Bence arkadaşınizda yok dediginizi cignememek icin söylüyosunuz. Les model kagit ustu bilgilerle konusuyorsunuz galiba şu an 😁
Hayir gayet de var, bir guzel CS de oynadim bu monitorde.

Ayrica benim dedigim kagit uzeriyle senin dedigin kagit uzeri bir degil.

Birinde monitorun incelemeleri baz alinarak ortaya cikan kontrast ve backlight strobing performansindan bahsederken, sen diyorsun ki "0.5ms GtG gercek 0.5ms degil aga ASUS al."

Yani kagit ustu var kagit ustu var. 😁😁

Her gun farkli monitor incelemeleri okuyup burada en dogru monitorleri oneren, binbir detaya bakan adama gelmis diyorsun ki "abi o gercek 1ms degil." Daha ASUS'un sundugu rezil gecikme performansindan haberin yok. 1ms yazinca ister MPRT ister GtG olsun fark etmiyor 1ms degilse.

Gamebooster da 0.01ms monitor yapiyor kardesim, ASUS niye 1ms koymus yaw?

Son düzenleme:
Hayir gayet de var, bir guzel CS de oynadim bu monitorde.

Ayrica benim dedigim kagit uzeriyle senin dedigin kagit uzeri bir degil.

Birinde monitorun incelemeleri baz alinarak ortaya cikan kontrast ve backlight strobing performansindan bahsederken, sen diyorsun ki "0.5ms GtG gercek 0.5ms degil aga ASUS al."

Yani kagit ustu var kagit ustu var. 😁😁

Her gun farkli monitor incelemeleri okuyup burada en dogru monitorleri oneren, binbir detaya bakan adama gelmis diyorsun ki "abi o gercek 1ms degil." daha ASUS'un sundugu rezil gecikme performansindan haberin yok. 1ms yazinca ister MPRT ister GtG olsun fark etmiyor 1ms degilse.

Game Booster da 0.01ms monitor yapiyor kardesim, ASUS niye 1ms koymus ya?

Buyurun kanitli bilgilerle kagit üstünde okumaya devam. Acik bir sekilde ASUS'un onde oldugu goruluyor bunu da görürsünüz herhalde 😁😁

Dell 2524h.

Screenshot_2024-08-22-16-13-56-057-edit_com.google.android.youtube.webp

ASUS TUF VG249QM1a.

Screenshot_2024-08-22-16-15-44-756-edit_com.google.android.youtube.webp

@killoki Attigin tablolar MPRT degil gecikme suresi. Daha attigin tablonun ne anlama geldigini bilmiyorsun. Ayrica farkli iki tabloda alinan degerleri birbiriyle kiyaslayamazsin.

Bunu onermiyorum alan arkadaşların inceleme videolarıni izledim kronik olarak hepsinde olmasa da olu piksel sorunu yasanmakta.
Olu piksel ve isik sizmasi gibi uretim kaynakli sorunlar her modelde gorulebilir, dolayisiyla bir urunu bu sebepten onermiyorsan VG249QM1A'yi da oneremezsin.

@killoki attigin tablolar MPRT degil gecikme suresi. Daha attigin tablonun ne anlama geldigini bilmiyorsun. Ayrica farkli iki tabloda alinan degerleri birbiriyle kiyaslayamazsin.

Olu piksel ve isik sizmasi gibi uretim kaynakli sorunlar her modelde gorulebilir, dolayisiyla bir urunu bu sebepten onermiyorsan VG249QM1A'yi da oneremezsin.

Zaten mprtlerini degil gtglerini karsilastiriyoruz şu an dostum konudan haberin var mi?😁 Dell de Alienware harici ürün alinmaz oyun icin.

İkisi de ayni test cihaziyla olculen testler dolayısıyla iki farkli tablo ne alaka?

Zaten MPRT'lerini degil GtG'lerini karsilastiriyoruz şu an dostum konudan haberin var mi?😁

Evet haberim var, mesela senin yazmis oldugun yanlış bilgilerden de haberim var.
Ornegin;

Zaten GtG 1 ms monitör. Biliyorsunuz MPRT 1 msler aslinda cakma 1 ms oluyor GtG degeri normalde 3-4'e eşit oluyor oyle denenlerde.

VG249QM1A'ya 1ms GtG diyorsun, sonrasinda attigin inceleme tablosunda 3.8ms olculdugu goruluyor :D Kendinle celisiyorsun.

MPRT 0.5 geciyor aslinda 2-3 GtG ms ine eşit bir kelime tuzagi zaten detayli videolari mevcut.

Burada G2524H'yi 0.5ms MPRT vs. uzerinden camurlamaya calismissin ama ayni pazarlama taktigini VG249QM1A'da da gorebiliyorsun. GtG veya MPRT fark etmez, sitede yazilan degeri monitor eger pratikte sunamiyorsa o deger pazarlama taktigi amaciyla yazilmistir ve bunu yapmayan marka yok zaten. Sadece Lenovo'da gordum bu detayi, o yuzden onlara laf etmem.

İkisi de ayni test cihaziyla olculen testler dolayısıyla iki farkli tablo ne alaka?

Tablo olusumlari farkli. Referans alinan degerler ayni degil. Birbirinden bagimsiz bir sekilde hazirlanan iki tabloyu kiyaslayamazsin.

Ayrica goruntu kalitesine iyi dedigin cihaz 800:1 kontrast orani sunuyor. Siyah performansi diye bir şey yok monitorde. G2524H ise en kotu incelemesinde bile 1100:1 kontrast olculen, VG249QM1A'ya gore daha iyi bir goruntu kalitesi sunan bir model. Ikisi ayni fiyat iken VG249QM1A almak buyuk bir hatadir.

G2524H'nin pivot ozelligi ve yukseklik ayari icerip VG249QM1A'nin bunlari icermemesini isin icine katmiyorum bile, zaten sadece bu ozelligi kazandirmak bile en az North Bayou F80 gibi bir monitor standi gerektiriyor ve o kafada bir urunun fiyati da en az 1000 TL, yani ayni fiyata daha iyi monitor almakla birlikte 1000 TL'lik standi da ucretsiz elde ediyorsun.

Evet haberim var, mesela senin yazmis oldugun yanlış bilgilerden de haberim var.
Ornegin;

VG249QM1A'ya 1ms GtG diyorsun, sonrasinda attigin inceleme tablosunda 3.8ms olculdugu goruluyor :D kendinle celisiyorsun.

Burada G2524H'yi 0.5ms MPRT vs. uzerinden camurlamaya calismissin ama ayni pazarlama taktigini VG249QM1A'da da gorebiliyorsun. GtG veya MPRT fark etmez, sitede yazilan degeri monitor eger pratikte sunamiyorsa o deger pazarlama taktigi amaciyla yazilmistir ve bunu yapmayan marka yok zaten. Sadece Lenovo'da gordum bu detayi, o yuzden onlara laf etmem.

Tablo olusumlari farkli. Referans alinan degerler ayni degil. Birbirinden bagimsiz bir sekilde hazirlanan iki tabloyu kiyaslayamazsin.

Ayrica goruntu kalitesine iyi dedigin cihaz 800:1 kontrast orani sunuyor. Siyah performansi diye bir şey yok monitorde. G2524h ise en kotu incelemesinde bile 1100:1 kontrast olculen, VG249QM1A'ya gore daha iyi bir goruntu kalitesi sunan bir model. Ikisi ayni fiyat iken VG249QM1a almak buyuk bir hatadir.

G2524H'nin pivot ozelligi ve yukseklik ayari icerip VG249QM1A'nin bunlari icermemesini isin icine katmiyorum bile, zaten sadece bu ozelligi kazandirmak bile en az north bayou F80 gibi bir monitor standi gerektiriyor ve o kafada bir urunun fiyati da en az 1000 TL, yani ayni fiyata daha iyi monitor almakla birlikte 1000 TL'lik standi da ücretsiz elde ediyorsun.

Dostum average a bakilarak olculmez o bence bilmiyorsun en kucuk neyi gösterdiği önemli ve 1.5 gosteriyor ASUS en yakini bu denilene Dell de 3.6 var yakin bile degil kaziklanmaya devam. 😆

Dostum average a bakilarak olculmez o bence bilmiyorsun
Average değere bakarak ölçülür. Gidip sadece 1 değerde 1.5ms elde edip kalanında 10ms sunan bir monitörü alacağıma her değerde 5ms sunan monitörü alırım çünkü ortalama gecikme süresi bakımından artıya geçmiş olurum.

Zaten average değere de bakmak hatadır ancak elde edilen en düşük değere bakmaktan çok çok daha iyidir.

