- Makaleler
- 1
Sizin açtığınız konuyu hatırlıyorum IPS vs OLED olarak, epey çektirmiş sizeTelefondan izlemekle monitörden izlemek aynı olmuyor. Ayrıca dediğim gibi üniteden üniteye görüntü kısmı değişebilir. En iyi sonucu elinizdeki modele göre yapmanız lazım. Deneme yanılma yolu en iyisi. Mesela AW2725DF de 3 farklı incelemeye baktım, 3 incelemedeki girilen değerlerde birbirine yakındı. Mesela ikisi red için %98, diğeri %99 yapmış. Benim ünitede ise bana göre %97 en ideali oldu. Green için ikisi 98, bir tanesi ise 99 girmiş. Bende 98 en iyisi oldu. Blue için ikisi 100, bir tanesi 99 girmiş. Bende 100 en ideali oldu. Üç incelemeyede benzer ayarlar fakat birebir aynısını olmadı yani. Tabii onlar ölçüm cihazı kullanırken ben kendi gözümle yapmaya çalıştım.
Firmware için bir şey diyemeyeceğim, o konuda bilgim yok. Benim ünitede kablo çıkıyor, onunla kendim yapmıştım. Kablosuz güncelleme benim bildiğim Dell de olmuyor. ASUS'ta olabilir.
Firmware olarak usb ye atıp monitör tuşuna 5-6 saniye basılı tutunca oluyormuş, ancak ben de içinden çıkan kablo ile yaparım büyük ihtimalle. Kafamda oturdu bazı şeyler RTINGS makalesine göz attım ancak fabrikasyon kalibrasyonu zaten iyimiş PG27UCDM kadar olmasadsz