Arkadaşlar ürün bu: Intel Ultra 7 255HX, RTX 5070 Ti laptop.

Daha 2. gününde, ilk kullanımda Armoury Crate ile kullandım ve boşta tarayıcı açıkken işlemci 55°C, GPU ise 40-45°C civarındaydı. Format attım ve bu kez G-Helper yükledim. İşlemci watt sınırını 30’a çektim, aynı anda oyun ve YouTube açtım, Steam üzerinden oyun yükledim. Sıcaklık 60°C’yi geçmedi, GPU ise 45°C

Limitleri kaldırıp turbo ayarda
C2’de test yapayım dedim, tüm grafik ayarlarını en yükseğe aldım, çözünürlük 2.5K. 110-120 FPS alıyorum ama %1 Low FPS değerleri 20 civarında seyrediyor. G-Helper’ı sildim, BIOS ayarlarını 'optimized defaults' yaptım. Cinebench R23 testinde çoklu çekirdekte sadece 14.000 puan aldım. Sizce sorun nedir? Çok düşük değerler alıyorum, ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

Daha 2. gününde, ilk kullanımda Armoury Crate ile kullandım ve boşta tarayıcı açıkken işlemci 55°C, GPU ise 40-45°C civarındaydı. Format attım ve bu kez G-Helper yükledim. İşlemci watt sınırını 30’a çektim, aynı anda oyun ve YouTube açtım, Steam üzerinden oyun yükledim. Sıcaklık 60°C’yi geçmedi, GPU ise 45°C

C2’de test yapayım dedim, tüm grafik ayarlarını en yükseğe aldım, çözünürlük 2.5K. 110-120 FPS alıyorum ama %1 Low FPS değerleri 20 civarında seyrediyor. G-Helper’ı sildim, BIOS ayarlarını 'optimized defaults' yaptım. Cinebench R23 testinde çoklu çekirdekte sadece 14.000 puan aldım. Sizce sorun nedir? Çok düşük değerler alıyorum, ne yapmalıyım?
55 43 normal değerler sıkıntı etme Cs2'ye gelince 1080p low ayarla dene.

Son düzenleme:

Merhaba, profilinde yazanları okudum. Birkaç soru sormak istiyorum. Sanırsam laptopta bir sıkıntı çıkmış ve sana yenisi ile değişim yaptıklarını düşünüyorum. Ben de aynısını almayı düşünüyorum, birkaç sorum olacak. Hâlâ kullanıyorsan, laptop sessiz modda yükteyken fan sesi rahatsız ediyor mu? Benim için çok önemli bir detay sessiz olması. YouTube’da detaylı bir inceleme bulamadım ve CS2’de kaç FPS alıyorsun, paylaşabilir misin? Teşekkürler şimdiden.

Merhaba, profilinde yazanları okudum. Birkaç soru sormak istiyorum. Sanırsam laptopta bir sıkıntı çıkmış ve sana yenisi ile değişim yaptıklarını düşünüyorum. Ben de aynısını almayı düşünüyorum, birkaç sorum olacak. Hâlâ kullanıyorsan, laptop sessiz modda yükteyken fan sesi rahatsız ediyor mu? Benim için çok önemli bir detay sessiz olması. YouTube'da detaylı bir inceleme bulamadım ve CS2'de kaç FPS alıyorsun, paylaşabilir misin? Teşekkürler şimdiden.

Sessiz modda yükteyken bile sessiz çalışıyor gerçekten hiç rahatsız etmiyor. Performans moduna alıp RDR 2 gibi bir oyunu Ultra da açınca 42 dB fan sesi oluyor bu da neredeyse piyasadaki bütün laptoplardan sessiz demek. CS2 de orta grafik ayarlarında FPS ortalama 240 oluyor ama tam güçte çalışmıyor. Yüksek grafiklere çektiğimde de aynı değeri alıyorum. Sadece fan sesi artıyor bunu yapınca 42 dB oluyor orta grafikte ise 37 civarı. Sıcaklık değerlerim bu havada 82 83 dereceyi geçmiyor yükteyken.

Dostum merhaba aynı laptopu ben dün aldım tüm kurulumları yaptım fakat şunu fark ettim, Armoury Crate Ultimate moduna aldığımda Full parlaklık oluyor ve hiçbir şekilde ayar yapılamıyor ayar seçeneği bile kayboluyor, onun haricinde Ultimate modunda G-Sync de görünmüyor NVIDIA denetim masasında ama gel gör ki standart modda oyun açtığımıda optimum devreye giriyor ve parlaklık ayarıda yapılıyor, G-SYNC'de görünüyor anlam veremiyorum sende de böyle bir durum var mı? Cihazımız aynı.

Dostum merhaba aynı laptopu ben dün aldım tüm kurulumları yaptım fakat şunu fark ettim, Armoury Crate Ultimate moduna aldığımda Full parlaklık oluyor ve hiçbir şekilde ayar yapılamıyor ayar seçeneği bile kayboluyor, onun haricinde Ultimate modunda G-Sync de görünmüyor NVIDIA denetim masasında ama gel gör ki standart modda oyun açtığımıda optimum devreye giriyor ve parlaklık ayarıda yapılıyor, G-Sync'de görünüyor anlam veremiyorum sende de böyle bir durum var mı? Cihazımız aynı.

