Deckardd

Üyecik
Selam arkadaşlar,

Sıvı soğutucum ASUS ROG Ryuo IV, anakart ProArt X870E-Creator Wi-Fi. Pompanın üzerindeki AMOLED ekranda üst kenara yakın ince, parlak bir çizgi var. İlk aldığım günden beri bu çizgi var ama bir hastalık dönemi geçirdiğim için ilgilenemedim maalesef.

Çizginin durumu şöyle:

• Ekranda ne gösterirsem göstereyim aynı yerde duruyor. Duvar kâğıdı, video, sistem bilgisi fark etmiyor.
  • Tek ince çizgi, titreme veya parazit yok. Ekranın geri kalanı tamamen normal çalışıyor.
  • Armoury Crate güncel, ekran kontrolü sorunsuz çalışıyor, sadece bu çizgi var.

Fotoğrafları ekliyorum.

Denediklerim:

• Farklı içeriklerle test ettim, çizgi sabit.
  • Armoury Crate'i güncelledim ve ekranı yeniden başlattım, değişmedi.
  • Royu yazılımı ve driverları güncelledim değişmedi.

Bana göre AMOLED panelin kendisinde bir sorun var, yazılımla alakalı değil. Şunları merak ediyorum:

1. Benzer sorun yaşayan var mı? Ryuo serisinde bu çizgi problemi bilinen bir şey mi?
  2. ASUS Türkiye garantisi bu tür panel arızasını sorunsuz karşılıyor mu, yoksa fiziksel hasar diye uğraştırıyorlar mı?
  3. Garanti sürecinde soğutucu olmadan kalacağım için ne kadar sürdüğünü bilen var mı?

Deneyimi olan yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

796527706_10238064681568783_5423875498690729926_n.webp

796527698_10238064681408779_5432965420628974238_n.webp

image_2026-09-26_162356464.webp

Garantiye gönderin bence. Benim Ryujinde de ekranda sorun vardı. Penta servisi 3-4 günde hâlletti kargoladı, süreç hızlıydı. Ekranı değişmişlerdi benim.

Garantiye gönderin bence. Benim Ryujinde de ekranda sorun vardı. Penta servisi 3-4 günde hâlletti kargoladı, süreç hızlıydı. Ekranı değişmişlerdi benim.
Peki komple sıvı soğutucuyu mu gönderdiniz yoksa ekranı tek mi gönderdiniz? Pc kullandığım için 3-4 günlük aksam sorun yaşatacaktır bana. Teşekkür ederim.

Peki komple sıvı soğutucuyu mu gönderdiniz yoksa ekranı tek mi gönderdiniz? Pc kullandığım için 3-4 günlük aksam sorun yaşatacaktır bana. Teşekkür ederim.
Haklısınız. Benim yedekte vardı en azından pc. Komple göndermiştim ama bir sorun iletişime geçip. Ben cihazda da sorun olabilir diye hepsini göndermiştim. Sadece ekranı da kabul edebilirler bence.

Haklısınız. Benim yedekte vardı en azından pc. Komple göndermiştim ama bir sorun iletişime geçip. Ben cihazda da sorun olabilir diye hepsini göndermiştim. Sadece ekranı da kabul edebilirler bence.
Teşekkürler Azizim. Ben Vatan bilgisayardan aldım neredeyse 1 yıl falan oldu. Sizce Vatanı mı arasam yoksa dediğiniz gibi Penta servisi mi?