murat95

Uzman
Arkadaşlar monitör bugün geldi ve testlerini yapıyorum. Ölü piksel yok, IPS glow ve ışık sızmasının boyutunu size sormak için fotoğraf çektim kontrol eder misiniz sizce iadelik mi duruyor yoksa kullanılabilir mi? Ghosting test için ise 240 pixel ile test ettim Speed olarak da per 1920 pixel Speed ve 1440 pixel Speed testlerini yaptım. Yorumlarınız nedir?

WhatsApp Görsel 2025-08-15 saat 14.56.40_00e14cb6.webp

Arkadaşlar monitör bugün geldi ve testlerini yapıyorum. Ölü piksel yok, IPS glow ve ışık sızmasının boyutunu size sormak için fotoğraf çektim kontrol eder misiniz sizce iadelik mi duruyor yoksa kullanılabilir mi? Ghosting test için ise 240 pixel ile test ettim Speed olarak da per 1920 pixel Speed ve 1440 pixel Speed testlerini yaptım. Yorumlarınız nedir?

Eki Görüntüle 173946

Fotoğrafta ciddi IPS glow görünüyor ama bunu siz bileceksiniz. Işıkları tamamen kapatıp, siyah bir ekran açıp gece monitöre bakın. Eğer parlama varsa IPS glow vardır.

Fotoğrafı karanlık bir odada çektim pencereyi kapatıp. Sizce bu durumda iade yapmalı mıyım yoksa kullanayım mı? Kendinize alıyormuşsunuz gibi düşünün. Ghosting, IPS glow, ışık sızması vs. için.

Fotoğrafı karanlık bir odada çektim pencereyi kapatıp. Sizce bu durumda iade yapmalı mıyım yoksa kullanayım mı? Kendinize alıyormuşsunuz gibi düşünün. Ghosting, IPS glow, ışık sızması vs. için.
Bu modelde ghosting sorunu yok, ışık sızması sorunu da yok.

IPS Glow problemi her IPS monitörde aynı şekilde mevcut. Dolayısıyla model bazlı bir sorun değil. 50.000 lira değerindeki IPS bir monitörde de aynı sorun var.

Bu modelde ghosting sorunu yok, ışık sızması sorunu da yok.

IPS Glow problemi her IPS monitörde aynı şekilde mevcut. Dolayısıyla model bazlı bir sorun değil. 50.000 lira değerindeki IPS bir monitörde de aynı sorun var.
Hocam bu modelde yok olabilir ama attığım görüntülere göre var mı yok mu? İade etmeli miyim yoksa bu şekilde kullanayım mı? Bana bunun cevabı lazım çok hakim değilim çünkü.

Sizin fikriniz nedir hocam? @2254 fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

@murat95, fotoğraftan anlamamız mümkün değil. Kameradan dolayı normale göre kat kat daha fazla gösteriyor. Ghosting testine bakarak değişken od level 3 veya level 4 yapabilirsin.

Burada monitörün tanıtımı var. Bir gözatın isterseniz.

Evet kameradan dolayı fazla gösteriyor. IPS glow için kendim ekrana baktığımda her köşeden parlamalar görüyorum ama fotoğraftaki gibi değil kesinlikle. Telefonda çekince baya fazla gösteriyor. Ghosting normal mi sizce? İade edeyim mi bu şekilde mi kullanıyım?

Son düzenleme: