RohanR

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Sistemim şu şekilde:

• Anakart: ASUS ROG STRIX X870A Gaming Wi-Fi
  • GPU: RTX 5080 (12VHPWR desteği var, 600W kablo ile)
  • PSU: MSI MAG A850 (12VHPWR uyumlu)
  • Kasa: ASUS TUF GT502 Plus

Şu anda GT502 Plus kullanıyorum ama Lian Li O11 Dynamic EVO XL veya Hyte Y70 kasasına geçme düşüncem var.

Hyte Y70'e geçersem ekran kartını dikey takmam gerekecek, orada şöyle bir kafam karıştı:

• Hyte Y70'te gelen PCI-e riser kablosu PCI-e 4.0 destekliymiş.
  • Benim anakart PCI-e 5.0, ekran kartım da PCI-e 5.0 destekli.
  • Arada performans farkı olur mu? Özellikle %1 ve %0.1 FPS değerlerinde düşüş yaşandığını duydum, bu doğru mu?

Bir diğer konu da Lian Li Strimer kabloları. Hem CPU (8 pin) hem Anakart(24 pin) hem de GPU (12VHPWR) için almayı düşünüyorum ama hangilerini alacağıma emin olamadım. Ekran kartı kablosunda V2 oluyor bu benim ekran kartıma uyumlu oluyor mu jumbum da satılanlardan birisi V2 linkleri aşağıya bırakıyorum.

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. 🙏

Arada performans farkı olur mu? Özellikle %1 ve %0.1 FPS değerlerinde düşüş yaşandığını duydum, bu doğru mu?

Aradaki performans farkı %1 bile değildir. Strimer kablosunu ben olsam İncehesap'tan alırdım. Ayrıca İncehesap'ta bulunan model kafa döndürülebilir (aynı model jumbumda da var ama geç teslimat).

Aradaki performans farkı %1 bile değildir. Strimer kablosunu ben olsam İncehesap'tan alırdım. Ayrıca İncehesap'ta bulunan model kafa döndürülebilir (aynı model jumbumda da var ama geç teslimat).
Hocam jumbum da v2 kablosu da var ayrıca jumbunda ki v1 olan wide geniş olan incehesaptaki aynı model mi

Hocam jumbum da V2 kablosu da var ayrıca jumbunda ki V1 olan wide geniş olan İncehesap'taki aynı model mi?

Bence V1 olan model görünüşü daha iyi. V2 de kablo görünüyor ne gerek var. Ayrıca evet Jumbum'daki V1 ile İncehesap'ta ki aynı model teyit etmek için jumbum V1 1. fotoğrafı ile İncehesap v1. 3. fotoğrafı aynı.

Bence V1 olan model görünüşü daha iyi. V2 de kablo görünüyor ne gerek var. Ayrıca evet Jumbum'daki V1 ile İncehesap'ta ki aynı model teyit etmek için jumbum V1 1. fotoğrafı ile İncehesap v1. 3. fotoğrafı aynı.
hocam kablo görünüyordan kastınız ne tam olarak anlayamadığım ayrıca jumbumda wide olarak. Belirrmiş modeli diğerinde böyle bir ibare yok. Normal versiyon olabilir mi incehesaptaki

Hocam kablo görünüyordan kastınız ne tam olarak anlayamadığım ayrıca jumbumda wide olarak. Belirrmiş modeli diğerinde böyle bir ibare yok. Normal versiyon olabilir mi İncehesap'taki

Bu kısımdan bahsediyorum. Wide dediği geniş model jumbum onu ekstra olarak eklemiş. Normalde modelleri 16+8 ve 16+12 olarak mevcut. İncehesap wide ibaresini eklememiş ancak ürün 16+12 yani wide model. Zaten İncehesap'ta 16+8 modeli mevcut.

Dosya Ekleri

• 1755499643864.webp
    1755499643864.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 38
Bu kısımdan bahsediyorum. Wide dediği geniş model jumbum onu ekstra olarak eklemiş. Normalde modelleri 16+8 ve 16+12 olarak mevcut. İncehesap wide ibaresini eklememiş ancak ürün 16+12 yani wide model. Zaten İncehesap'ta 16+8 modeli mevcut.
Hocam burada aynı ürünler ama birisi wide modeli incehesaptaki wide olmama ihtimali var mı

Dosya Ekleri

• IMG_0292.webp
    IMG_0292.webp
    328,6 KB · Görüntüleme: 39
Anladım hocam peki bu kabloları kullanmak performansa ya da bileşenleri bir zararı oluyor mu?

Herhangi bir zararı olmaz. Kendim örgü kablo kullanıyorum. Bana daha hoş geliyor. Kablolarını birleşimlerini sıkısıkıya taktığından emin ol tamamen yerleştir boşluk kalmasın.