Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jinqazama

Uzman
Arkadaşlar 3 senedir kullanıyorum bu laptopu aniden böyle olmaya başladı ne yaptıysam çözemedim.

Güç gelmiyor ve fişe taksam bile ışık yanmıyor bazen. Nadiren kendi kendine düzeliyor, açılıyor ama açılsa bile mesela bilgisayarı kapattım diyelim kapandıktan sonra hemen tekrar açılıyor kendi kendine. Kısa devreden şüpheleniyorum.

Bu durum varken "q" tuşu çalışmıyordu ve bazen sürekli kendi kendine basıyordu.

Söküp bakımını yaptım CPU ve GPU’daki sıvı metali (taşma veya benzeri durumları kontrol ettim) düzelttim. Bataryayı söküp statiğini boşalttım. Bataryası takılı değilken prize taktım yine güç almadı.

Kafayı yemek üzereyim neyden olabilir bu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Keşke sıvı metali sen sürmeseydin. Uygulaması çok dikkat ister.
Eğer aktıysa tamamen bozabilir cihazı, geçmiş olsun.

Çok dikkatli sürdüm hocam hiçbir problem olmadı. Yine de az önce sıvı metali GPU'dan silip MX6 vardı elimde onu sürdüm.

Alt kapağı kendinize güveniyorsanız açın ve güç tuşunun olduğu bölgeyi sökün.

Mevzu sizin dediğinize geliyor gibi. Az önce bataryanın baglantısını söküp direkt güç girişini taktım güç gelmedi ardından klavyenin Flex bağlantısını sökünce anında güç geldi takınca söküp tekrar tekrar denedim yine güç geldi.

Şimdi takıp tekrar deneyeceğim.

Sorunun neden kaynaklandığı kesin olarak belli oldu hocam. @Della.dd

Klavye Flex kablosunu çıkarınca sorunsuz güç alıyor laptop ne zaman ki taksam güç almıyor. Klavye Flex takmadan bilgisayarı nasıl ateşleyebilirim?
Aklıma adaptör soketinin bozulabileceği geldi, imkanınız varsa farklı bir adaptör ile dener misiniz? Ya da laptopu sadece bataryada açtığınızda bahsettiğiniz sorunlar oluyor mu?

İmkanım yok ama aklıma geldi şu an. Ben eve gelip aynı sorun varken elimle arkadan takılı soketi kabloyu biraz döndürüp uğraştıgımda gelmişti güç.

İmkanım yok ama aklıma geldi şu an. Ben eve gelip aynı sorun varken elimle arkadan takılı soketi kabloyu biraz döndürüp uğraştıgımda gelmişti güç.

Bunlar çok hassas cihazlar, bir anda bozulmaya daha doğrusu "planlı eskitmeye" maruz kalmış cihazlar. O yüzden çok daha dikkat etmek gerekiyor. Dediğim gibi bataryada açıp bir süre adaptörü bağlamadan deneyin, herhangi bir sorun yoksa suçluyu bulmuşuzdur.

Arkadaşlar 3 senedir kullanıyorum bu laptopu aniden böyle olmaya başladı ne yaptıysam çözemedim.

Güç gelmiyor ve fişe taksam bile ışık yanmıyor bazen. Nadiren kendi kendine düzeliyor, açılıyor ama açılsa bile mesela bilgisayarı kapattım diyelim kapandıktan sonra hemen tekrar açılıyor kendi kendine. Kısa devreden şüpheleniyorum.

Bu durum varken "q" tuşu çalışmıyordu ve bazen sürekli kendi kendine basıyordu.

Söküp bakımını yaptım CPU ve GPU’daki sıvı metali (taşma veya benzeri durumları kontrol ettim) düzelttim. Bataryayı söküp statiğini boşalttım. Bataryası takılı değilken prize taktım yine güç almadı.

Kafayı yemek üzereyim neyden olabilir bu ?
Ben de sıvı temasından şüphelendim şu anda. Yeniden başlatma sorunu güç tuşunda kısa devre olabileceğini, nadiren kendi kendine düzelmesi de güç soketinde temassızlık olabileceği anlamına geliyor.

Ben de sıvı temasından şüphelendim şu anda. Yeniden başlatma sorunu güç tuşunda kısa devre olabileceğini, nadiren kendi kendine düzelmesi de güç soketinde temassızlık olabileceği anlamına geliyor.

Bu arada belirteyim CPU fabrikasyon çıkışlı sıvı metalli, GPU ise ince dikkatle kapton bant çekip ben sürdüm sıvı metal. 2 sene böyle sorunsuz kullandım GPU oyunlarda 87 görüyordu o sebeple sürmek daha iyi oldu.

Güç tuşuyla ilgili ne yapabilirim?

Bu arada belirteyim CPU fabrikasyon çıkışlı sıvı metalli, GPU ise ince dikkatle kapton bant çekip ben sürdüm sıvı metal. 2 sene böyle sorunsuz kullandım GPU oyunlarda 87 görüyordu o sebeple sürmek daha iyi oldu.

Güç tuşuyla ilgili ne yapabilirim ?
Hocam yazılımsal değil bu iş donanımsal. Kendinize güveniyorsanız açın diyeceğim de geri toplayamassanız vs. sıkıntı. Güvendiğiniz tamirci var mı?

Hocam korkutmak gibi olmasın ama anakart bu şekilde arıza vermeye başladıysa bir anda tamamen gidebilir. Bilgili ve profesyonel bir elektronikçi arızanın ne olduğunu tespit edebilir, yetkili servis hiçbir şey yapmıyor bu durumlarda zaten.

Hocam korkutmak gibi olmasın ama anakart bu şekilde arıza vermeye başladıysa bir anda tamamen gidebilir. Bilgili ve profesyonel bir elektronikçi arızanın ne olduğunu tespit edebilir, yetkili servis hiçbir şey yapmıyor bu durumlarda zaten.
Küçük bir şehirde yaşıyorum burdaki bilgisayarcıların çoğu bakkal. GPUdaki küçük çiplere sıvı metal mi kaçtı acaba diye düşünüyorum ne kadar kapton bant çeksemde arasına sızmıştır belki.