Hayırlı olsun. Bence Ultimate modda kullanmana gerek yok ben armour createden standart modda kullanıyorum. Bu sayede NVIDIA Denetim Masası otomatik olarak gerekli olan oyunda veya programda kendisi NVIDIA geçiyor ve tam güç kullanabiliyor. Ve evet parlaklıkda bende de öyle NVIDIA geçti mi Windows çubuğundan ayarlanmıyor ama F7 ve F8 tuşları ile ayarlayabilirsiniz. Eğer ki bir programda NVIDIA karta geçmezse NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarları oradan da program ayarlarına girip otomatik yerine NVIDIA seçince programa her girdiğinde otomatik geçiş sağlıyor. Böylece yeniden başlatmakla uğraşmıyorsun. G-Sync ise bir kere ayarladın mı artık her NVIDIA geçişinde kendi kendine açılıyor zaten. Ama dahili GPU'da çalışmaz. Bir de en sonki ekran kartı driverini kullanıyorsanız yani 580i bence 576.52 geçin en istikrarlı çalışan o. Bende yeni driverda oyunlarda çökme yaptı ve birkaç oyunda 5 dakikadan sonra ekran kartını kullanmamaya başladı. 576. 52 tamamen sorunsuz. Kurduktan sonra MyASUS'dan ve Windows'tan otomatik güncellemeleri kapatmanızı tavsiye ederim. Birkaç ay boyunca bu driverdan başkasına geçmeyi düşünmüyorum. Çok kararsızlar.

Hayırlı olsun. Bence Ultimate modda kullanmana gerek yok ben armour createden standart modda kullanıyorum. Bu sayede NVIDIA Denetim Masası otomatik olarak gerekli olan oyunda veya programda kendisi NVIDIA geçiyor ve tam güç kullanabiliyor. Ve evet parlaklıkda bende de öyle NVIDIA geçti mi ayarlanmıyor. Eğer ki bir programda NVIDIA karta geçmezse NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarları oradan da program ayarlarına girip otomatik yerine NVIDIA seçince programa her girdiğinde otomatik geçiş sağlıyor. Böylece yeniden başlatmakla uğraşmıyorsun. G-Sync ise bir kere ayarladın mı artık her NVIDIA geçişinde kendi kendine açılıyor zaten. Ama dahili GPU'da çalışmaz. Bir de en sonki ekran kartı driverini kullanıyorsanız yani 580i bence 576.52 geçin en istikrarlı çalışan o. Bende yeni driverda oyunlarda çökme yaptı ve birkaç oyunda 5 dakikadan sonra ekran kartını kullanmamaya başladı. 576. 52 tamamen sorunsuz. Kurduktan sonra MyASUS'dan ve Windows'tan otomatik güncellemeleri kapatmanızı tavsiye ederim. Birkaç ay boyunca bu driverdan başkasına geçmeyi düşünmüyorum. Çok kararsızlar.

Son bir ekleme yapayım; bu konuyu açtığımda kullandığım laptop fabrika çıkışı kusurluydu. İade edip aynısını aldım. Şu an çok memnunum, kusursuz bir ürün tercih etmişsiniz.

Hayırlı olsun. Bence Ultimate modda kullanmana gerek yok ben armour createden standart modda kullanıyorum. Bu sayede NVIDIA Denetim Masası otomatik olarak gerekli olan oyunda veya programda kendisi NVIDIA geçiyor ve tam güç kullanabiliyor. Ve evet parlaklıkda bende de öyle NVIDIA geçti mi Windows çubuğundan ayarlanmıyor ama F7 ve F8 tuşları ile ayarlayabilirsiniz. Eğer ki bir programda NVIDIA karta geçmezse NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarları oradan da program ayarlarına girip otomatik yerine NVIDIA seçince programa her girdiğinde otomatik geçiş sağlıyor. Böylece yeniden başlatmakla uğraşmıyorsun. G-Sync ise bir kere ayarladın mı artık her NVIDIA geçişinde kendi kendine açılıyor zaten. Ama dahili GPU'da çalışmaz. Bir de en sonki ekran kartı driverini kullanıyorsanız yani 580i bence 576.52 geçin en istikrarlı çalışan o. Bende yeni driverda oyunlarda çökme yaptı ve birkaç oyunda 5 dakikadan sonra ekran kartını kullanmamaya başladı. 576. 52 tamamen sorunsuz. Kurduktan sonra MyASUS'dan ve Windows'tan otomatik güncellemeleri kapatmanızı tavsiye ederim. Birkaç ay boyunca bu driverdan başkasına geçmeyi düşünmüyorum. Çok kararsızlar.

Son bir ekleme yapayım; bu konuyu açtığımda kullandığım laptop fabrika çıkışı kusurluydu. İade edip aynısını aldım. Şu an çok memnunum, kusursuz bir ürün tercih etmişsiniz.
Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için, haklısınız ama bence genede Asusun yazılım konusunda çok büyük eksikliği var globalde de bu konu hakkında çok şikayet var, bugün vatana gittim amd işlemcili rtx 5070ti laptopta test ettim onda bir sıkıntı yoktu ultimate modunda gayey parlaklık ayarlanabiliyor ve gsync direk nvidia masa üstünde görünüyordu, bence bios ve firmware hatalarından kaynaklı sorunlar bunlar. 100.000 tl para verip böyle sorunlarla karşılaşmak can sıkıcı.