Neareine

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhaba.

PG32UCDP monitörüne hangisini kullanmam daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Monitörde, kablo özelliklerine göre seçenekler çıkıyor.

DP kablosu ile 4K 10bit renk seçeneğini görüyorum ve seçebiliyorum. OLED titreşim önleyici ayarını etkinleştirebiliyorum.
HDMI kablosu ile 4K 12bit renk seçeneği görüyorum ve seçebiliyorum. OLED titreşim önleyici ayarını açamıyorum.

OLED titreşim önleyici çok önemli mi bilmiyorum biraz araştırma yaptım ve çok net bir şeyler bulamadım. 10+2 bit seçeneği daha mı iyi olur?

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Eğer uzun süreli kullanımda göz yorgunluğunu azaltmak ve OLED titreşim önleyici özelliğinden faydalanmak istiyorsanız, DisplayPort tercih edebilirsiniz. Renk derinliği önemli ise HDMI tercih edebilirsiniz.

Eğer uzun süreli kullanımda göz yorgunluğunu azaltmak ve OLED titreşim önleyici özelliğinden faydalanmak istiyorsanız, DisplayPort tercih edebilirsiniz. Renk derinliği önemli ise HDMI tercih edebilirsiniz.

Kullandığım senaryo, sadece hikayeli oyunlar, arada sırada CS, ve film. Ne tercih ederdiniz?

HDMI'nın bant genişliği daha yüksek 12bpc renk seçmen bir şeyi değiştirmez yine 10bpc görüntülersin iki kabloda da dsc uygulanıyor o yüzden bir fark görmezsin aralarında.