Üşenmedim 5DK test yaptım. 1080P'de GPU stress testi.

IMG_9422.webp
IMG_9424.webp

Teşekkür ederim. Bi' 5 dakikaya da benimki geliyor : )

Hava veya oda kaç dereceydi?

Sizinki Varsayılan modda kalmış yalnız. Ben testleri Hız Aşırtma modunda yapıyorum tüm gücü kullanması için. Hız Aşırtma moduna alırsanız eminim sizdeki sıcaklık artacaktır.

Kasanın kapağını çıkarıp bi' 5 dakika daha devam ettirdiğimde 78 dereceye indi. Ortamı bilmiyorum ama hava 23 derece. Fan %96'da.
Hava 30 dereceyken kart 85'i bile görecektir.

hfg.webp
dgfs.webp

image.webp

Son düzenleme:
Sizinki Varsayılan modda kalmış yalnız. Ben testleri Hız Aşırtma modunda yapıyorum tüm gücü kullanması için. Hız Aşırtma moduna alırsanız eminim sizdeki sıcaklık artacaktır.

Kasanın kapağını çıkarıp bi' 5 dakika daha devam ettirdiğimde 78 dereceye indi. Ortamı bilmiyorum ama hava 23 derece.
Hava 30 dereceyken 85'i bile görecektir.

Eki Görüntüle 54909 Eki Görüntüle 54908

Eki Görüntüle 54911
@Doge 600W PSU ile kullanıyorum. Elimde patlamasın. 😀 Birazdan deneyeceğim.

@Doge 600W PSU ile kullanıyorum. Elimde patlamasın. 😀 Birazdan deneyeceğim.
Bende de 650W var, sistem bazen kendini kapatıyordu. RGB'leri kapatın veya işlemciyi kısın en azından. : )

Şimdi Varsayılan modu deneyeceğim.

Varsayılan modu seçip FurMark'ı başlattığım anda PC kapandı. Halbuki Hız Aşırtma modunda 400W tüketiyor tek başına. Hayret.

Varsayılan mod ile 2 dakikada 77 dereceye ulaştı. Testi tevam ettirmedim. Malın durumu ortada...

Son düzenleme:
Bende de 650W var, sistem bazen kendini kapatıyordu. RGB'leri kapatın veya işlemciyi kısın en azından. : )

Şimdi Varsayılan modu deneyeceğim.

Varsayılan modu seçip FurMark'ı başlattığım anda PC kapandı. Halbuki Hız Aşırtma modunda 400W tüketiyor tek başına. Hayret.

Varsayılan mod ile 2 dakikada 77 dereceye ulaştı. Testi tevam ettirmedim. Malın durumu ortada...
Testi yaptım ama senin görselde 4X MSAA görünce tekrardan aynı şekilde testi yaptım. Fanlar %80'e ulaştığında 73 derece sabit kaldı. Hız aşırtma moduna alarak denedim.

İstersen kapanma durumunu servisle paylaş.

IMG_9427.webp
IMG_9428.webp

@MisafirTerliği34 MSAA'yı değiştiremiyorum, default olarak 4X'te kalıyor. Kapanma durumu PSU ile ilgili, 850W PSU ile denediğimde sorun yaşamamıştım.

Yani sizinkine göre düşünün; koskoca kasanın kapağı açık şekilde bile 78 derece alıyorum. Sebebi nedir aklım almıyor.

@MisafirTerliği34 MSAA'yı değiştiremiyorum, default olarak 4X'te kalıyor. Kapanma durumu PSU ile ilgili, 850W PSU ile denediğimde sorun yaşamamıştım.

Yani sizinkine göre düşünün; koskoca kasanın kapağı açık şekilde bile 78 derece alıyorum. Sebebi nedir aklım almıyor.

Dediğim gibi farklı bir markanın modeli olsa kafaya takılacak bir durum değil. Eminim sende dert etmezdin. Bu şekilde içine sinmiyorsa tekrar servise göndermeyi düşünebilirsin.

Bu da geçen sene kullandığım ROG RTX3080 OC modeli. Cyberpunk77'de en yüksek 66 dereceyi görüyordu. Zaten daha üstünü görmedim. Aynı kasa modelinin farklı farklı sıcaklık değerleri vermesi de şaşırtıyor.

5355652bfeac684250a14d583c3ef090.webp
a299a176371864453e6455132e2f17f9.webp

Dediğim gibi farklı bir markanın modeli olsa kafaya takılacak bir durum değil. Eminim sende dert etmezdin. Bu şekilde içine sinmiyorsa tekrar servise göndermeyi düşünebilirsin.
Tabii ki öyle, tonla paraya ROG almamızın sebepleri ve ayrıcalıkları var.
Servise tekrar göndermem çünkü özensizler, güvenmiyorum.

Satıp kurtulmak istiyorum ama kim alsın ki? Sap gibi kalmış durumdayım.