yasarr

Üyecik
Recep Baltaş'ın incelemesini yaptığı ASUS XG32UCWMG OLED monitörün bir alt versiyonunu satın aldım. ASUS XG32UCWG normalde 4 ya da 8 saat kullanım sonrası manuel ya da otomatik piksel temizliği yapıyor ama ben piksel temizlemeyi manuel yapsam dahi temizlikten hemen sonra PC'yi kapattığımda tekrar piksel temizliği yapıyor. Otomatik PC sadece açıp kapatsam dahi her kapandığında piksel temizleme yapıyor. 100 saat kullanım sürem var, 100 kez piksel temizleme yapmış otomatik. Bu bir hata mı? Panelin ömrünü kısaltır diyorlar.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Garanti süreci ile görüşmem gerekir mi? Ürünü alalı 2 ay oldu.

Yazılımı ona göre yapılmış işte, kapattığında bilgisayarı dikkat et, ROG ışığı 2-3 dk sonra yanıp söner, otomatik temizlemeye girer.
Sen de bir belirt, Asus'a bana attığım resmi de at, bir sor bakalım. Ama bu kapanınca pixel temizleme olayı tamamen entegre, bütün ROG'lar öyle yazılım ile değiştirmezler çünkü o bir zorunluluk gibi düşün.
Sen birebir yaşadığını anlat, evet bu bir sorun derlerse seni yönlendirirler zaten ama sen günde 5-10 kez kapatıp açıyorsan bilgisayarını, buna hiçbir şey yapamazlar, bilgin olsun. Ben kendimden örnek verdim, sana resim attım, değil mi? Ben bazen 1, bazen 2 kere açıp kapıyorum, çoğu zamanda dediğim gibi Windows'dan 3 dk aktif değilse monitörü kapat ayarını açtım, o yüzden bende 4800 küsür çalışma saati var, 1200 küsür pixel temizleme var. Çünkü kapanınca yapılan pixel temizlemenin hiçbir ayarı yok, yazılım içine gömülü o kural. Tekrar belirtiyorum panelin WOLED panel 2024 yılından sonra üretilen 3. nesil üstü bir panel Pixel temizlemeyi çok takma kafana yani :)
Ben pc kapattigimda Rog ışığı kırmızıdan turuncu renge dönüyor ve sabit yanıyor

Ben pc kapattigimda Rog ışığı kırmızıdan turuncu renge dönüyor ve sabit yanıyor

Bende olanı söyleyeyim sana, dün de dikkatli baktım kapattığımda. Bilgisayarı kapattıktan 2-3 dakika sonra çıt diye bir anahtar sesi geliyor ve ROG ışığı birkaç defa yanıp sönüyor ve sabitleniyor. 3-4 dakika sonra bir daha anahtar sesi geliyor ve ROG ışığı yine 3-4 defa yanıp sönüyor ve sabitleniyor. O arada pixel temizlemeyi yapmış oluyor. Daha farklı bir durum varsa videosunu çekip Asus'a mail at, bir sorun varsa zaten belirtirler. Ama aklına gelen her şeyi yaz, sorun olarak gördüğün.

Bende olanı söyleyeyim sana, dün de dikkatli baktım kapattığımda. Bilgisayarı kapattıktan 2-3 dakika sonra çıt diye bir anahtar sesi geliyor ve ROG ışığı birkaç defa yanıp sönüyor ve sabitleniyor. 3-4 dakika sonra bir daha anahtar sesi geliyor ve ROG ışığı yine 3-4 defa yanıp sönüyor ve sabitleniyor. O arada pixel temizlemeyi yapmış oluyor. Daha farklı bir durum varsa videosunu çekip Asus'a mail at, bir sorun varsa zaten belirtirler. Ama aklına gelen her şeyi yaz, sorun olarak gördüğün.
Asusu aradim
Teşekkürler çok sağol bilgiler için