Full ROG sistem topluyorum, anakart konusunda karar veremedim. Sizce alttaki anakartlardan B850 olan yeterli gelir mi yoksa X870 olanı mı almalıyım? Ekstradan 6 bin TL verilir mi X870 için?

ASUS ROG STRİX B850-E

ASUS ROG STRİX X870E-E

Sana öyle bir uçuk artısı yok onun yerine işlemcini veya ekran kartını yüksek SSD hızlı model al :)
Tabii herkesin görüşü farklı geçen 13 tane fan aldım boş yere ekstra bir artısı yok çok ufak soğutma farkı oldu üzerindekiler yeterdi bazı şeylere fuzili para veriyoruz.
Biraz pişman oldum ödemem varken neden alıyorum dedim :)

Güncel bir sistem olsun diye b850 veya x870 düşünüyorum. Çünkü kuracağım sistemde 9950x3d olacak hocam.
X670 ve X870 arasındaki gözle görülür tek fark USB 4 desteği başka bir şey yok.

Ayrıca sıradan bir kullanıcıysan bu kadar masraf yapmana da gerek yok, 10.000 TL'ye alacağın Tomahawk bile fazlasıyla yeterli olacak 9950x3D hatta sonraki jenerasyonlar için bile.

Benim düşüncem bu anakartlara bu para gereksiz onun yerine uygun bir kaliteli anakart alıp kalan parçaları yüksek tutman tercihine ama mantıklı olan bu yani benim görüşüm :)
ROG düzüyorsan bütçe sıkıntın yok gibi geldi.
Sırf ROG ismi bile fazla masraf maalesef.

Benim düşüncem bu anakartlara bu para gereksiz onun yerine uygun bir kaliteli anakart alıp kalan parçaları yüksek tutman tercihine ama mantıklı olan bu yani benim görüşüm :)
ROG düzüyorsan bütçe sıkıntın yok gibi geldi.
Sırf ROG ismi bile fazla masraf maalesef.
Hocam 2 yıldır msi tomahawk anakart kullanıyorum ve yaşamadığım sorun kalmadı. Asus markasından ne aldıysam çok şükür bir sorun yaşamadım. O yüzden rog sistem dizmek istiyorum. Fiyat önemli değil. Siz ne önerirsiniz peki ?

Yani ROG önereceksek, 9950x3D için aşağıdaki anakart bile fazlasıyla yeterli. Senin anakarttan beklentin nedir?

Bunu gördüm fakat beyaz olduğu için vazgeçmiştim. Çünkü kasa ve içindekiler siyah olacağı için bu anakartın beyaz olması çirkin durur diye düşündüm hocam. Anakarttan beklentim yok bu arada. Sadece kararlı bir sistem oluştursun , sorun yaşatmasın yeterli. Extradan portlara , ssd yuvalarına hiç ihtiyacım yok.