YerliOyuncu919

Çalışkan
Yaklaşık 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum. VLAN ID'yi, 103 olarak ayarladım olmadı. Başka VLAN ID denedim, olmadı. Hatta o kadar garip ki, VLAN ID'yi 35 yapınca internet gidiyor fakat boş bırakınca internete bağlanıyor router.

Yaklaşık 2 gündür bu sorunla uğraşıyorum. VLAN ID'yi, 103 olarak ayarladım olmadı. Başka VLAN ID denedim, olmadı. Hatta o kadar garip ki, VLAN ID'yi 35 yapınca internet gidiyor fakat boş bırakınca internete bağlanıyor router.
Güvenlik düzeyi ayarı WPA2 personal mı? benim televizyonum da bağlanmıyordu, güvenlik düzeyi ayarını düşürünce oluyordu.

SOL ile VLAN ID 35 ile internet bağlanamamamızın sebebi internetiniz VLAN ID tag olmadan internete çıkıyor demektir. Bu bir sorun değildir.

Turkcell TV+ kutusunu ethernet ile routerınıza bağlayıp, routerda bağlı olduğu LAN portu IPTV ayarını 103 olarak ayarlayın.

IGMP Proxy ayarlarını bulup etkin hale getirin ki multicast açık duruma gelsin. Eğer kapalıysa yayın unicast olarak gelir IGMP proxy aktif ederseniz IPTV için olan VLAN'dan gelen multicast akışa geçiliyor.

Örnek bir ayar: Fiziksel olarak 4. LAN portunda takılı ethernet için: VLAN ID 103 Priority: 4.
1758805136175.webp

Ayrıca tam emin olmamakla birlikte o routerda IGMP özelliği olmayabilir çünkü kaynaklarda şöyle bir dökümantasyon mevcut burayı da takip ederek ayarlama yapabilirsiniz: [Kablosuz Yönlendirici] ASUS Yönlendiricilere IPTV nasıl kurulur? Bu dökümantasyon içerisinde şöyle bir bilgi mevcut: Not: Yönlendirici çoklu yayın yönlendirme (IGMP Proxy) özelliğini desteklemez.

Bu yöntemle tekrar yayına erişebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse farklı yöntemler deneyebiliriz.

Sol ile VLAN ID 35 ile internet bağlanamamamızın sebebi internetiniz VLAN ID tag olmadan internete çıkıyor demektir. Bu bir sorun değildir.

Turkcell TV+ kutusunu Ethernet ile routerınıza bağlayıp, routerda bağlı olduğu lan portu IPTV ayarını 103 olarak ayarlayın.

Igmp proxy ayarlarını bulup etkin hale getirin ki multicast açık duruma gelsin. Eğer kapalıysa yayın unicast olarak gelir ıgmp proxy aktif ederseniz IPTV için olan VLAN'dan gelen multicast akışa geçiliyor.

Örnek bir ayar: Fiziksel olarak 4. lan portunda takılı Ethernet için: VLAN ID 103 priority: 4.
Eki Görüntüle 187647

Ayrıca tam emin olmamakla birlikte o routerda ıgmp özelliği olmayabilir çünkü kaynaklarda şöyle bir dokümantasyon mevcut burayı da takip ederek ayarlama yapabilirsiniz: [Kablosuz Yönlendirici] ASUS Yönlendiricilere IPTV nasıl kurulur? bu dokümantasyon içerisinde şöyle bir bilgi mevcut: not: Yönlendirici çoklu yayın yönlendirme (ıgmp proxy) özelliğini desteklemez.

Bu yöntemle tekrar yayına erişebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse farklı yöntemler deneyebiliriz.

Bu şekilde ayarlar sanırım bahsettiğiniz ayar benim routerım da mevcut değil. Aslında daha yeni çıkan bir model desteklememesi garip. Başka bir yöntem varsa süper olur yoksa iade edip olan bir model tercih etmem gerekecek.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-26 103511.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-26 103511.webp
    62 KB · Görüntüleme: 78
Bazı kullanıcılar, Superonline'ın IPTV hizmetini modemlerinin MAC adresine göre yetkilendirdiğini düşünüyor. Router'ınızın WAN arayüzünün MAC adresini Superonline'ın size verdiği modemin MAC adresiyle aynı yapmayı düşünebilirsiniz. Bu ayar genellikle "WAN Ayarları" veya "MAC Klonlama" gibi bir başlık altında bulunur.

En Kritik Faktör: TV+ Kutu Modeli: Sorunun çözülüp çözülememesi büyük ölçüde TV+ kutunuzun modeline bağlı.
Eski Huawei EC2108V5 ve özellikle Sagemcom (4K) modelleri, doğru ayarlarla genellikle çalışıyor.
Sorunlu Model: Yeni nesil Huawei Q11 modeli, neredeyse tüm kullanıcılar için problem yaratıyor. Bu modelin, Superonline'ın kendi modemini "görmeden" çalışmasını engelleyen ek yazılımsal kontrollere sahip olduğunu belirtmiş diğer arkadaşlar.

Ayrıca elinizdeki güzel bir router iade etmenizi önermem fakat şunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum:
Çoğu forumdaki arkadaşlar bu tür sorunları daha esnek yazılımlarla rahatça çözebiliyor. Ayrıca kullandığınız router WiFi 7 fakat çift bantlı bir router. WiFi 7 router alacak olsam kesinlikle 3 bantlı bir router tercih ederdim. Sanırım kullandığınız routerın halen Merlin desteği de yok.

Eğer sizin için WiFi performansı inanılmaz önemli değilse, şu an için OpenWRT destekli veya Keenetic gibi esnek cihazlara yönelebilirsiniz. Zaten WiFi7 routerlara şu an için OpenWRT desteklemiyor.

Elindeki cihaz gerçekten güzel fakat ülkemizin kısıtlamalarını aşmak veya esnek çözümler bulmak için esnek yazılımlara sahip routerlar tercih edebilirsiniz. Örneğin sizin örneğinizde olduğu gibi kendi routerınızda IPTV kullanmak, routera Zapret veya daha iyi VPN hizmetleri kurmak, özelleştirmeleri ülkemizdeki duruma göre uyarlayıp anlamsız yasaklamalardan kurtulmak için vb.

Yani şunu demeye çalışıyorum yeni nesil routerlar gerçekten güzel fakat ülkemizdeki sınırlamalar veya yasaklamalara hitap etmiyor. Örnek vermek gerekirse benim Keenetic cihaz kullanmamın sebebi çok rahatça ülkemizdeki sınırlamaları aşabilmek ve istediğimiz şekilde bizim olanı bize veren bir yazılım. Halbuki Keenetic cihazların içindeki işlemci veya RAM'in çok iyi olmadığını ben de biliyorum. Ama her şey donanım değil.

Gönderdiğiniz ekran görüntüsünde TV+ kutusunun ethernet çıkışını routerınızın LAN 3 portunda olduğunu teyit edebilir misiniz?

Bazı kullanıcılar, Superonline'ın IPTV hizmetini modemlerinin Mac adresine göre yetkilendirdiğini düşünüyor. Router'ınızın WAN arayüzünün MAC adresini Superonline'ın size verdiği modemin Mac adresiyle aynı yapmayı düşünebilirsiniz. Bu ayar genellikle "WAN ayarları" veya "Mac klonlama" gibi bir başlık altında bulunur.

En kritik faktör: TV+ kutu modeli: Sorunun çözülüp çözülememesi büyük ölçüde TV+ kutunuzun modeline bağlı.
Eski Huawei EC2108V5 ve özellikle sagemcom (4K) modelleri, doğru ayarlarla genellikle çalışıyor.
Sorunlu model: Yeni nesil Huawei Q11 modeli, neredeyse tüm kullanıcılar için problem yaratıyor. Bu modelin, Superonline'ın kendi modemini "görmeden" çalışmasını engelleyen ek yazılımsal kontrollere sahip olduğunu belirtmiş diğer arkadaşlar.

Ayrıca elinizdeki güzel bir router iade etmenizi önermem fakat şunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum:
Çoğu forumdaki arkadaşlar bu tür sorunları daha esnek yazılımlarla rahatça çözebiliyor. Ayrıca kullandığınız router Wi-Fi 7 fakat çift bantlı bir router. Wi-Fi 7 router alacak olsam kesinlikle 3 bantlı bir router tercih ederdim. Sanırım kullandığınız routerın halen merlin desteği de yok.

Eğer sizin için Wi-Fi performansı inanılmaz önemli değilse, şu an için OpenWrt destekli veya Keenetic gibi esnek cihazlara yönelebilirsiniz. Zaten WI-FI7 routerlara şu an için OpenWrt desteklemiyor.

Elindeki cihaz gerçekten güzel fakat ülkemizin kısıtlamalarını aşmak veya esnek çözümler bulmak için esnek yazılımlara sahip routerlar tercih edebilirsiniz. Örneğin sizin örneğinizde olduğu gibi kendi routerınızda IPTV kullanmak, routera zapret veya daha iyi VPN hizmetleri kurmak, özelleştirmeleri ülkemizdeki duruma göre uyarlayıp anlamsız yasaklamalardan kurtulmak için vb.

Yani şunu demeye çalışıyorum yeni nesil routerlar gerçekten güzel fakat ülkemizdeki sınırlamalar veya yasaklamalara hitap etmiyor. Örnek vermek gerekirse benim Keenetic cihaz kullanmamın sebebi çok rahatça ülkemizdeki sınırlamaları aşabilmek ve istediğimiz şekilde bizim olanı bize veren bir yazılım. Halbuki Keenetic cihazların içindeki işlemci veya RAM'in çok iyi olmadığını ben de biliyorum. Ama her şey donanım değil.

Gönderdiğiniz ekran görüntüsünde TV+ kutusunun Ethernet çıkışını routerınızın lan 3 portunda olduğunu teyit edebilir misiniz?

MAC adresini klonladım gene çalıştıramadım. TV+ kutusu Vestel üretim görünüyor. Elimdeki routerdan ben de memnunum 3 bantlı almama sebebim hem fiyatının bundan çok daha yüksek olması hem de 6GHz kullanabilecek cihaz çok yok 5GHz fazlasıyla yetiyor hala. Bazı 3 bantlı modellerde işlemci ve RAM çok daha düşük görünüyor yüksek hızlarda ve 15 20 cihaz bağlı olduğunda işlemci kullanımı da artıyor o sebeple donanımı yüksek tercih ettim. Merlin desteğini geliştiricisine sorduğumda Qualcomm işlemcili modellerde destek olmadığını ve gelmeyeceğini belirtti. Başka router önerileriniz varsa onları da değerlendirebilirim. Son olarak TV+ kutusu 3. porta bağlı evet.

Benim senaryom şu şekilde ve sizin de belki işinize yarayabilir:

Turkcell'in bana vermiş olduğu 3 bantlı WiFi7 router TP-Link EB810V uçuyor kaçıyor gibi gözükse de içindeki yazılım berbattı. Geldiği ilk gün gerekli testleri yaptım bufferbloat yapıyordu ve WiFi performansı da çok kararsızdı.

Yazılım güncellemesi de olmayınca vazgeçip ilk gün Keenetic KN1012 satın aldım. İçine Zapret + AdguardDNS ekledim. Aşağı yukarı 15 cihaz bağlı. Bir portunda da sürekli sunucu barındırıyorum. Üstüne TV+'da sorunsuz çalışıyor gerekli ayarlarla. Zapret kurulu olduğu için evimdeki tüm cihazlara ekstra program yüklemeye gerek kalmadan veya VPN gerektirmeden hem her siteye girebiliyor hem de reklam engellemesi mevcut ayrıca ping etkisi de yok. Şu ana kadar en ufak bir sorun dahi yaşamadım. Eski iğrenç router arayüzlerine kıyasla inanılmaz rahatça ve basit bir şekilde tüm işlemleri gerçekleştirdim.

Routerımda bulunan SFP portu için de SFP modülünü de bulursam bir ara ONT cihaz olmadan kullanmaya devam edeceğim.
Altyapımda sadece SoL olduğu için bu yöntemle 1000mbps download 1000mbps upload alabiliyorum. SFP ile 2.5Gbps alan arkadaşlar vardı zamanım olursa SFP modülü edindiğimde ONT'yi tamamen ortadan kaldırıp 2.5Gbps almayı deneyeceğim.

Routerınız yeni olduğu için IPTV için çok kaynak mevcut değil üstüne bu kadar SoL kısıtlaması girince devreye her şey daha da zor oluyor. Keenetic cihazlarla ülkemizdeki IPTVleri rahatça kurabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer ekstra kurulum adımında yardıma ihtiyacınız olursa yazın lütfen.

Başka bir kullanıcı 4. porttan deneme yapmış ve yaparken de TV+'ın WiFi özelliğini tamamen kapatmış ve çalışmaya başlamış. Ama orijinal firmwarede bunu yaptığında da olmamış. Merlin ile yaptığında çalıştığını söylemiş.

Benim senaryom şu şekilde ve sizin de belki işinize yarayabilir:

Turkcell'in bana vermiş olduğu 3 bantlı WI-FI7 router TP-Link EB810V uçuyor kaçıyor gibi gözükse de içindeki yazılım berbattı. Geldiği ilk gün gerekli testleri yaptım bufferbloat yapıyordu ve Wi-Fi performansı da çok kararsızdı.

Yazılım güncellemesi de olmayınca vazgeçip ilk gün Keenetic KN1012 satın aldım. İçine zapret + adguarddns ekledim. Aşağı yukarı 15 cihaz bağlı. Bir portunda da sürekli sunucu barındırıyorum. Üstüne TV+'da sorunsuz çalışıyor gerekli ayarlarla. Zapret kurulu olduğu için evimdeki tüm cihazlara ekstra program yüklemeye gerek kalmadan veya VPN gerektirmeden hem her siteye girebiliyor hem de reklam engellemesi mevcut ayrıca ping etkisi de yok. Şu ana kadar en ufak bir sorun dahi yaşamadım. Eski iğrenç router arayüzlerine kıyasla inanılmaz rahatça ve basit bir şekilde tüm işlemleri gerçekleştirdim.

Routerımda bulunan SFP portu için de SFP modülünü de bulursam bir ara ONT cihaz olmadan kullanmaya devam edeceğim.
Altyapımda sadece sol olduğu için bu yöntemle 1000MBPS download 1000MBPS upload alabiliyorum. SFP ile 2.5Gbps alan arkadaşlar vardı zamanım olursa SFP modülü edindiğimde ONT'yi tamamen ortadan kaldırıp 2.5Gbps almayı deneyeceğim.

Routerınız yeni olduğu için IPTV için çok kaynak mevcut değil üstüne bu kadar sol kısıtlaması girince devreye her şey daha da zor oluyor. Keenetic cihazlarla ülkemizdeki ıptvleri rahatça kurabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer ekstra kurulum adımında yardıma ihtiyacınız olursa yazın lütfen.

Başka bir kullanıcı 4. porttan deneme yapmış ve yaparken de TV+'ın Wi-Fi özelliğini tamamen kapatmış ve çalışmaya başlamış. Ama orijinal Firmware'de bunu yaptığında da olmamış. Merlin ile yaptığında çalıştığını söylemiş.

Bendeki model işlemciden dolayı merlin desteği almayacağını öğrenmiştim. TV+ ı taktığım portu zaten IPTV olarak algılıyor router ama gene de çalıştıramıyorum. Routerdan memnunum donanım olarak çok kuvvetli. Buna yakın olarak Keenetic titan Wi-Fi 7 modelini alsam çok bir fark hisseder miyim? Yanlış bilmiyorsam keeneticlerde pasif soğutma bulunmuyor sıcak dönemlerde kendini yavaşlatır mı? ASUS'u iade edip Keenetic alırsam onda da çalışıp çalışmayacağı kesin değil gibi. TV+ ı da modemin yanına kaldıracağız gibi duruyor.