Çözüldü ASUS Ryujin 2 360 fanlar yük altındaymış gibi çok kısa bir süre ötüp duruyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Destek Ekibi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    asus
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Yeni bir PC aldım. ASUS Ryujin 2 360 sogutucum var. Intel 14900k işlemcim. Ben çizim işleri ile uğraşıyorum. ZBrush diye bir programım var sahneyi yakınlaştırıp uzaklaştırıyorum döndürüyorum medelleme sırasında bu işlemleri yapınca fanlarım yük altındaymış gibi çok kısa bir süre ötüp duruyor eski haline dönüyor. ASUS Thor 1000 80+ platinyum ve ASUS ROG STRIX 4090 24 GB ekran kartım var. Dengeli modda kullanıyorum bu arada, sizce performansa almam gerekir mi? Bir bu fan ötme kısa süreliğine neden oluyor sizce hocam.
Saygılarımla.
5 gün oldu İtopya bilgisayardan aldım

Çözüm
@limasollu Tamamdır, eğer yanlış anlamadıysam 40 derecede %45 fan çalışıyor. Sana birkaç ayar yazacağım, bunları sırasıyla oraya yaz (En aşağıdan başla.). Eğer bilgisayar çok ısınırsa tekrardan BIOS'a gir ve "Manual" kısmını "Silent" yap. Sonrasında uygulama üzerinden devam ederiz.

50 C70 C80 C90 C
%40%65%90%100
Yani açabilirsin ikisini de. Bu arada bu yaptığımız işlemleri istersen kasa fanına da uygula. Onun değerleri tam nedir bilemiyorum ama belki de ses ondan geliyordur.

Ozaman onlara da yapayım, şimdi kaydettim çıktım, programı açayım bakayım fan sesleri var mi?

Ben de Armoury Crate yüklü, ondan bir şey yapmam gerekli mi? Bir de pil güç ayarlarindan yüksek performansa aldi.

Power saving on doğru mu Kedicik?

Dosya Ekleri

• 1710714980454711821323841086577.webp
    172,7 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaldırma, eğer yaptığımız işlem sorunu çözmezse uygulamadan devam ederiz.
Power Saving tuşu performansı kısabilir biraz. Eğer performansta sorun olursa geri kapatırsın.

O zaman kapıyorum.

Tamam Kedicik, son görsel buradan bir şey yapmama gerek var mı?

Bir de bir sorum daha var. ASUS Thor 1000W 80+ Platinum PS var. Bu benim makine için yeterli mi?

Dosya Ekleri

• 17107152309871092400255097934416.webp
    98,4 KB · Görüntüleme: 58
Tamam kedicik son görsel bu. Buradan bir şey yapmama gerek var mı?
Hayır, gayet iyi gözüküyor. Hadi bakalım, umarım çözülmüştür sorun.
Bir de bir sorum daha var. Asus Thor 1000 w 80+ platinum ps var. Bu benim makina için yeterli mi?
Bu konuda pek bilgili değilim maalesef. @Oreki sana yardımcı olur bu konuda. İstersen bunun hakkında yeni bir konu da açabilirsin.

Buradan görürse kardeşim ya da yeni konu açarım. Çok ama çok teşekkür ederim Kedicik, iyiki varsiniz. Sorun çözüldü.

Öteki kardeşim nasılsın? 1000W Asus Thor 80+ Platinum var, sence bu yazdığım sisteme yeterli mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…