Çözüldü Atatürk İlkeleri ile ilgili AYT tarih sorusu nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Winner

Üstün
Arkadaşlar soruyu yanlış yapmışım, bakabilir misiniz?

Çözüm
Şer'iye ve Evkaf Vekâletinin kaldırılması Laikliğe bir örnek olmaktadır. Şer'iye gibi Arapça kökenli kurumlardan Türkçe köken isimli kurumlara dönüştürülmesi de Laikliği anlatılıyor.

Devletçilik ile karıştırılabilirdi fakat Milliyetçilik ile tamamen alakasız bir paragraf. Cevabın Cumhuriyetçilik olmasının sebebi Cumhuriyetin başındaki kişilerin yaptığı siyasi kararlar olmasıdır. Eğer ki Demiryolu döşenmesi, Banka kurulması gibi Cumhurbaşkanının değil daha çok halkın işine düşen işler olsaydı bunun cevabı Devletçilik olurdu. Paragrafta Efes Müzesinin açılması gibi örnekler olsaydı milli değerleri çağrıştırdığı için cevap Milliyetçilik olurdu. Umarım doğru ve net anlatabilmişimdir.
Ben de olsam karıştırabilirdim. İlki basit aslında; din ve devlet işlerini ayırma, direkt laiklik. İkincisi kafa karıştırıyor.

Kelime benzerliğinden dolayı ve sadece anlamlarını ezberlediyse karışıklık yaşanabilir. Milli savunma > Milliyetçilik şeklinde.
Mesela şöyle bir şık olsa Laiklik - Devletçilik ben büyük ihtimalle onu seçerdim çünkü devletçilik denilince akla Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı vs. bunlar geliyor hep, halbuki ekonomik kalkınma öncelikli yani devlet terimi olmasına rağmen onunla alakası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar soruyu yanlış yapmışım, bakabilir misiniz?

Eki Görüntüle 256697
Milliyetçilik ve cumhuriyetçilik arasındaki farkı öğrensen iyi olur. Cumhuriyet daha çok bir kurum ve yönetim ile ilgilidir; milliyetçilik ise millet ile ilgili olan kısımlar. Umarım yanlış yazmamışımdır.

Şer'iye ve Evkaf Vekâletinin kaldırılması Laikliğe bir örnek olmaktadır. Şer'iye gibi Arapça kökenli kurumlardan Türkçe köken isimli kurumlara dönüştürülmesi de Laikliği anlatılıyor.

Devletçilik ile karıştırılabilirdi fakat Milliyetçilik ile tamamen alakasız bir paragraf. Cevabın Cumhuriyetçilik olmasının sebebi Cumhuriyetin başındaki kişilerin yaptığı siyasi kararlar olmasıdır. Eğer ki Demiryolu döşenmesi, Banka kurulması gibi Cumhurbaşkanının değil daha çok halkın işine düşen işler olsaydı bunun cevabı Devletçilik olurdu. Paragrafta Efes Müzesinin açılması gibi örnekler olsaydı milli değerleri çağrıştırdığı için cevap Milliyetçilik olurdu. Umarım doğru ve net anlatabilmişimdir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…