ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II anakartta 24H2'ye güncelledikten sonra GPU LED yanıyor

Buğrahan

Gelişen
Merhaba.

İlk olarak ekim ayında başlayan ve sonrasında artarak devam eden bir sorunum vardı. Herhangi bir tarayıcıyı açtığım anda bilgisayar kilitlenip kalıyordu. Kasada reset tuşu olmadığı için açma kapama tuşu ile kapatmam ve ardından yeniden başlatmam gerekiyordu. Tarayıcı ayarlarındandır diye önce internette araştırdım birkaç ayar yaptım ama sorunu çözemedim. Akabinde format ile temiz kurulum yaptım, sorun yine düzelmedi.

Sonra fark ettim ki anakart üzerindeki hata kodlarında GPU uyarısı var. Zaten ekran kartını yenilemeyi de düşündüğüm için fırsat bu fırsat diyerek 4070 Ti super aldım. Kullandığım 3060'ı da servise yolladım. Aşağı yukarı 1 aydır, 4070 ile tekrar temiz kurulum yaptığım sistemi sorunsuz kullanıyordum. 1 haftadır da 24H2 için yeniden başlatma uyarısı veriyordu Windows. Dün şunu da aradan çıkartayım güncellesin bari dedim ve güncelledi. Sonra bilgisayar yeniden açıldığında, ASUS Armoury Crate onay penceresi çıktı ve onay alıp kendini yeniden kurdu. Ardından aynı sorun yeniden başladı. Anakart üzerinde yine GPU LED'i yanıyor. Artık sorunun 24H2 ile alakalı olduğunu düşünmeye başladım.

Anakartım: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'unuz güncel mi? Aşağıdaki görsel senin sistemine ait resmi Bios sürümü.

24H2'nin boot up ile hiçbir alakası yok. PC açılırken GPU LED'de kalıyorsa bunun işletim sistemi ile alakası yok çünkü boot sekansı tamamlanmadıgı icin OS'ye giriş bile olmamıştır.

BIOS'unuz güncel mi? Aşağıdaki görsel senin sistemine ait resmi Bios sürümü.

Eki Görüntüle 114688
Doğrudur, buda ilk aklıma gelenlerdendi bios güncellemiştim.

24H2'nin boot up ile hiçbir alakası yok. PC açılırken GPU LED'de kalıyorsa bunun işletim sistemi ile alakası yok çünkü boot sekansı tamamlanmadıgı icin OS'ye giriş bile olmamıştır.
Sanırım yanlış anlattım. Sistem açılırken değil, zira sistem açılışında bir sorun olmuyor. Sistem açıkken tarayıcıyı kullandığımda hatta bazen sistem boştayken sistem kilitleniyor. Örneğin masaüstü ekranına bırakıp mutfağa 10-15 dk gidip döndüğümde sistem donmuş oluyor. O esnada da GPU LED yanıyor.

@Buğrahan, Ekran kartını teste sokar mısın? (Tarayıcı açma).
Kullandığın bileşenlerin listesini yapabilirsen PSU kontrolünü sağlayacağım.
Güç yetersiz geliyor olabilir. Bu sorunu ben de yaşadım PSU'yu değiştirip, yükseltince sorunum ortadan kalktı. (Benim ki oyunlarda bu sorunu veriyordu)

Ekran kartı testini bu akşam yaparım ama PSU kaynaklı olacağını düşünmüyorum. Sistem bileşenlerim de şu şekilde.

işlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
anakart: ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II.
ekran kartı: ASUS TUF RTX 4070 tıs 16 GB gaming OC.
RAM: Kingston Fury Beast 32 GB(4x8GB) DDR4 3600MHz CL17.
SSD: Kioxia Exceria Pro 1 TB NVMe M.2
kasa: NZXT H5 Elite CC-H51EB-01
PSU: NZXT C750 750W 80+ Gold modüler.
sıvı soğutma: NZXT Kraken X53 RGB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…