Bu değerler aslında hız aşırtma değerleri olduğu için genelde yüksek yenileme hızları doğal çözünürlük için ayarlanır, ona göre optimize ederler. Farklı bir çözünürlük ayarlandığında monitörün doğal çözünürlüğüne ölçekleme işlemi gerçekleşir. Optimize etmesi zorlaşır. İsterseniz ekran kartı ayarlarınızdan özel çözünürlük ayarlayarak deneyebilirsiniz fakat kararsız çalışabilir veya farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Önerdiğim bir şey değil bu seçenek. Muhtemelen bu dediğim nedenden dolayıdır. Genelde böyle oluyor, monitörünüzün modeline hitaben söylemiyorum. Monitörün bu konudaki desteğini bilen bir arkadaşımız var ise bizi yeşillendirebilir.
Konudan bağımsız olarak Valorant oyununu doğal çözünürlükte oynamanızı öneririm. Hatta en ideal çözünürlük 2K bence. Bunun dışında yayılmış bir görüntü istiyor iseniz istediğiniz orana uygun olacak şekilde doğal çözünürlüğe yakın en yüksek şekilde özel çözünürlük oluşturarak en boy oranını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Çözünürlük düşürmenizi pek önermiyorum netlik açısından. Performans açısından sorun yaşamadığınızı varsayıyorum monitöre hitaben. Tabi yine de sizin bileceğiniz bir durum. Benim ki sadece ufak bir tavsiye.