serdar3425

Çalışkan
  • Anakart: ASUSTeK COMPUTER INC.
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) Ultra 7 255H (2.00 GHz)
  • Ekran Kartı: Intel(R) Arc(TM) 140T GPU (16GB)
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home 24H2

Merhaba, lütfen yardımcı olur musunuz?

Tüm işlerim aksadı, hiçbir şey yapamaz oldum 3 aydır ASUS ile uğraşmaktan. Bilgisayarı 3 ay önce aldım ve aldığımdan beri siyah ekran hataları alıyorum. 0x1A, 0x1E, 0x4E, 0x50 vs. aldığım başlıca hata kodları. USB ile temiz kurulum, internete bağlanmadan elle güncel driver kurulumları, testler ve tanılamalar... Yapmadığım şey kalmadı, hiçbiri sorunumu çözmedi.

Sorun donanımsaldır diyerek teknik servise gönderdim 3 hafta önce. Teknik servise yaptığım işlemlerin çözüm olmadığını bildirmeme rağmen onlar da benim yaptığımı yapmışlar. Windows kurulumu, driverlar, BIOS güncellemesi yapıp bilgisayarı bana geri gönderdiler.

Sonuç: Bilgisayarı açtığım ilk saniye, daha PIN girişi gelmeden mavi ekran hatası aldım.

Sadece 2 saat içinde aldığım hataları aşağıya yazıyorum:

• KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (0x139) (3 kere)
  • PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (0X50) (2 kere)
  • PFN_LIST_CORRUPT (0X4E)
  • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0XA)
  • MEMORY_MANAGEMENT (0X1A)
  • HYPERVISOR_ERROR (0X20001)

Oluşan minidump dosyaları: https://drive.google.com/file/d/1k5-IdiLLpnM5S38TMm75mfLxfFN_y6sc/view?usp=sharing

Sorun donanımsal ise vakit kaybetmeden servise vermem gerek, yazılımsal ise yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım aynı modeli kullanıyoruz. Bende de ürünü aldığım zaman bahsettiğiniz hatalar oluyordu USB ile temiz bir format attım sürücüleri düzgünce tekrar yükledim. Özellikle Intel ekran kartı sürücüsüne dikkat etmenizi tavsiye ederim ve 6 aydır bir mavi ekran hatası almadım.

Sanırım aynı modeli kullanıyoruz. Bende de ürünü aldığım zaman bahsettiğiniz hatalar oluyordu USB ile temiz bir format attım sürücüleri düzgünce tekrar yükledim. Özellikle Intel ekran kartı sürücüsüne dikkat etmenizi tavsiye ederim ve 6 aydır bir mavi ekran hatası almadım.
Kaç kez yaptım bilmiyorum sizin yaptığınızı... Bi' formattan sonra Intel ekran kartını ASUS'tan yükledim, başka bi' formattan sonra da Intel'in kendi sitesinden yükledim ama değişen hiçbir şey olmadı. Teknik servis de USB ile format ve kurulum yapmış, aynı şeyler... Donanımsaldır, anakartı değiştirirler diye taleple gönderdim halbuki.

Bilgisayar geldi; bir heyecanla açtım, daha pin girişi gelmeden mavi ekranla karşılaştım. 3 hafta yapmalarını bekledim bir de.

Bendeki ASUS ZenBook Duo. Sizinki de aynısı mı?

Kaç kez yaptım bilmiyorum sizin yaptığınızı... Bi' formattan sonra Intel ekran kartını ASUS'tan yükledim, başka bi' formattan sonra da Intel'in kendi sitesinden yükledim ama değişen hiçbir şey olmadı. Teknik servis de USB ile format ve kurulum yapmış, aynı şeyler... Donanımsaldır, anakartı değiştirirler diye taleple gönderdim halbuki.

Bilgisayar geldi; bir heyecanla açtım, daha pin girişi gelmeden mavi ekranla karşılaştım. 3 hafta yapmalarını bekledim bir de.

Bendeki ASUS ZenBook Duo. Sizinki de aynısı mı?
Duo değil direkt ZenBook. Özellikler benzeyince aynıdır diye varsaydım. Bende de mavi ekran ekran döngüsüne giriyordu reset attığım halde direkt başlamadan farklı sebepler ile mavi ekran geliyordu. Tamamen beyin fırtınası olarak acaba bir de Linux temelli bir sistem yüklemeyi mi deneseniz? Hani kullanın demiyorum, sadece mavi ekrana benzer bir hata olup olmadığını görmeniz adına.

Duo değil direkt ZenBook. Özellikler benzeyince aynıdır diye varsaydım. Bende de mavi ekran ekran döngüsüne giriyordu reset attığım halde direkt başlamadan farklı sebepler ile mavi ekran geliyordu. Tamamen beyin fırtınası olarak acaba bir de Linux temelli bir sistem yüklemeyi mi deneseniz? Hani kullanın demiyorum, sadece mavi ekrana benzer bir hata olup olmadığını görmeniz adına.

Benzer hata olmayacak olsa, yani işletim sisteminden kaynaklansa bunca format ve titiz kurulumlara rağmen düzelmiş olması gerekirdi sanırım. Bilemedim... Gelecek önerilere göre son çare dediğinizi de denerim. Teşekkür ederim.

