enessylu

Uzman
Herkes merhaba, ASUS sistem dizdim fakat dizdiğime bin pişman oldum. ASUS TUF Gaming B650 Plus Wi-Fi anakarta sahibim. Şikayetim ise şu, anakart üzerindeki bütün ledleri kontrol edebiliyorum, fan olsun, ekran kartı vs. olsun, fakat fanların ARGB ledleri kasıyor, 15 FPS gibi, atıyorum Rainbow moda alıyorum, fanların animasyonları akıcı değil, MSI anakartlarda böyle bir problemle karşılaşmadım. Yok mu bunun çözümü? SignalRGB kullandım, Armoury Crate kullandm yok, fanların animasyonlarını bir türlü akıcı yapamadım. ARGB kontrolcüde akıcı fanların animasyon efektleri ama adreslenebilir moda aldığım zaman efektler kasıyor. Eğer bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler şimdiden.

BIOS'um son sürüm. Bütün Windows içerisindeki her şeyim de güncel, çipset vs. sürücüler vs. Sadece ben değil, tanıdığım bir arkadaşımda da MSI sistem vardı, o da ASUS almış ve çok pişman. Aynı sorunu yaşıyoruz, inanın anakartları satıp MSI anakart alacağız o kıvama geldik yani. Ondaki anakart ise ROG serisi. Dediğiniz diğer durumu da yaptım yani ARGB portu tek kullanmadım fakat yine durum aynı...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir video paylaşımı yaparsanız sorun bildirmek istiyorum, belki Firmware güncellemesiyle çözüm alabiliriz.

Tabii ki, en kısa sürede paylaşacağım.

Videoyu paylaştım. Sonradan paneldeki tuşa basılı tutarak, kontrolcüye alıyorum modu, kontrolcü efektleri akıcı bariz bir şekilde videoda belli, daha net anlaşılsın diye iki modu da paylaştım. İlki adreslenebilir modda, yani kasan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, sorunu ASUS'a raporladım, cevap bekliyorum.

Tamamdır ilginiz için çok teşekkür ederim, umarım bu olayı çözerler, MSI bu konuda çok stabil herhangi bir kasma hiç söz konusu bile değil, malzeme olarak performans olarak çok kaliteli kullandığım anakart, fakat bu tarz şeyler belki saçma ve küçük olabilir ama şahsen yeniden bir PC toplasam ASUS tercih etmem. Mesela ASUS için bir kayıp bak bu olay, benim gibi emin olun düşünen insanlar da mevcut yardımlarınız için tekrar teşekkürler kolay gelsin 😊

Selamlar, sorunu ASUS'a raporladım, cevap bekliyorum.
Tekrardan merhaba, herhangi bir sonuç var mı? Dönüş sağladılar mı?

Son düzenleme: