Merhaba, ASUS ROG STRIX G16 i7 13650HX, RTX 4070 140W 16 GB 4800 MHz DDR5 olan versiyona sahibim. Sıkıntısız kullanırken yaklaşık 1 haftadır uygulamaların kendi kendine atması sonrası mavi ekran geldi ve bilgisayar açılmayacak durumdaydı her türlü hata kodunu gösteriyordu. Bilgisayarı açmaya çalıştığımda hemen mavi ekran veriyordu. En çok gördüğüm ise CRITICAL_PROCESS_DIED hatası. CMD üzerinden SFC /scannow kodunu girdiğimde %100 oluyor ama bir değişiklik olmadı. Bunun üzerine USB Bellek'e Microsoft kendi sitesinden Windows indirdim ve USB yazdım. Format atarken bile mavi ekran geliyor, şans eseri formattan sonra açılıyor, süresi belli olmadan gene mavi ekran geliyor, örnek 5 saniye sonra 1 saat sonra. BIOS üzerinden VMD ayarını, Secure Boot ayarını, Fast boot ayarını kapattım. Minidump dosyalarına baktığımda bir sürü ntkrlm.exe hatası ve bir tane sxs.dll hatası karşıma çıktı. Sorunun RAM'lerden kaynaklanabileceğini düşünerek Memtest86 testine baktım yaklaşık 2 saat süren testin ardından başarı ile geçti. Şans eseri bilgisayar açıldığı zaman Windows üzerinden bellek taraması yaptığımda yine bir problem gözükmedi. Sorunun kaynağı ne olabilir lütfen yardımcı olur musunuz? USB belleklerin bozuk olabileceğini düşündüm farklı bir USB bellek ile denediğimde sorun yine devam etti. Farklı ISO'da denedim.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.