Bugün Olay Günlüğü'nde "Önemli" olarak aldığım hatanın ayrıntıları:

System

Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power

[ Guid] {331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}

EventID 41

Version 10

Level 1

Task 63

Opcode 0

Keywords 0x8000400000000002

TimeCreated

[ SystemTime] 2025-11-22T14:43:15.1036674Z

EventRecordID 14818

Correlation

Execution

[ ProcessID] 4

[ ThreadID] 8

Channel System

Computer DESKTOP-US61BMB

Security

[ UserID] S-1-5-18

EventData

BugcheckCode 126

BugcheckParameter1 0xffffffffc0000005

BugcheckParameter2 0xfffff805d3a46983

BugcheckParameter3 0xffffd18e2bad1248

BugcheckParameter4 0xffffd18e2bad0a50

SleepInProgress 0

PowerButtonTimestamp 0

BootAppStatus 0

Checkpoint 0

ConnectedStandbyInProgress false

SystemSleepTransitionsToOn 0

CsEntryScenarioInstanceId 0

BugcheckInfoFromEFI false

CheckpointStatus 0

CsEntryScenarioInstanceIdV2 0

LongPowerButtonPressDetected false

LidReliability false

InputSuppressionState 0

PowerButtonSuppressionState 0

LidState 1

WHEABootErrorCount 0

Şimdi fark ettim, ASUS'un en son yayınladığı sürüm BIOS 309, servis 310 sürümünü yüklemiş. 309'da aldığım BSoDların şu an 10 katını alıyorum. Hiç yaşamadığım donmalar yaşıyorum. 309'a dönsem zaten orda da BSoD alıyordum. Kimse yardımcı olmuyor ama sanırım teknik servisin bu uygulamasını lehime kullanarak 3 ay önce aldığım ürünü ayıplı/kusurlu ürün diye iade/değişim yoluna gideceğim.

6 minidump dosyası yüklemişsin, açıklıyorum sırasıyla.

• 3 tanesi ntknlmp.exehatası içeriyor.
    • Bu hatanın detayına baktığımızda ise RAM'e işaret eden bazı detaylar var. EXPO/XMP ayarı ne durumda? RAM'lere müdahale ettin mi? Bunun dışında MemTest86 testi yapar mısın belleklere?
  • 1 tanesi AsusKeyboardFilter.syshatası içeriyor.
    • Klavyeyi özelleştirmek adına ATK Package gibisinden bir harici yazılım veya sürücü güncellemesi veya yüklemesi yaptın mı? Eğer yaptıysan bu güncellemeleri ve yüklemeleri temizle. Öyle bir şey yapmadıysan kendisi otomatik kurmuş olabilir, silip kendin tekrar yükleyebilirsin.
  • 1 tanesi dxgmms2.sys hatası içeriyor.
    • Bu hata da DirectX kaynaklı GPU hatası. DirectX sürücülerini silip tekrar yükle, GPU sürücüsünü de DDU ile temizleyip tekrar yükle.
Bunun dışında AsusPTPFilte ve mouhid.sys hatası almışsın. Bunlar da touchpad ile alakalı bir hata. Touchpade ait sürücüleri silip tekrar yükle. Bir diğer sorun da ipf_lf.sys ve ipf_cpu.sys hataları. Intel'e ait Bluetooth ve Wi-Fi sürücüleriyle veya Intel çipset sürücüsü vs. ile alakalı olabilir. Aşağıdaki güncellemeleri yapın.

Son minidump dosyasında tuhaflık var sanırım, ona tekrar bakacağım.

Son düzenleme:
6 minidump dosyası yüklemişsin, açıklıyorum sırasıyla.

• 3 tanesi ntknlmp.exehatası içeriyor.
    • Bu hatanın detayına baktığımızda ise RAM'e işaret eden bazı detaylar var. EXPO/XMP ayarı ne durumda? RAM'lere müdahale ettin mi? Bunun dışında MemTest86 testi yapar mısın belleklere?
  • 1 tanesi AsusKeyboardFilter.syshatası içeriyor.
    • Klavyeyi özelleştirmek adına ATK Package gibisinden bir harici yazılım veya sürücü güncellemesi veya yüklemesi yaptın mı? Eğer yaptıysan bu güncellemeleri ve yüklemeleri temizle. Öyle bir şey yapmadıysan kendisi otomatik kurmuş olabilir, silip kendin tekrar yükleyebilirsin.
  • 1 tanesi dxgmms2.syshatası içeriyor.
    • Bu hata da DirectX kaynaklı GPU hatası. DirectX sürücülerini silip tekrar yükle, GPU sürücüsünü de DDU ile temizleyip tekrar yükle.
Bunun dışında AsusPTPFilte ve mouhid.sys hatası almışsın. Bunlar da touchpad ile alakalı bir hata. Touchpade ait sürücüleri silip tekrar yükle. Bir diğer sorun da ipf_lf.sys ve ipf_cpu.sys hataları. Intel'e ait Bluetooth ve Wi-Fi sürücüleriyle veya Intel çipset sürücüsü vs. ile alakalı olabilir. Aşağıdaki güncellemeleri yapın.

Son minidump dosyasında tuhaflık var sanırım, ona tekrar bakacağım.

hocam öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. bios'da xmp/expo yok, her yere baktım ama yok. daha sonra chatgpt'ye sordum, asus zenbook duo laptop'un ram'inin anakarta lehimli olduğunu söyledi. bu yüzden xmp/expo gibi profil etkinleştirecek fiziksel altyapı olmadığını söyledi. dolayısıyla ram'lere hiç müdahalem olmadı. memtest yapacağım yarın, sonucunu yazarım buraya.

sürücüler konusunda yapmadığım şey kalmamıştı, usb ile format ve kurulum yaptıktan sonra asus'un sitesinden sürücüleri tek tek elle kurdum, en son sürümlerini. ama yine bsod oldu. ama bu konuda da dediklerinizi yapacağım, onların da dönüşünü gün içinde yaparım.. tekrar teşekkür ederim.