Muhteşem bir cihaz ve deneyimdi. El konsolları muazzam bir sektör haline gelecek (umarım). Windows çöplük olsa da artısını görüyoruz. Bu el konsolu olmuş.

Aslında bazzite OS ile Steam Deck deneyimini neredeyse birebir bu cihazla da yaşamak mümkün özellikle APU tarafında ASUS'un MSI'a göre AMD kullanması büyük bir avantaj. Windows her zaman problemliydi hocam ama özellikle bu konsol muhabbetleriyle beraber Windows yavaştan SteamOS vari hibrit modele geçiyor ve bu konsolu az çok emekleme aşamalarında çıkardıkları için bence ilerleyen dönemlerde çok daha sorunsuz bir deneyim sunar.

Yalnız kafama takılan bir soruyu cevaplarsanız sevinirim. Önceki ROG Ally modellerinde olan klasik sorun SD kart yuvasının egzoz bölümünde olmasından kaynaklı aşırı ısınıp yuvanın bozulmasıydı fakat ASUS bu modelde de hemen hemen yakın bir pozisyona koymuş. Özellikle bu bölümde aşırı fazla ısı artışı hissettiniz mi? Çünkü zaten ally X de bile ilk model kadar olmasa da SD kart yuvası bozulma sorunu yaygındı ve buna rağmen hala farklı bir önlem yoksa, yan taraflar dışında aynı kasa tipinin kullanılması kötü olmuş.
İlk model:

1771264511534.webp

ROG Xbox Ally (Ally X'de aynı kasa yapısına sahip):

1771264549516.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ally X'te bu sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum. Bu cihaza dair SD Kartla ilgili herhangi bir şikayete rastlamadım şahsen. Kullanımımda da ekstra sorun teşkil edecek bir şey görmedim. Zaten sıcaklıkları daha iyi ve kasa da daha kalın. Herhangi bir problem olacağını sanmam hocam.

Ally X'te bu sorun çözülmüştü diye hatırlıyorum. Bu cihaza dair SD kartla ilgili herhangi bir şikayete rastlamadım şahsen. Kullanımımda da ekstra sorun teşkil edecek bir şey görmedim. Zaten sıcaklıkları daha iyi ve kasa da daha kalın. Herhangi bir problem olacağını sanmam hocam.

Aslında düzeltme bile sorun çıkarmaya devam etti çünkü üst taraf genel anlamda o kart yuvası için sorun yaratacak şekildeydi hatta benim aldığım ilk model cihaz garantiye sahip olduğundan SD kart için para iadesi bile aldım. Soğutma bloku yerleşimi o kadar berbat ki tam SD kart yuvasını etkilemeye müsait bir pozisyonda ısı dağıtımına sebebiyet veriyor. Şu an baktığım kadarıyla ASUS bu sistemi hala ilk nesilden beri sabit tutmaya devam etmiş :facepalm:
Ayrıca açılı ekran kullanıcı olarak iyi olsa da şu an daha da düşündürdü çünkü ısınan hava yukarı çıkar ve hava tünelleri aşağı pozisyonda kalıyor yani borulardan anakarta ısı teması daha olası olabilir. ASUS'u yaptığı işle ne kadar beğensem de şu soğutma işini hala çözemediler.

İlk nesil:

1771265363602.webp

Xbox ROG Ally:

1771265386085.webp

Bu cihaza dair SD kartla ilgili herhangi bir şikayete rastlamadım şahsen.

Uzun kullanımda görülen kronik bir sorun hocam. Eğer aynı yapıysa maalesef bazı cihazlarda birkaç yıla görmemiz şaşırtıcı olmaz. En azından para iadesi yapıyorlar :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Borular daha kalın ve ızgaralar daha büyük. Cihazın sıcaklıklarını da göz önünde bulundurursak sorun çıkarmaz gibi duruyor. Bence burada en önemli artı Xbox arayüzü. Cihaz doğrudan Windows'a göre daha serin de çalışıyor.

Borular daha kalın ve ızgaralar daha büyük. Cihazın sıcaklıklarını da göz önünde bulundurursak sorun çıkarmaz gibi duruyor. Bence burada en önemli artı Xbox arayüzü. Cihaz doğrudan Windows'a göre daha serin de çalışıyor.

Kasa yapısı X ile birebir ızgaralar eşit ama boru yapısında çok ufak bir eğrileştirme olmuş. Belki özellikle bu sorun için spesifik bir şeydir hatta umarım öyledir :D. Bir diğer sorum da tutma bölümlerine ısı dağılımı söz konusu mu? Önceki model de bu durum yine neredeyse yok denecek kadar azdı fakat yaza doğru haliyle hava zaten sıcakken el ister istemez en ufak sıcaklık artışında bile terlemeye başlıyordu. Bu modelde özellikle tutacaklar ayrı bir parça gibi durduğundan acaba buraya ekstra özen gösterilmiş mi diye düşünmedim değil.

Griplerde hiçbir sorun yaşamadım aksine bayıldım. PS Portal kadar olmasa da iyi deneyim sunuyor. Steam Deck ve Nintendo'ya göre çok daha iyi net söyleyebilirim.
Hocam merhaba. Bir sorum olacak bunun için ayrı konu açmak istemedim de hızlıca sorayım, ASUS ROG handheld konsollara baktıgımda bayağı bir model cıkıyor karsıma. Z1 Extreme, Ally X, Ally X Extreme, XBOX Ally X falan derken biraz kafam karıştı açıkçası. Bunların arasında performans olarak, pil ömrü olarak vesaire hangisi en güçlüsü? Bir de Lenovo Legion Go modelleri falan var. Karşılaştırsak hangi konsol öne gecer acaba?

Asus'lar arasında en günceli ve güçlüsü ROG XBOX Ally X. Diğer markaların da öne çıkan özellikleri var OLED ekran olsun, ayrılabilir Grip'ler olsun... Detaylı incelemelere bakmak gerek. Şahsen ben kullanmadığım için şusu iyidir busu kötüdür diyemiyorum.