ASUS TUF B650-PLUS anakartta DRAM ışığı yanıyor, sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tadic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 171
  • Etiketler Etiketler
    dram

Tadic

Çalışkan
Topladığım bilgisayar elime 3 gün önce ulaştı. Dün saat 12’den beri hiç kullanamıyorum. DRAM turuncu ışığı yanıyor.
RAM’leri tek tek söküp taktım, ekran kartını da çıkardım ve tekrar taktım ama hala ekran sinyali yok. Mouse ve klavye çalışmıyor.
Satıcı Sinerji Bilgisayar’a yazdım, 5 saat önce cevap verdiler ama o zamandan beri yanıt alamıyorum.
Fanlar çalışıyor ama ekranda görüntü yok. BIOS pilini çıkaramadım, kırılacak gibi duruyor. Diğer her şeyi denedim ama sonuç alamadım.

Anakart: ASUS TUF GAMING B650-PLUS
İşlemci: 9800X3D
Ekran Kartı: RTX 5070 Ti

Dosya Ekleri

• 2e017fa5-90ab-4348-b36c-7a5d2b04d29d.webp
    2e017fa5-90ab-4348-b36c-7a5d2b04d29d.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 29
Topladığım bilgisayar elime 3 gün önce ulaştı. Dün saat 12'den beri hiç kullanamıyorum. DRAM turuncu ışığı yanıyor.
RAM'leri tek tek söküp taktım, ekran kartını da çıkardım ve tekrar taktım ama hala ekran sinyali yok. Mouse ve klavye çalışmıyor.
Satıcı Sinerji Bilgisayar'a yazdım, 5 saat önce cevap verdiler ama o zamandan beri yanıt alamıyorum.
Fanlar çalışıyor ama ekranda görüntü yok. BIOS pilini çıkaramadım, kırılacak gibi duruyor. Diğer her şeyi denedim ama sonuç alamadım.

Anakart: ASUS TUF GAMING B650-Plus
İşlemci: 9800X3D
Ekran Kartı: RTX 5070 Ti

PSU'yu kapatın, sağdaki RAM'i çıkarıp tekrar açın sistemi.

Buradan son sürüm BIOS'u indirin flash belleğe yazdırın (Eğer bilmiyorsanız Recep abimden yardım alın). Daha sonra resimde gösterdiğim yere flash belleği takın ve BIOS flasback tuşuna basın. Kalanını o halleder. Video sizi yönlendirecektir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-19 163808.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-19 163808.webp
    88 KB · Görüntüleme: 15
Buradan son sürüm BIOS'u indirin flash belleğe yazdırın (Eğer bilmiyorsanız Recep abimden yardım alın). Daha sonra resimde gösterdiğim yere flash belleği takın ve BIOS flasback tuşuna basın. Kalanını o halleder. Video sizi yönlendirecektir.
Buradaki sorun Ramlerden kaynaklanmiyor mu? Eğer değiştirilip yine aynı ramleri gönderirseler düzelmezmi

Buradaki sorun RAM'lerden kaynaklanmiyor mu? Eğer değiştirilip yine aynı RAM'leri gönderirseler düzelmezmi.

Elbette hayır. 6400 MHz stabil değil (eğer 6400MHz ise raminiz). O yüzden BIOS güncelleme yapmalısınız. Sorun şu an neden kaynaklı net bir bilgi yok. Ancak en olası çözüm BIOS güncellemek.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt