Monitöre kabloyu bağladığım yerden cızırtı sesi geliyor. DP ve HDMI ile denedim. HDMI kablosunda 144Hz'de cızırtı devam ediyor, 60hz'e çektiğimde kesiliyor. Sorunu nasıl çözebilirim?
Monitörüm ASUS TUF VG27AQML1A. Normalde DP ile 240hz kullanıyordum, sorun dün başladı.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Kablo Kontrolü:
- HDMI kablosunun sağlam olduğundan emin olun. Kabloda bir çatlak veya hasar olup olmadığını kontrol edin.
- Farklı bir HDMI kablosu kullanarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
2.
Bağlantı Noktaları:
- HDMI ve DisplayPort bağlantı noktalarının temiz olduğundan ve tozdan arındırılmış olduğundan emin olun.
- Monitör ve bilgisayarın bağlantı noktalarını kontrol edin ve gerektiğinde yeniden takın.
3.
Monitor Ayarları:
- Monitörün menüsünden ses ayarlarını kontrol edin ve ses efektlerini kapatmayı deneyin.
- Monitörün fabrika ayarlarına sıfırlanmasını deneyin.
4.
Bilgisayar Ses Ayarları:
- Bilgisayarınızın ses ayarlarına gidin ve varsayılan ses çıkış cihazını kontrol edin. Monitörün doğru bir şekilde seçildiğinden emin olun.
- Ses seviyesi ve dengeleme ayarlarını kontrol edin.
5.
Sürücü Güncellemeleri:
- Grafik kartı sürücünüzü güncelleyin. Üretici web sitesinden en son sürücüyü indirin ve kurulum yapın.
- Monitör için de en son sürücü veya yazılım güncellemelerini kontrol edin.
6.
Alternatif Bağlantı Denemeleri:
- HDMI kablosunda sorun varsa, DisplayPort ile yine 144Hz denemesi yapın. Eğer ses sorunu burada da devam ederse sorun daha kapsamlı olabilir.
7.
Monitör Teknik Destek:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, ASUS'un teknik destek servisi ile iletişime geçin. Monitörün çalışma durumunu kontrol etmeleri için detaylı bilgi sağlayabilirsiniz.
Bu adımların sorununuzu çözmeye yardımcı olacağını umuyorum.