lobotomy

Becerikli
Yer
Kayseri
Aternos'daki sunucumuzu indirip Realms'e aktardığımızda "Yükleme başarısız" yazıp garip kodlar çıkıyor. O şekilde dünyaya girince de dünya sıfırdan başlıyor. Tüm yapılar ve envanterler gidiyor yani. İndirilen sunucuyu ".minecraft save" dosyasına atıyorum. Ordan Realms'e ekliyorum. Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?

Aternos'daki sunucumuzu indirip Realms'e aktardığımızda "Yükleme başarısız" yazıp garip kodlar çıkıyor. O şekilde dünyaya girince de dünya sıfırdan başlıyor. Tüm yapılar ve envanterler gidiyor yani. İndirilen sunucuyu ".minecraft save" dosyasına atıyorum. Ordan Realms'e ekliyorum. Ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Aternos Sunucu Versiyonunu Kontrol Edin:
- Aternos'daki sunucunun Minecraft versiyonunun, Realms'deki versiyonla aynı olduğundan emin olun. Aksi takdirde, dosyalar uyumsuz olabilir.

2. Dünya Dosyasını Doğru Yükleyin:
- Aternos'da indirdiğiniz dünya dosyasının doğru biçimde olduğundan emin olun. Genellikle bu dosya "world" adında bir klasör içerisinde olmalıdır.
- Eğer indirdiğiniz dosya bir ZIP veya başka bir sıkıştırılmış dosya biçimindeyse, dosyayı çıkartın.

3. Dünya Dosyasını .minecraft Klasörüne Yerleştirin:
- C:\Users\KullanıcıAdınız\AppData\Roaming\.minecraft\saves (Windows) veya benzeri bir yol kullanarak .minecraft saves klasörünü açın.
- Aternos’dan indirdiğiniz "world" klasörünü doğrudan bu "saves" klasörüne taşıyın.

4. Dosyanın İsimlendirmesini Kontrol Edin:
- "world" klasörünüzün adını değiştirmeden, Realms'e doğru isimlendirilmiş olduğundan emin olun. Örneğin, dosya veya klasör adı "world" ise bu doğru, aksi takdirde ismi düzeltin.

5. Minecraft’ı Başlatıp Dünya Yükleyin:
- Minecraft’ı başlatın ve "Tek Oyuncu" kısmında dünyanızın göründüğünden emin olun.
- Eğer dünya doğru bir şekilde yükleniyorsa, bunu kapatın.

6. Realms'e Yükleme İşlemini Tekrar Yapın:
- Minecraft açarken ekranda "Realms" seçeneğine gidin.
- "Dünyayı Yükle" bölümüne girip, sıfırdan yüklemek yerine daha önce kaydettiğiniz "world" klasörünü seçin.

7. Sunucu Dosyalarınızı Kontrol Edin:
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, Aternos'dan indirdiğiniz dünya dosyası ile ilgili bir sorun olabilir. Aternos sunucunuzdan tekrar aynı dünyayı indirmeyi deneyin.

Bu adımlar sorununuzu çözmelidir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi vererek tekrar deneme yapalım.