mustafas51

Üyecik
Ryzen Master'dan EXPO ayarını 6000MHz yaptım sonrasında bilgisayarı yeniden başlattım bilgisayar açılmadı BIOS pilimi söktüm taktım RAM'i söktün taktım hatta RAM'siz başlattım ışık yine sönmedi CPU söktüm taktım yine düzelmedi BIOS flahback yaptım yine olmadı clrmosda denemiştim öncesinde yine olmadı.

Anakartı servise gönderdim anakartla alakalı olacağını düşündüğümden sizce işlemcide veya RAM'de sıkıntı var mıdır?
  • Ryzen 5 7500F
  • ASRock B650M Pro RS
  • DDR5 CL30 6000MHz

Önce RAM'i kontrol et ve doğru slotlara takmaya çalış veya CMOS'u sıfırlamaya çalış CMOS'un pilini çıkarıp 5-10 dakika bekle, sonra tekrar tak ki BIOS sıfırlansın ya da kabloların veya da elemanların doğru şekilde takılı olduğundan emin ol ve CPU'nun güç kablosunu kontrol et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce RAM'i kontrol et ve doğru slotlara takmaya çalış veya CMOS'u sıfırlamaya çalış CMOS'un pilini çıkarıp 5-10 dakika bekle, sonra tekrar tak ki BIOS sıfırlansın ya da kabloların veya da elemanların doğru şekilde takılı olduğundan emin ol ve CPU'nun güç kablosunu kontrol et.
Dediklerinin hepsini yaptım yine olmadı

En son çare anakartı servise gönderdim sizce sorun ne?