Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nokia 6070

Becerikli
Kurulum sırasında internet istediği için çevrimdışı kurulum yaptıran kodu CMD'den yazdım ve kurulum bitti. Anakarta Wi-Fi antenini de bağladım, bilgisayarı yeniden başlattım, ağ ayarlarını sıfırladım hala Wi-Fi açamıyorum. Ağ sürücüsü Realtek Gaming 2.GbE Family Controller sürümü 1.0.0.14. eski diye sitesine baktım ama direkt olarak dosya değil de yönetim programı gibi seçenekler var sanki anlayamadım. Wi-Fi kullanabilmek için hangi yolu izlemeliyim?

Son düzenleme:
Çözüm
Sürücüsü kurulu olmasa bile Wi-Fi'ın donanım olarak aygıt yöneticisinde görünmesi gerekiyor, sizde Bluetooth var ama Wi-Fi görünmüyor, Wi-Fi arızası olsa Bluetooth da görünmez diye düşünüyorum.

Windows kurulumunuyla alakalı bir sorun olma ihtimali düşük ama yeni bir ISO indirip tekrar bir kurulum yapıp deneyin.
1. Chipset kısmında NPU yazanı indirdim kuruldu mu bilmiyorum şöyle bir CMD ekranı çıktı.
2. BIOS'u default yaptım CSM ile ilgili bir ayar kapatıldı sanırım. Bu sefer aygıtlar 2'ye düştü biri telefonun bağlantısı zaten. Eki Görüntüle 160536Eki Görüntüle 160537

Görünüm kısmında pasif veya gizli aygıtları göster seçeneği var onu tıklayıp ağ kısmının görselini atar mısın tekrar?

Sürücüsü kurulu olmasa bile Wi-Fi'ın donanım olarak aygıt yöneticisinde görünmesi gerekiyor, sizde Bluetooth var ama Wi-Fi görünmüyor, Wi-Fi arızası olsa Bluetooth da görünmez diye düşünüyorum.

Windows kurulumunuyla alakalı bir sorun olma ihtimali düşük ama yeni bir ISO indirip tekrar bir kurulum yapıp deneyin.

Çözüm

Ek olarak Windows Update Catalog'dan. Cab dosyalarını indirdim bir rehberden baktım yüklemeyi olmadı. ASUS Armoury Crate yükledim ama güncellemeler kısmına düşmedi. Bunun dışında bilgisayar açılırken de sıkıntılar var yeniden başlat deyince BIOS için şu tuşlara basın ekranında vs kalıyor, yıldım artık. 😔 Ama denerim elbette farklı bir. ISO

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanım olarak görünmediği için hiçbir sürücü işe yaramaz, yeni bir kurulum deneyin bakalım.
İlk başta denediğim Türkçe .iso'ydu. Sonradan İngilizce denedim yine aynı şekilde Armoury Crate yükledim çıkan güncellemeri yaptım. Windows güncellemerinde ek kısımda yer alan AMD ile ilgili olanlar vardı onları da yükledim. Realtek LAN ve MediaTek sürücüsünü indirip yükledim en sonunda çalıştı bu sefer de Realtek olanda ünlem işareti çıkıyor ancak sürüm doğru. Sadece iso dosyasıyla mı ilgiliydi bu sorunun çözümü anlayamadım ama teşekkürler. Şimdi başka sorunlarım için destek alacağım forumdan. :alkış:

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-07-05 180323.webp
    Screenshot 2025-07-05 180323.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot 2025-07-05 180330.webp
    Screenshot 2025-07-05 180330.webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 58