Merhaba, yakın zaman önce ASUS ROG Pelta kulaklık satın almıştım. Malzeme kalitesi dışındaki her yönünden oldukça memnundum ancak son zamanlarda kulaklıkta bazı can sıkıcı sorunlar fark ettim.
İlk olarak, kulaklığın özellikle sağ menteşe kısmından bariz bir "çıt çıt" şeklinde mekanik ses geliyordu (sol tarafta da olmakta ama sağ tarafta bu daha çok yaşanıyordu, solda ara sıra). Mekanizma belki yerine oturur düşüncesiyle sağ menteşe kısmına çok aşırıya kaçmadan hafifçe bastırdım ama bu durum sorunu çözmedi, aksine biraz daha kötüleştirdi.
Şu anki güncel durum tam olarak şöyle: Kulaklığın sürücüleri biliyorsunuz 90 derece dönebiliyor. Sol taraf dönme hareketinden sonra belli bir direnç uygulayarak düzgünce durabilirken, sağ taraf hiçbir direnç göstermeden doğrudan aşağıya düşüyor ve sarkıyor. Ayrıca sağ tarafı çevirirken içeride bariz bir sürtünme hissi var.
Ayrıyeten bu mekanik problemle bağlantılı olarak, kulaklığın sağ tarafı sol tarafa kıyasla çok daha az bas veriyor, ses dengesi bariz şekilde bozuk geliyor.
Sizce bu sağ taraftaki mekanik arızanın sebebi tam olarak ne olabilir? İçerideki kilit mekanizması mı kaymış veya kırılmıştır? Duruma göre ürünü yetkili servise göndermeyi, değişim istemeyi veya para iadesi almayı düşünüyorum. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mı? Şimdiden teşekkürler.
@Trina ve
@Simon konu hakkında düşünceleriniz nedir?