Başkalarını bilemem lakin bence her şeyin orijinali güzel ve güvenlidir.
Windows'un orijinalindeki şişkinlik var, sadece yanlışlıkla tıklarsanız açacağınız uygulamalarla dolu ve tam randıman çalışan telemetri servisleri ile bir işletim sistemi kullanacaksanız ve güvenli olarak görecekseniz sizin tercihiniz tabii ki.

Daha sonra da driver vs kurayım değil mi? Ve Update'ler kapanacak mı?
Windows 11 Pro kurmanız gerek bu arada. Ve kurulum yaparken yerel hesap kurmanız gerek interneti kapatıp. AtlasOS klasörünün içerisinde Disable Automatic Driver Installation diye bir reg dosyası var. Dilerseniz onu da kullanabilirsiniz. Driverları kendiniz kurmanız daha performanslı olacaktır tabii.

Birkac yildir AtlasOS kullaniyorum, gayet memnunum. ReviOS kullanmadim fakat AtlasOS genel olarak daha hafif, guvenilir ve populer diye biliyorum. Ikisi arasinda asiri bir fark olacagini sanmiyorum. Iciniz hangisine siniyorsa onu kullanin.
Başkalarını bilemem lakin bence her şeyin orijinali güzel ve güvenlidir.
Orijinal Windows 11'in pek kullanilabilecek yani yok.

@Spydea, @30538, öncelikle değerli düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Benim burada demek istediğim aslında Custom windowsların tamam orijinal Windows'a kıyasla hızlı olabilir lakin Defender yok, sadece bu olsa hadi neyse de mesela bir sorunla vs. karşılaştığımızda resmi destek olmadığından birtkaım sorunlarla karşılaşbilmemiz mümkün.

@Spydea, @30538, öncelikle değerli düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Benim burada demek istediğim aslında Custom windowsların tamam orijinal Windows'a kıyasla hızlı olabilir lakin Defender yok, sadece bu olsa hadi neyse de mesela bir sorunla vs. karşılaştığımızda resmi destek olmadığından birtkaım sorunlarla karşılaşbilmemiz mümkün.
Defender kapatmak opsiyonel, gereksiz telemetrileri kapatip Defender'i kapatmayabilirsin. Bilincli kullanici icin Defender gereksiz zaten. Caldigi performansa kiyasla sundugu koruma yetersiz. Defender yamalara bile virus diyo, kullanmaya kalksan yine kumara giriyorsun. Illa cok sartsa Defender'dan daha hafif ve daha guvenilir programlar da var zaten. Su zamana kadar da Atlas'tan kaynakli bir sorun yasamadim, arkadas cevremde de yasayan olmadi. Kapatip kapatmayacagin seyleri sen seciyorsun zaten. Bilgisayar konusu icin bu mentalitenize pek katilmiyorum: "her şeyin orijinali güzel ve güvenlidir." Performans dusuren o kadar gereksiz sey var ki her seyi optimize etmeye kalksaniz gunlerinizi alir.

@30538 'ya katılıyorum eklemek istediğim tek şey Microsoft zaten adam akıllı bir destek sunmuyor ki ortada orijinal Windows'la karşılaştığınız bir sorunda Microsoft'tan ziyade sorunlarınız forumlarda çözülüyor.

Cevaplar için çok teşekkür ediyorum ama hala kararsızım ikisi de çok iyi diyorsunuz Atlas daha bir içime siniyor gibi bilemedim