cemkaraca 89

Üstün
ASUS TUF A15; Ryzen 7 7435HS, RTX 4050, 16 GB RAM özellikleri olan bir laptop kullanıyorum. Normalde kasmaması lazım Ama hem Engine'nin kendisi hem de içindeki test sistemi kasıyor. İşlemcinin kendi dahili ekran kartı yok yani motoru kullanırken her zaman RTX 4050 kullanıyorum ve arkada sadece Google ile Spotify açık.

En stabil böyle çalışır gibi. Bir de termal macun bakımları ne zaman yapılmıştı?
Hiç yapmadım. 2025 Temmuz'da aldım bilgisayarı. En son içini Bu yıl başında açmıştım o zaman temizdi.

Görev yöneticisinden Unity'e daha yüksek öncelik atar mısın?

Ayrıca BIOS'da E-core sayısı ne olarak gözüküyor?
Görev yöneticisinden Unity'e yüksek öncelik atadığım zaman her Unity'i açtığımda yapmam gerekiyor mu yoksa bir kere öncelik verince sistem onu hatırlıyor mu?

BIOS'dan E-core sayısına bakacağım şimdi.

Hiç yapmadım. 2025 Temmuz'da aldım bilgisayarı. En son içini Bu yıl başında açmıştım o zaman temizdi.
Muhtemelen macunu kurumuştur. Çok fazla nemli hava var.

Görev yöneticisinden Unity'e yüksek öncelik atadığım zaman her Unity'i açtığımda yapmam gerekiyor mu yoksa bir kere öncelik verince sistem onu hatırlıyor mu?
Bence bunu hiç yapmayın ve hep Windows'un kendi kararına göre çalışsın.

Birde ben dengeli mod da kullanıyorum laptopu. İşlemciyi 80 dereceye kısıtlayarak, aldığımdan beri. Belki bu da GPU Watt değerini kısabilir.

Armoury Crate üzerinden Performans'a çek, GPU modunu da aynı şekilde.
Armory Crate yerine Ghelper kullanıyorum ve Turbo modda ayarlar bu şekilde:

1787589571797.webp

1787589575785.webp

Turbo mod açık deneyeceğim bu sefer.