Average değere bakmak özellikle VA panellerde yanlış olur çünkü ortalama gecikme süresi 5ms'tir lakin Black-Black veya Black-Gray değeri 20ms ölçülmüştür, bu durumda monitörde black smearing gözlemlenebilir ve bu da 5ms ortalama gecikme süresine uzaktan yakından alakası olmayan bir problem olur.
En kucuk neyi gösterdiği önemli ve 1.5 gosteriyor ASUS en yakini bu denilene Dell de 3.6 var yakin bile degil kaziklanmaya devam. 😆
Zaten firmaların da amacı bu. En iyi gördükleri değeri sitelerine ortalama GtG süresi şeklinde belirtirler ve bu da pazarlama taktiğidir.

Average değere bakarak ölçülür. Gidip sadece 1 değerde 1.5ms elde edip kalanında 10ms sunan bir monitörü alacağıma her değerde 5ms sunan monitörü alırım çünkü ortalama gecikme süresi bakımından artıya geçmiş olurum.

Zaten average değere de bakmak hatadır ancak elde edilen en düşük değere bakmaktan çok çok daha iyidir.

Average değere bakmak özellikle VA panellerde yanlış olur çünkü ortalama gecikme süresi 5ms'tir lakin Black-Black veya Black-gray değeri 20ms ölçülmüştür, bu durumda monitörde Black smearing gözlemlenebilir ve bu da 5ms ortalama gecikme süresine uzaktan yakından alakası olmayan bir problem olur.

Zaten firmaların da amacı bu. En iyi gördükleri değeri sitelerine ortalama GtG süresi şeklinde belirtirler ve bu da pazarlama taktiğidir.

Olay da bu zaten sizinki 3.6 değer aliyor en dusuk ve bu GtG ve ozelliklere 1 ms GtG yaziyor pazarlamanin babasi bu Dell'in analizleri kipkirmizi tam bir kazik.

Olay da bu zaten sizinki 3.6 değer aliyor en dusuk ve bu GtG ve ozelliklere 1 ms GtG yaziyor pazarlamanin babasi bu Dell'in analizleri kipkirmizi tam bir kazik..
Bir önemi yok. Ayrıca farklı şekillerde oluşturulmuş grafikleri olduğu gibi birbiriyle kıyaslayamayacağını 3. kez söylüyorum. O tabloları değiştirmek oldukça kolay. Değer aralığını 10-5-1 veya 15-10-1 şeklinde değiştirebiliyorsun.

Örneğin aşağıdaki grafikler tamamen aynı lakin birisi 10-5-1 şeklinde ölçülürken diğeri 15-10-1 şeklinde ölçülmüş. Dolayısıyla sonuçlar da farklı. Dolayısıyla sen gidip de sonuçları farklı olan iki tabloda gördüğün iki değeri kıyaslayamazsın çünkü oluşturulma biçimleri farklı. İkisi de aynı tabloda aynı değer aralıklarıyla ölçülürse o zaman kıyaslayabilirsin anca.

1724343245959.webp

1724343259047.webp

Bir önemi yok. Ayrıca farklı şekillerde oluşturulmuş grafikleri olduğu gibi birbiriyle kıyaslayamayacağını 3. kez söylüyorum. O tabloları değiştirmek oldukça kolay. Değer aralığını 10-5-1 veya 15-10-1 şeklinde değiştirebiliyorsun.

Örneğin aşağıdaki grafikler tamamen aynı lakin birisi 10-5-1 şeklinde ölçülürken diğeri 15-10-1 şeklinde ölçülmüş. Dolayısıyla sonuçlar da farklı. Dolayısıyla sen gidip de sonuçları farklı olan iki tabloda gördüğün iki değeri kıyaslayamazsın çünkü oluşturulma biçimleri farklı. İkisi de aynı tabloda aynı değer aralıklarıyla ölçülürse o zaman kıyaslayabilirsin anca.

Eki Görüntüle 76916

Eki Görüntüle 76917

Dostum ondalik olculse bile Dell'in o degerleri vermesi normal degil bu denilen ASUS'da olmasa bile neredeyse oyle cok kucuk bir deger var arada fakat Dell bunu karsilamiyor zaten mantiken 0.5 ms MPRT olup 1 ms GtG bekleyemezsin 0.5 ms MPRT= 2-3 hatta ornekte oldugu gibi neredeyse 4'u görecek.