Evet kameradan dolayı fazla gösteriyor. IPS glow için kendim ekrana baktığımda her köşeden parlamalar görüyorum ama fotoğraftaki gibi değil kesinlikle. Telefonda çekince baya fazla gösteriyor. Ghosting normal mi sizce? İade edeyim mi bu şekilde mi kullanıyım?
Eğer açı değiştirdiğinizde şiddeti azalıp artıyorsa İPS glow, eğer değişmiyorsa ışık sızmasıdır. İPS glow İPS monitörlerde normal fakat sizi rahatsız edecek kadar fazlaysa sıkıntı. Işık sızması ise üretim hatası. Ghosting üniteden üniteye değişmiyor, şansa bağlı bir şey değil yani. Bu monitöründe ghosting performansı iyi. Ghosting için iade etmeyin.

Değişen OD ayarıyla ghosting performansını iyileştirebilirsiniz. OSD menüsünde yer alıyor.

Hocam test ettim IPS glow var açı değiştirdikçe parlama değişiyor sabit değil. Bu yüzden iade etmicem bu sefer umarım uzun süre kullanırım diyelim. Bana önerebileceğiniz ayarlar var mı monitör ile alakalı?

Bir sorum daha var 144 hz iken 10bit açabiliyorum 240 hz'de 8bit kullanılabiliyor. Sizce hz'den feragat edip 10bit açılmalı mı yoksa 240 hz 8 bit mi kullanıyım? Aslında film dizi ve AAA oyunlarda renk farkı net belli olur bence diğer türlü aşırı da fark etmez gibi. @2254

Hocam test ettim IPS glow var açı değiştirdikçe parlama değişiyor sabit değil. Bu yüzden iade etmeyeceğim bu sefer umarım uzun süre kullanırım diyelim. Bana önerebileceğiniz ayarlar var mı monitör ile alakalı?

Bir sorum daha var 144 Hz iken 10bit açabiliyorum 240 Hz'de 8bit kullanılabiliyor. Sizce Hz'den feragat edip 10bit açılmalı mı yoksa 240 Hz 8 bit mi kullanayım? Aslında film dizi ve AAA oyunlarda renk farkı net belli olur bence diğer türlü aşırı da fark etmez gibi. @2254

HDR içerikler harici çoğu zaman 8 bit, bu yüzden 8 bit içeriklerde 10 bit yapmak görüntüyü gözle görülür şekilde iyileştirmez. 8 bit çoğu senaryo da yeterli olduğu için yüksek Hz değerinde kullanmayı tercih ederim. Eğer görüntüde bozulma yani 10 bit içeriği 8 bit görüntülediğinizde anormal bir durum görürseniz 10 bit olarak değiştirebilirsiniz. Teorikte daha iyi fakat pratikte pek sayılmaz. 10 bit içerikler yaygınlaşırsa o zaman anlamı olur.

IPS glow çok fazlaysa yani normal kullanımda sizi rahatsız ediyorsa beğenmedim diyerek iade edebilirsiniz.

E2 olmayanın zayıf parlaklık dışında eksisi yok. E2 olanın ghosting performansı E2 olmayan ile benzer. Renk gamutu, parlaklık ve kontrast ölçümü yok; fakat MSI'ın iddiasına göre eskisinden bir tık daha iyi renk gamutu ve çok daha iyi kontrast oranı sunuyor. İkisi de MSI ürünü olduğu için yüksek ihtimal doğru. Eğer ASUS TUF ile MSI MAG karşılaştırsaydık incelemeye bakmak şart olurdu fakat aynı marka ve aynı seriden ürün kıyaslıyoruz. Bu yüzden doğru olduğunu düşünüyorum. Suprim>gaming trio>ventus gibi.

E2 olanı Amazon üzerinden alabiliyorsunuz. Bence şans verilebilir.

HDR içerikler harici çoğu zaman 8 bit, bu yüzden 8 bit içeriklerde 10 bit yapmak görüntüyü gözle görülür şekilde iyileştirmez. 8 bit çoğu senaryo da yeterli olduğu için yüksek Hz değerinde kullanmayı tercih ederim. Eğer görüntüde bozulma yani 10 bit içeriği 8 bit görüntülediğinizde anormal bir durum görürseniz 10 bit olarak değiştirebilirsiniz. Teorikte daha iyi fakat pratikte pek sayılmaz. 10 bit içerikler yaygınlaşırsa o zaman anlamı olur.

IPS glow çok fazlaysa yani normal kullanımda sizi rahatsız ediyorsa beğenmedim diyerek iade edebilirsiniz.

E2 olmayanın zayıf parlaklık dışında eksisi yok. E2 olanın ghosting performansı E2 olmayan ile benzer. Renk gamutu, parlaklık ve kontrast ölçümü yok; fakat MSI'ın iddiasına göre eskisinden bir tık daha iyi renk gamutu ve çok daha iyi kontrast oranı sunuyor. İkisi de MSI ürünü olduğu için yüksek ihtimal doğru. Eğer ASUS TUF ile MSI MAG karşılaştırsaydık incelemeye bakmak şart olurdu fakat aynı marka ve aynı seriden ürün kıyaslıyoruz. Bu yüzden doğru olduğunu düşünüyorum. Suprim>gaming trio>ventus gibi.

E2 olanı Amazon üzerinden alabiliyorsunuz. Bence şans verilebilir.
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için ml1a için hangi ayarları önerirsiniz ?

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için ML1a için hangi ayarları önerirsiniz?

Gamevisual>manzara modu genelde en iyi görüntü modu oluyor fakat monitörü kullanmadığım için hangisi en iyisi bilmiyorum. Genelde 1-2 tane düzgün ön ayar modu olur, gerisi pazarlama amaçlı koyulur. Örneğin bir tane sRGB modu ve bir tane geniş gamut modu. En iyi ihtimalle bir tane daha düzgün bir geniş gamut modu olur. Tercihe bağlı geniş gamut modlardan birini seçin. sRGB mod da kullanılanılabilir fakat renk gamutunu sınırladığı için çoğu kişi kullanmaz. Benim modelde iyi ayarlandığı için sık sık kullanıyorum. Yani opsiyonel olarak olması güzel.

Renk menüsüne girip renk sıcaklığını (red, Green ve blue) ayarlarını manuel ayarlamanızı öneririm. Stok ayarlarda çoğu monitör iyi olmaz. Üniteden üniteye renk sıcaklığı değişeceği için belirli bir değer vermem mümkün değil. Kendin ayarlaman gerekiyor. Renk doygunluğu ise default kalsın. Buradan kalibrasyon konusunda yardım alabilirsin.

Gsync/freesync hangisini kullanıyorsanız açık olsun. Değişken od ayarını ghosting testine bakarak ayarlayabilirsiniz.
ELMB kapalı.
Vividpixel kapalı.
Ascr (beğenirseniz kullanabilirsiniz, genelde iyi çalışmaz)
Mavi ışık filtresini gözünüz yorulursa açın. Renk doğruluğunu bozar fakat göz yorgunluğunu azaltır.