Benim senaryom şu şekilde ve sizin de belki işinize yarayabilir:
Turkcell'in bana vermiş olduğu 3 bantlı WI-FI7 router
TP-Link EB810V uçuyor kaçıyor gibi gözükse de içindeki yazılım berbattı. Geldiği ilk gün gerekli testleri yaptım bufferbloat yapıyordu ve Wi-Fi performansı da çok kararsızdı.
Yazılım güncellemesi de olmayınca vazgeçip ilk gün Keenetic KN1012 satın aldım. İçine zapret + adguarddns ekledim. Aşağı yukarı 15 cihaz bağlı. Bir portunda da sürekli sunucu barındırıyorum. Üstüne TV+'da sorunsuz çalışıyor gerekli ayarlarla. Zapret kurulu olduğu için evimdeki tüm cihazlara ekstra program yüklemeye gerek kalmadan veya VPN gerektirmeden hem her siteye girebiliyor hem de reklam engellemesi mevcut ayrıca ping etkisi de yok. Şu ana kadar en ufak bir sorun dahi yaşamadım. Eski iğrenç router arayüzlerine kıyasla inanılmaz rahatça ve basit bir şekilde tüm işlemleri gerçekleştirdim.
Routerımda bulunan SFP portu için de SFP modülünü de bulursam bir ara ONT cihaz olmadan kullanmaya devam edeceğim.
Altyapımda sadece sol olduğu için bu yöntemle 1000MBPS download 1000MBPS upload alabiliyorum. SFP ile 2.5Gbps alan arkadaşlar vardı zamanım olursa SFP modülü edindiğimde ONT'yi tamamen ortadan kaldırıp 2.5Gbps almayı deneyeceğim.
Routerınız yeni olduğu için IPTV için çok kaynak mevcut değil üstüne bu kadar sol kısıtlaması girince devreye her şey daha da zor oluyor. Keenetic cihazlarla ülkemizdeki ıptvleri rahatça kurabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer ekstra kurulum adımında yardıma ihtiyacınız olursa yazın lütfen.
Başka bir kullanıcı 4. porttan deneme yapmış ve yaparken de TV+'ın Wi-Fi özelliğini tamamen kapatmış ve çalışmaya başlamış. Ama orijinal Firmware'de bunu yaptığında da olmamış. Merlin ile yaptığında çalıştığını söylemiş.