Hocam kullanımları da daha detaylı şekilde yapar mısınız? Kaç watt çekiyor hangi frekanslarda vs.

AA kapattım, ortalama 110w çekti tabii dinamik boost ile artış oluyor watta.

IMG_20250506_222917.webp

Şimdi baktım oyun içindeyken işlemcim 73 derece 40-45 W, GPU 80W 65 derece falan. @KutayEsmez

Gayet iyi limit koyarsan misal bu oyunda GPU daha fazla önde olacağı için iyi olur başka oyuna girersin bu sefer CPU zorlamak ister bu sefer de limite gireceği için FPS düşer yani bir dengesini kurmak ile uğraşırsın zaten sıcaklığın ASUS TUF bir cihaza göre harika bence. Keşke tüm TUF'lar böyle serin olsa direkt TUF alırdım.

şimdi baktım oyun içindeyken işlemcim 73 derece 40-45 W, gpu 80 W 65 derece felan. @KutayEsmez
Gayet iyi hocam tavsiyem işlemciye 35W limit koyup ekran kartına da attığım videodan undervolt yapılması yönünde. %5 kadar performans kaybı yaşacaksınız ekran kartına yaptığın ayarlardan ama 5-10 derece kadar düşecek. Kullanmasanız bile denemenizi öneriyorum.

Gayet iyi limit koyarsan misal bu oyunda GPU daha fazla önde olacağı için iyi olur başka oyuna girersin bu sefer CPU zorlamak ister bu sefer de limite gireceği için FPS düşer yani bir dengesini kurmak ile uğraşırsın zaten sıcaklığın ASUS TUF bir cihaza göre harika bence. Keşke tüm TUF'lar böyle serin olsa direkt TUF alırdım.
Hocam ekran 144Hz olduğu için ve 144FPS'nin üstüne çıkmaya gerek olmadığı için ben şuana kadar hiçbir oyunda 35W limit koyduğum oyunda sorun yaşamadım. Ha tabii ki sorun yaşarsa limiti kaldırsın.