Merhaba, yakın zaman önce ASUS ROG Pelta kulaklık satın almıştım. Malzeme kalitesi dışındaki her yönünden oldukça memnundum ancak son zamanlarda kulaklıkta bazı can sıkıcı sorunlar fark ettim.

İlk olarak, kulaklığın özellikle sağ menteşe kısmından bariz bir "çıt çıt" şeklinde mekanik ses geliyordu (sol tarafta da olmakta ama sağ tarafta bu daha çok yaşanıyordu, solda ara sıra). Mekanizma belki yerine oturur düşüncesiyle sağ menteşe kısmına çok aşırıya kaçmadan hafifçe bastırdım ama bu durum sorunu çözmedi, aksine biraz daha kötüleştirdi.

Şu anki güncel durum tam olarak şöyle: Kulaklığın sürücüleri biliyorsunuz 90 derece dönebiliyor. Sol taraf dönme hareketinden sonra belli bir direnç uygulayarak düzgünce durabilirken, sağ taraf hiçbir direnç göstermeden doğrudan aşağıya düşüyor ve sarkıyor. Ayrıca sağ tarafı çevirirken içeride bariz bir sürtünme hissi var.

Ayrıyeten bu mekanik problemle bağlantılı olarak, kulaklığın sağ tarafı sol tarafa kıyasla çok daha az bas veriyor, ses dengesi bariz şekilde bozuk geliyor.

Sizce bu sağ taraftaki mekanik arızanın sebebi tam olarak ne olabilir? İçerideki kilit mekanizması mı kaymış veya kırılmıştır? Duruma göre ürünü yetkili servise göndermeyi, değişim istemeyi veya para iadesi almayı düşünüyorum. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mı? Şimdiden teşekkürler.

@Trina ve @Simon konu hakkında düşünceleriniz nedir?

Son düzenleme:
Yaklaşık 9 aydır ROG Pelta kullanıyorum ve dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım. Servise yollayın ürünü.
Zaten yaşayanı görmedim, sorun bana özel galiba; hep beni bulma gibi bir huyu var böyle olayların.

Yapay zekaya sorduğum zaman bana ses kalitesi farklı olma nedeni akustik sızdırma veya akustik ses haznesinden dolayı veya kablo sorun görmesi dolayısıyla diyor gerçekten öylemi peki hocam?
Sorunun donanim kaynakli oldugunu varsayiyorum anlattiklarina gore. Evdeki yontemlerle duzelecek bir sorun degil sanki. Servise gonderin urunu.

Yaklaşık 9 aydır ROG Pelta kullanıyorum ve dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım. Servise yollayın ürünü.

Peki arada böyle çıt çıt ediyor mu nadir dahi olsa dikkat etmesem fark etmezdim muhtemelen.

Zaten yaşayanı görmedim, sorun bana özel galiba; hep beni bulma gibi bir huyu var böyle olayların.

Yapay zekaya sorduğum zaman bana ses kalitesi farklı olma nedeni akustik sızdırma veya akustik ses haznesinden dolayı veya kablo sorun görmesi dolayısıyla diyor gerçekten öylemi peki hocam?
Ses kalitesinin farkli olmasinin sebebi kulakligin surucusunde sorun olmasindan kaynakli diye dusunuyorum. Hasar almis olabilir icten.

Ses kalitesinin farkli olmasinin sebebi kulakligin surucusunde sorun olmasindan kaynakli diye dusunuyorum. Hasar almis olabilir icten.

Bass sesler için oluyor genel itibarıyla bass performans olarak sağ bass vermiyor gibime geldi garip en kısa zaman içinde görüseceğim gibi ASUS'la ve Gaming.Gen.TR ile hiç sevmem bu sürecleri oradan oraya ama mecbur uğrascaz.

@Testo Unit üstte yazdığım olay sizin kulaklıkta olmuyorsa sol taraf için de sorun var diyeceğim, çıt çıt oluyor nadiren de diye.

Son düzenleme:
Bass sesler için oluyor genel itibarıyla bass performans olarak sağ bass vermiyor gibime geldi garip en kısa zaman içinde görüseceğim gibi ASUS'la ve Gaming.Gen.TR ile hiç sevmem bu sürecleri oradan oraya ama mecbur uğrascaz.
Diyaframlari hasar gormuste olabilir icten. Fabrikasyon kusurlu mal da olabilir. Bol sans. Umarim iyi sonuc alirsin.