pcbozan

Gelişen
5-6 ay önce toplamış olduğum sistemimde bazen bilgisayarı açtığımda CPU ışığı kırmızı ve DRAM ışığı sarı olarak yanıyordu. Bilgisayarı düğmeden kapatıp açıyordum düzeliyordu.

Son zamanlarda sık sık yapmaya başladı bu sorunu ve şu anda hiçbir şekilde açılmıyor PC. En son BIOS'a girebildiğimde PBO'yu kapatmıştım sorun oradan olabilir diye.

Prizi değiştirdim, RAM'leri söküp taktım, PSU güç kablosunu değiştirdim, kasanın içindeki kabloları kontrol ettim her şey yerinde.

Sistem parçalarım şu şekilde:
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • İşlemci: AMD 7500F
  • Ekran kartı: RTX 4070 Super
  • SSD: Samsung 990 Pro 2TB
  • RAM: Corsair Vengeance 6000 CL30 2x16 GB

Bir diğer sorun da şöyleydi bilgisayarı yeniden başlatamıyordum

Silgi ile bastırmadan silip bir bakın, bir şey yapıştıysa temas sorunu yaratıyordur.

Eğer çizikse şöyle yapın, işlemciyi takın, soğutucunun vidalarını çapraz şekilde azar azar sıkın, yani dengeli sıkılsın, aşırıda sıkmayın.

2 ve 4'e RAM'ler takılı şekilde açın, hata alırsanız 2 RAM'i de 2. Slotta tek tek deneyin, RAM'in birinde mi sorun var onu anlayalım.

Silgi ile bastırmadan silip bir bakın, bir şey yapıştıysa temas sorunu yaratıyordur.

Eğer çizikse şöyle yapın, işlemciyi takın, soğutucunun vidalarını çapraz şekilde azar azar sıkın, yani dengeli sıkılsın, aşırıda sıkmayın.

2 ve 4'e RAM'ler takılı şekilde açın, hata alırsanız 2 RAM'i de 2. Slotta tek tek deneyin, RAM'in birinde mi sorun var onu anlayalım.
Bu kısma termal macun gelmiş bunun zararı olur mu nasıl temizlerim

Dosya Ekleri

• IMG_5525.webp
    IMG_5525.webp
    238 KB · Görüntüleme: 54
Yukarıda anlattığım şekilde yapın.
Hocam düğmeye basar basmaz kırmızı ve sarı ışık yanıyor şimdi söylediğiniz gibi ramleri tek tek 2. Slotta deneyeceğim

Hocam düğmeye basar basmaz kırmızı ve sarı ışık yanıyor şimdi söylediğiniz gibi ramleri tek tek 2. Slotta deneyeceğim
Bu 1. Ram sarı ve kırmızı ışık yaktı

Yukarıda anlattığım şekilde yapın.
Buda 2. Ram sarı ve kırmızı ışık söndü beyaz ışık yakıyor

Dosya Ekleri

• IMG_5526.webp
    IMG_5526.webp
    192,8 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_5527.webp
    IMG_5527.webp
    147,6 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Hocam düğmeye basar basmaz kırmızı ve sarı ışık yanıyor şimdi söylediğiniz gibi RAM'leri tek tek 2. Slotta deneyeceğim

Bu 1. RAM sarı ve kırmızı ışık yaktı

Bu da 2. RAM sarı ve kırmızı ışık söndü beyaz ışık yakıyor

Hocam BIOS uzerinden Memory Context Restore ayarini kapatir misiniz? Eger kapatamiyorsaniz kirmizi ve sari isiklar yanarken 6-7 dakika bekleyin. Sonrasinda duzelmezse RAM'leri servise yollayin.

Ayni anakarti ben de bu ramler ile kullanıyorum şu ana kadar hiçbir problemle karsilasmadim.

Hocam BIOS uzerinden Memory Context Restore ayarini kapatir misiniz? Eger kapatamiyorsaniz kirmizi ve sari isiklar yanarken 6-7 dakika bekleyin. Sonrasinda duzelmezse RAM'leri servise yollayin.

Ayni anakarti ben de bu ramler ile kullanıyorum şu ana kadar hiçbir problemle karsilasmadim.

Hocam o ayar kapalı zaten bios sıfırladıktan sonra açmamıştım, ramlerden yapar mı bu arızayı