27294

Uzman
Selam, linki burada olan bu cihazı almak istiyorum.

2022'den beri ROG laptop kullanıyorum çok memnunum, başka bir model düşünmüyorum. Bu cihazı ve G16 serisi kullanan var mı? Memnun musunuz?

Lütfen daha önce cihazı deneyimlemiş veya iyi bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Asus Rog Strix G16 RTX 4060&4070 kullanmış birisi olarak Rog Strix serisine tövbe ettim. 5000 serisinde durumlar nasıl bilmiyorum fakat 4000 serisi için ''backlight bleeding, micro stuttering'' yaz ve forumları gez. Üstüne yorum yapmamıza gerek kalmayacak. Şimdiki aklım olsa GameGaraj alır geçerdim. Adı var bilindik marka diye fazla para verip rezil olmanın anlamı yok.

Asus Rog Strix G16 RTX 4060&4070 kullanmış birisi olarak Rog Strix serisine tövbe ettim. 5000 serisinde durumlar nasıl bilmiyorum fakat 4000 serisi için ''backlight bleeding, micro stuttering'' yaz ve forumları gez. Üstüne yorum yapmamıza gerek kalmayacak. Şimdiki aklım olsa GameGaraj alır geçerdim. Adı var bilindik marka diye fazla para verip rezil olmanın anlamı yok.
Aynı seride neden sorunlu olmasına rağmen iki farklı model kullandınız peki? Ayrıca G16'nın kronikleşmiş bir problemi varsa onu öğrenmek isterim çünkü son dönemde hiç araştırmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı seride neden sorunlu olmasına rağmen iki farklı model kullandınız peki? Ayrıca G16'nın kronikleşmiş bir problemi varsa onu öğrenmek isterim çünkü son dönemde hiç araştırmadım.
Başta RTX 4070'li modeli almıştım Hepsiburada üzerinden. Öyle bir ışık sızması olan ürün denk geldi ki direkt BIOS ekranında geri kapatıp iade etmiştim. Sonrasında Zitek bilişim diye bir satıcıdan RTX 4060'lı versiyonunu aldım hayatımdaki en büyük hatalardan birisi olabilir. Mikro tekleme neymiş o ürünle birlikte öğrenmiş oldum. 8 ay boyunca çözüm aradım hiçbir şekilde düzelmedi. Servis desen üründe sorun yok deyip geri gönderdi üç kere. En son THH ile sorunları kanıtlayıp iade edebilmiştim. Yani bilindik diye fazla para verip tercih ettiğimiz o markalar da bizleri mağdur edebiliyor..

Panel kalitesiz, soğutma sistemi zayıf, ışık sızması ve mikro tekleme ise kronik sayılabilecek boyutta raporlanıyor. Eğer ki 5000 serisi ürünlerde durum değişmediyse ROG Strix'i asla önermem.

Başta RTX 4070'li modeli almıştım Hepsiburada üzerinden. Öyle bir ışık sızması olan ürün denk geldi ki direkt BIOS ekranında geri kapatıp iade etmiştim. Sonrasında Zitek bilişim diye bir satıcıdan RTX 4060'lı versiyonunu aldım hayatımın en büyük hatalarından birisi olabilir. Mikro tekleme neymiş o ürünle birlikte tanışmış oldum. 8 ay boyunca çözüm aradım hiçbir şekilde düzelmedi. Servis desen üründe sorun yok deyip geri gönderdi üç kere. En son THH ile sorunları kanıtlayıp iade edebilmiştim. Yani bilindik diye fazla para verip tercih ettiğimiz o markalar da bizleri mağdur edebiliyor..
Anlıyorum, geçmiş olsun baya problem yaşamışsınız.

Ben ilk 3050TI'lı modeli aldığımda adaptörü takmama rağmen tam takılmadı uyarı alıyordum, ürünü gönderdim ve anakart arızası olduğunu söyleyip cihazda ekstra bir sorunu daha bulup değişim yapmışlardı, sizin yaşadığınızı yaşasam kafayı yerdim sanırım. 5000 serisi ve G16 hakkında kesinleşmiş kronik bilgileri dönüyor mu hiç?

Panel kalitesiz, soğutma sistemi zayıf, ışık sızması ve mikro tekleme ise kronik sayılabilecek boyutta raporlanıyor. Eğer ki 5000 serisi ürünlerde durum değişmediyse ROG Strix asla önermeyeceğim bir laptop serisidir.
4000 serisinde ne yaptılar ya bu cihazlara? 3050TI modelini kullanıyorum ben Ryzen 7 4800H olan modeli. Aldığımdan beri termal macuna dokunmadım, fakat iç temizliğini sık yaparım ben seyahat eden birisiyim bu yüzden aksatmıyorum. Soğutması o yüzden hiç üzmedi beni genellikle laptop üzerinden Overwatch, TF2, PZ gibi oyunlar oynarım.

4000 serisinden uzak durayım.

Anlıyorum, geçmiş olsun baya problem yaşamışsınız.

Ben ilk 3050TI'lı modeli aldığımda adaptörü takmama rağmen tam takılmadı uyarı alıyordum, ürünü gönderdim ve anakart arızası olduğunu söyleyip cihazda ekstra bir sorunu daha bulup değişim yapmışlardı, sizin yaşadığınızı yaşasam kafayı yerdim sanırım. 5000 serisi ve G16 hakkında kesinleşmiş kronik bilgileri dönüyor mu hiç?
Teknoloji şans işi. Elimde hâlâ Asus TUF A15 RTX 3050 Ti'lı gameplay test videosu bulunuyor, o üründe mesela Asus Rog Strix G16 RTX 4060'da yaşadığım sorunların hiçbirisi yoktu. Baktığında daha ucuz ve daha düşük özelliklere sahipti. Rog Strix serisinde yanlış giden bir şeyler var, herkese denk gelmediği için kronik diyemiyorum fakat araştırmalarım sonucunda kronik sayılabilecek boyutta olumsuz geri dönüş alıyor.

Son bir yıldır laptoptan ziyade kasalara odaklanmaya başladım o yüzden ne desem yanlış olur. 5000 serisinden sadece GameGaraj ürünü laptopları inceleme şansım oldu, F/P duruyorlar. CihazTV isimli kanaldan izleyip fikir edinebilirsin. İllaki Asus istiyorum diyorsan bir şey diyemem. Kullanıcı yorumları, forum şikayetleri ve YouTube incelemeleri fikir edinmeni sağlayacaktır.

Teknoloji şans işi. Elimde hâlâ Asus TUF A15 RTX 3050 Ti'lı gameplay test videosu bulunuyor, bendeki Asus Rog Strix G16 RTX 4060'daki sorunların hiçbirisi yoktu. Baktığında daha ucuz ve daha düşük özelliklere sahipti. Rog Strix serisinde yanlış giden bir şeyler var, herkese denk gelmediği için kronik diyemiyorum fakat araştırmalarım sonucunda kronik sayılabilecek boyutta olumsuz geri dönüş oluyordu.

Son bir yıldır laptoptan ziyade kasalara odaklanmaya başladım o yüzden ne desem yanlış olur. 5000 serisinden sadece GameGaraj ürünü laptopları inceleme şansım oldu, F/P duruyorlar. CihazTV isimli kanaldan izleyip fikir edinebilirsin. İllaki Asus istiyorum diyorsan bir şey diyemem. Kullanıcı yorumları, forum şikayetleri ve YouTube incelemeleri fikir edinmeni sağlayacaktır.
Teşekkürler dostum, mutlaka göz atacağım. :thumbsup: