KutayEsmez
Uzman
Hangi macunu kullanması gerekiyordu? Termal pad kullansa daha iyi olur ama pumpout olmadığı sürece çok bir sorun yok gibi.
Hangi macunu kullanması gerekiyordu? Termal pad kullansa daha iyi olur ama pumpout olmadığı sürece çok bir sorun yok gibi.
Laptop ureticileri laptoplarda blok basinci dusuk oldugu icin enterprise grade macunlar kullaniyorlar, diger macunlar pumpout sorunu yapiyor yani sicakliklar hizlica fabrika cikisi degerlerden daha kotu bir hale geliyor. gunumuzde rastgele bilgisayarcilarin %99'u bilmiyor bunu ve hep yanlis macun kullaniyorlar haliyle insnalar magdur oluyor. Sana tavsiyem Honeywell 7958SP alip bilgisayarciya tekrar uygulama yaptirman.Ben sürmedim bilgisayarcıya sürdürdüm MX6 olması lazım sıcaklık baya etki etti ve düştü, nasıl bir yanlış olabilirki?.
Neyse sen yasayarak ogren o zaman.Boş ver ağzı olan konuşuyor, ben gayet memnunum değerlerden 130 watt 78 derece GPU, bilgisi olmadan yok şunu yanlış yaptın yok böyle yaptın diyen insanlardan uzaklaşıyorum genelde, gerekçe göstermeden.
Laptop ureticileri laptoplarda blok basinci dusuk oldugu icin Enterprise grade macunlar kullaniyorlar, diger macunlar pumpout sorunu yapiyor yani sicakliklar hizlica fabrika cikisi degerlerden daha kotu bir hale geliyor. Gunumuzde rastgele bilgisayarcilarin %99'u bilmiyor bunu ve hep yanlış macun kullaniyorlar haliyle insnalar magdur oluyor. Sana tavsiyem Honeywell 7958sp alip bilgisayarciya tekrar uygulama yaptirman.
Neyse sen yasayarak ogren o zaman.
Guzel soyledin ama agzi olan konusuyor lafini forumda konusmaktan baska hiçbir vasfi olmayan tonlarca armut var.
Laptop ureticileri laptoplarda blok basinci dusuk oldugu icin Enterprise grade macunlar kullaniyorlar, diger macunlar pumpout sorunu yapiyor yani sicakliklar hizlica fabrika cikisi degerlerden daha kotu bir hale geliyor. Gunumuzde rastgele bilgisayarcilarin %99'u bilmiyor bunu ve hep yanlış macun kullaniyorlar haliyle insnalar magdur oluyor. Sana tavsiyem Honeywell 7958sp alip bilgisayarciya tekrar uygulama yaptirman.
Neyse sen yasayarak ogren o zaman.
Guzel soyledin ama agzi olan konusuyor lafini forumda konusmaktan baska hiçbir vasfi olmayan tonlarca armut var.
Bilgisayarın içini tekrar açtır, tekrar sür falan uğraşmama değmez ama sağ olun bilgilendirdiğiniz için, ben memnunum dediğim gibi size öyle söylememin nedeni sadece bir sebep göstermeden yanlış macun uyguladınız demeniz. Pumpout ben de biliyorum bir süre sonra yapacağını ama elimden bir şey gelmiyor fazla, zaten sıcaklıklar fazla değişmeyecek bir de bir daha içini açtırmış olacağım.
Ve dediğiniz macun yurt dışında satılıyor Türkiye'ye bile getirilmiyor sipariş versende gelmeyecek bir ürün, zaten Max 95 derece görüyordum termal macun kuruduğunda, yine bir şey değişmeyecek çok da umurumda değil pump out falan, zaten belli bir süre sonra dediğiniz termal macun da işlevini yitirecek.
Değerler benim değerlerden biraz daha iyi fakat limitsiz halde 91 derece fazla gibi geldi bana bende 83 çıkmıştı max.Eki Görüntüle 147919Eki Görüntüle 147921Eki Görüntüle 147922
35,30W ve limitsiz olarak sıcaklıklar bu şekilde hocam PTM 7950 uyguladım.
Eki Görüntüle 147923
Eki Görüntüle 147924
Bu ise stok ve konfigüre ettiğim ekran kartı sıcaklıkları.
10.126 puan vermişti limitsiz halde, benden daha iyi, ama bence diğer termal macunlu tuflara göre benimki de çok iyi ama tabi termal pad çok daha iyi. Nasıl taktınız termal padi ve garanti bozulmadı mı?.Onu bende anlayamadım hocam belki zaman geçtikçe daha iyi hale gelir.
Eki Görüntüle 147980
Limitsiz halde sizden daha iyi skor aldı belki daha çok güç çektiği için ısınıyor olabilir hocam. Limitsiz halde sizin işlemci ne kadar güç tüketiyor ona bakabilir misiniz?
Ben 10.126 puanı max 83 derece ile görmüştüm 55 Watt çekerek.Onu bende anlayamadım hocam belki zaman geçtikçe daha iyi hale gelir.
Eki Görüntüle 147980
Limitsiz halde sizden daha iyi skor aldı belki daha çok güç çektiği için ısınıyor olabilir hocam. Limitsiz halde sizin işlemci ne kadar güç tüketiyor ona bakabilir misiniz?
Garanti bozuldu maalesef. Soğutucu blok üzerindeki vidada garanti yapışkanı vardı mecbur onu sökmüş olduk.10.126 puan vermişti limitsiz halde, benden daha iyi, ama bence diğer termal macunlu tuflara göre benimki de çok iyi ama tabi termal pad çok daha iyi. Nasıl taktınız termal padi ve garanti bozulmadı mı?.
Ben 10.126 puanı max 83 derece ile görmüştüm 55 Watt çekerek.