Öncelikle hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanı diliyorum.
Arkadaşlar zaten birçok ince detayı yazmış etmiş. Ek olarak sorduğun HDR, düzgün parlaklık, güncelleme falan, ben bunları kısaca bahsedeyim.
HDR kapalı kullanıyorum. Oyundan oyuna, filmden filme değişiyor. Bazen açıkken güzel oluyor bazen kapalıyken. HDR kötü anlamına da gelmiyor bu kesinlikle.
Ben monitörü standart günlük kullanımımda "kullanıcı" ayar moduna çekiyorum. Parlaklık %50, düzgün parlaklık açık şekilde ayarlıyorum. Bir oyuna girersem veya film izleyecek olursam hemen modunu değiştiriyorum. Sinema veya RTS/RPG gibi modlara alıyorum. Bunların içinde ayarları da istediğin gibi değiştirebiliyorsun ve profil sürekli öyle kalıyor. Bu modlarda kullanıyorken parlaklık %90 veya %100 oluyor. Düzgün parlaklık ise kapalı.
Ben mesela sRGB veya DCI-P3 yerine, geniş gam seçili olarak kullanıyorum. Birkaç kere değiştirip denedim ama çok fazla gözle bir şey anlamadım. Sanki sadece bir şeyler izlerken bir tık daha iyi yönde fark yaratıyor ama diğerleri de rahatsız etmiyordu beni.
RTINGS'deki renk profilini indirip kullanıyorum.
OLED yanma önleme için tüm korumalar da aktif. Otomatik piksel temizleme hatırlatıcısı 8 saatte bir ayarlı. (ben şahsen izin günlerimde sürekli saatlerce bilgisayar başında oyun oynayan biriyim. Ocak ayından beri sorunsuz kullanıyorum.) Ekran koruyucudaki tüm ayarlar açık. Ekran taşıma açık. Logo oto parlaklık açık. Kısaca koruma ile ilgili bütün ayarlarım açık. Bugüne kadar 278 kere piksel temizleme yapmış monitör
Günlük standart bir kullanıcı olarak, tüm monitör tiplerini kullandım. OLED kullanmaya başlayınca bambaşka bir kaliteymiş dedim. Ayrıca OLED görüntü kalitesi vs için asla kötü diyemem. Çünkü benim elimde herhangi bir ölçüm ile ilgili cihaz vs yok. En iyi görsel vs için tutup kendim ayar yapamam. Ancak rehberlerden, incelemelerden tavsiye alarak monitör ayarlarımı değiştirebilirim. Bunu da zaten birçok yerde bulabiliyoruz. Geriye kalan şeylerde işte kişisel ayarlar ve göz zevki tamamen.
Monitör güncellemeyi ben yapamadım mesela. Monitördeki güncelleme için ayrılmış USB yerine takıyorum ama program yükleme esnasında yarıda kesiliyordu hep. Güncelleme kablosu olan farklı kablo ile bağlıyorum yine program yarıda kesiliyordu. Reddit'te ve ASUS forumda, bilgisayara bağlı olan tüm USB'leri çıkarmayı önermiş bazı kullanıcılar. Bende böyle yaptım ve güncelleme oldu.
Sormak istediğin bir şey olursa buradayım, bazen geç cevap veriyorum kusura bakmayın lütfen. Havacılıkta çalıştığım için çok yoğun oluyorum.