Hocam 2 yıldır MSI Tomahawk anakart kullanıyorum ve yaşamadığım sorun kalmadı. ASUS markasından ne aldıysam çok şükür bir sorun yaşamadım. O yüzden ROG sistem dizmek istiyorum. Fiyat önemli değil. Siz ne önerirsiniz peki?

X670'ler B650 hepsinde sorun var neredeyse :D
B650 tomhawk kullandım tek sorun. Geç açılıyordu onunda Memory ayarı var yaptın mı düzeldi.
ASRock B650 livemixer aldım şu an çok stabil oda geç açılıyor.
B850 X870'ler bu sorunlar çözüldü gibi.
ASRock X870e taichi Wi-Fi ucuz olsa alırım :D
Fiyat olarak MSI ve ASRock çok kaliteliydi MSI sevmem ama anakartları güzel üretiyor :)

Hocam 2 yıldır msi tomahawk anakart kullanıyorum ve yaşamadığım sorun kalmadı. Asus markasından ne aldıysam çok şükür bir sorun yaşamadım. O yüzden rog sistem dizmek istiyorum. Fiyat önemli değil. Siz ne önerirsiniz peki ?

Bunu gördüm fakat beyaz olduğu için vazgeçmiştim. Çünkü kasa ve içindekiler siyah olacağı için çirkin durur diye düşündüm hocam. Anakarttan beklentim yok bu arada. Sadece kararlı bir sistem oluştursun , sorun yaşatmasın yeterli. Extradan portlara , ssd yuvalarına hiç ihtiyacım yok.
Tomahawk ile ne tür problemler yaşadın ki? RAM'in neydi?

ASUS ilk çıktığında BIOS ayarları yüzünden işlemci yakıyordu sonra düzeltiler :)

RAM kaynaklı sorunlar yaşadım hocam. En son zaten anakartın RAM yuvaları yandı. Şu an kör topal kullanıyorum anakartı. Ramlerim Kingston Fury 5200 MHz CL 40 2x16 GB.

Her parça yapacak diye bir durum yok teknoji işi biraz şans işi bende ekran kartından yana çok sıkıntı yaşamadım en iyi markalarda bile tamamen şans işi bazen.

Ram kaynaklı sorunlar yaşadım hocam. En son zaten anakartın ram yuvaları yandı. Şuan kör topal kullanıyorum anakartı. Ramlerim kingston fury 5200 mhz cl 40 2x16 gb.
Yani RAM'lerin tipine bakarsam Micron IC'li olduğunu düşünüyorum belki o yüzden problem olmuş olabilir. X670 anakartım 8200 MHz'de bile 13 saniyede boot alıyor ortalama.

Anakart olarak B650 PRO RS düşünebilirsin.

Yani RAM'lerin tipine bakarsam Micron ıc'li olduğunu düşünüyorum belki o yüzden problem olmuş olabilir. X670 anakartım 8200 MHz'de bile 13 saniyede boot alıyor ortalama.

Anakart olarak B650 Pro RS düşünebilirsin.

Pro RS de harika ürün o zaman bütçem yetmedi yoksa benim de niyetim var tier list bir anakart rogların çoğunda da iyi :)
Marka takıntım yok ama harika F/P ürünleri var hep niyese.

Örnek :)

1736343048940.webp

600 serisi çipsetlere bulaşılmaz. Üstelik yüksek bütçede hiç bulaşılmaz. O yaşadığım saçma sapan sorunlar tek ben tarafından yaşanmadı hala stabil değiller o kadar.

Bütçe sorunu yoksa tabii ki X870 çünkü daha şık bile. Ancak ortada belli bir bütçe varsa normal bir kullanıcıya B850 yeter de artar.

600 serisi çipsetlere bulaşılmaz. Üstelik yüksek bütçede hiç bulaşılmaz. O yaşadığım saçma sapan sorunlar tek ben tarafından yaşanmadı hala stabil değiller o kadar.

Bütçe sorunu yoksa tabii ki X870 çünkü daha şık bile. Ancak ortada belli bir bütçe varsa normal bir kullanıcıya B850 yeter de artar.
X870 ve X670 arasında donanımsal olarak fark yok, çipsetleri %100 aynı bu arada, nasıl bir fark oluşmasını bekliyorsunuz ki? Aradaki tek farkı USB 4 standartı oluşturuyor. VRM kontrolcüsünden I/O kontrolcüsüne kadar hepsi aynı?

X870 ve X670 arasında donanımsal olarak fark yok, çipsetleri %100 aynı bu arada, nasıl bir fark oluşmasını bekliyorsunuz ki? Aradaki tek farkı USB 4 standartı oluşturuyor. VRM kontrolcüsünden I/O kontrolcüsüne kadar hepsi aynı?

Ancak 800 serisi çipsetlerde bu kadar sorun okumadım internette. Demek ki bir şeyler farklı ki 600 serisi çipsetler çekilmez sorunlarla beraber geldiler hatırlatırım.

Ancak 800 serisi çipsetlerde bu kadar sorun okumadım internette. Demek ki bir şeyler farklı ki 600 serisi çipsetler çekilmez sorunlarla beraber geldiler hatırlatırım.

Chipsetten ziyade 600 serisi anakartlar DDR5 için beta tester gibi bir şeydi, zamanla bütün sorunlar düzeldi yazılımsal olarak. Sorun donanımda olsaydı chipset revizyonu da değişirdi ama değişmedi. X870/B850'de hala 218-0891024 kullanılıyor yani Prom21.

1736344597935.webp