MAG B650 Tomahawk Wi-Fi anakartta CPU ve DRAM ışığı yanıyor

pcbozan

Gelişen
5-6 ay önce toplamış olduğum sistemimde bazen bilgisayarı açtığımda CPU ışığı kırmızı ve DRAM ışığı sarı olarak yanıyordu. Bilgisayarı düğmeden kapatıp açıyordum düzeliyordu.

Son zamanlarda sık sık yapmaya başladı bu sorunu ve şu anda hiçbir şekilde açılmıyor PC. En son BIOS'a girebildiğimde PBO'yu kapatmıştım sorun oradan olabilir diye.

Prizi değiştirdim, RAM'leri söküp taktım, PSU güç kablosunu değiştirdim, kasanın içindeki kabloları kontrol ettim her şey yerinde.

Sistem parçalarım şu şekilde:
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • İşlemci: AMD 7500F
  • Ekran kartı: RTX 4070 Super
  • SSD: Samsung 990 Pro 2TB
  • RAM: Corsair Vengeance 6000 CL30 2x16 GB

Bir diğer sorun da şöyleydi bilgisayarı yeniden başlatamıyordum

Son düzenleme:
Tekrar 4. Slottaki RAM'i sökün BIOS'a girin, EXPO'yu (XMP'de yazabilir) aktif edin, yeniden başlatıp tekrar BIOS'da Memory context restore ayarını açın.

Bu şekilde sistem stabil açılıp kapanırsa 2. RAM'i takıp deneyin.

Tekrar 4. Slottaki RAM'i sökün BIOS'a girin, EXPO'yu (XMP'de yazabilir) aktif edin, yeniden başlatıp tekrar BIOS'da Memory context restore ayarını açın.

Tamam hocam deneyeceğim

Tek Ram e düştüm ve cmos sıfırladım fakat beyaz vga ışığı yaktı anakart tekrar. Düğmeden kapattım ve yeniden açtım sarı ve kırmızı ışık tekrar geldi. Ekran kartı yerine tam oturuyor ve kablosuda tam oturuyor neden beyaz ışık yakıyor anlamadım

Tamam hocam deneyeceğim

Tek Ram e düştüm ve cmos sıfırladım fakat beyaz vga ışığı yaktı anakart tekrar. Düğmeden kapattım ve yeniden açtım sarı ve kırmızı ışık tekrar geldi. Ekran kartı yerine tam oturuyor ve kablosuda tam oturuyor neden beyaz ışık yakıyor anlamadım
İşlemciyi bi söküp bakayım mı hocam macun falan taşmış olabilir mi zamanla

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt