adilc

Üyecik
Ocak ayında aldığım Hepsiburada satıcısından ASUS ROG XG27ACS monitör almıştım. Ölü piksel için ilk geldiğinde dikkatlice incelemiştim fakat herhangi bir ölü piksele denk gelmemiştim. Geçen hafta film izlerken ekteki fotoğrafta olduğu gibi gördüğüm kadarı ile siyah arka planda daha çok belli olan 2 adet yan yana stuck/ölü piksel çıktı, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Aralıklarla 10 dakika, 30 dakika jscreenfixer ve YouTube'daki stuck pixel çözme videolarını denedim fakat olumlu bir sonuca varamadım. Hepsiburada talepler bölümünden iade talebini ekteki fotoğraflarla ilettiğimde onarım için ASUS Türkiye ile iletişime geçmem gerektiğini yazmışlar. ASUS Türkiye'yi aradığımda yan yana 3 veya farklı bölgelerde 5 piksel olması gerektiğini söylediler. Geçen sene aldığım ASUS laptopumda da ölü piksel çıkmıştı ve markaya güvenim hiç kalmadı. Tüketici hakem heyetine başvurduğumda Hepsiburada'yı mı şikayet etmem gerekiyor? Daha önceden deneyimi olan başarılı başarısız sonuç almış veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250628_204856.webp
    20250628_204856.webp
    3 MB · Görüntüleme: 81
Hocam Vatan Bilgisayar'dan aldigim ASUS TUF monitorde aynisi olmustu, sikayet etseniz dahi bir şey degismiyor maalesef. Markanin garantisi neyi kapsiyorsa ona gore islem yapiyorlar.

ASUS Türkiye'yi aradığımda yan yana 3 veya farklı bölgelerde 5 piksel olması gerektiğini söylediler
Böyle bir zorunluluk yok. 1 tane bile olsa iade/değişim yapmak zorundalar. Hepsiburadalık bir olay yok çünkü onlara verseniz onlar da servise verecek. İş serviste bitiyor yani. Asus'u şikayet edebilirsiniz. THH başvurun.