Woozy

Başarılı
Bilgisayarım eski olduğu için oyunları oynayamıyorum ve kurulmuyorlar. Chrome'dan oyun oynamak istediğimde ise tarayıcı oyunlarında bile kasıyor. Ekran kartım ATI Radeon 3450, RAM 4 GB ve işlemcim Intel(R) Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 2.67 GHz, 64 Bit. Yeni bir bilgisayara geçmek için bütçem yok, sadece parçaları yükseltebilirim. Sorunun nedeni nedir ve yükseltme önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım eski olduğu için oyunları oynayamıyorum ve kurulmuyorlar. Chrome'dan oyun oynamak istediğimde ise tarayıcı oyunlarında bile kasıyor. Ekran kartım atı Radeon 3450, RAM 4 GB ve işlemcim Intel(R) Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 2.67 GHz, 64 Bit. Yeni bir bilgisayara geçmek için bütçem yok, sadece parçaları yükseltebilirim. Sorunun nedeni nedir ve yükseltme önerilerinizi bekliyorum.

Windows 10 söylediğiniz sistem için düşük bir sistem. Windows 7'ye çekmeniz daha stabil olacaktır.

Normal. Üstteki arkadaşın dediği gibi Windows 7 veya 8.1 deneyebilirsiniz. Sorun işlemcinin kendisinden diyebilirim çok eski çünkü.

Hiç olmazsa 1. nesil i serisi işlemcilere yönelin fakat onun için de anakart uyumsuzdur muhtemelen, SSD alabilirsiniz. Ayrıca o anakarti bilmiyorum fakat en iyisi Core 2 Quad serisinden olabilir 4 çekirdekli.

Bilgisayarım eski olduğu için oyunları oynayamıyorum ve kurulmuyorlar. Chrome'dan oyun oynamak istediğimde ise tarayıcı oyunlarında bile kasıyor. Ekran kartım ATI Radeon 3450, RAM 4 GB ve işlemcim Intel(R) Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 2.67 GHz, 64 Bit. Yeni bir bilgisayara geçmek için bütçem yok, sadece parçaları yükseltebilirim. Sorunun nedeni nedir ve yükseltme önerilerinizi bekliyorum.
İşlemcin 3 GHz ama 2.67'de çalışıyor demek. BIOS ayarların da yanlış olmalı.

Intel işlemcilerde duruma göre frekans düşürülüyor bu gayet normal. Ya da güç seçeneklerindeki ayar güç tasarrufu modunda.
Bilgisayar özelliklerinden baktığında 3.00 GHz 3.00 GHz yazar. 3.00 GHz 2.67 GHz yazmaz. Yazıyorsa da işlemci çarpan ayarları yanlıştır.

Intel işlemciler değil, AMD için de geçerli. Anlık frekansı Görev Yöneticisi'nden görebilirsin.