Haluk Ekrem Özkaya

Başarılı
Direkt konuya giriyorum; çoğu profesyonelden 2. görüş aldım, hepsi birbirine yakın şeyleri söyledi.
Sade, Basic, okunabilir olsun, keywordler kullan, yazı fontu arial olsun, ana ve alt başlıkları kalınlaştır.
İkon, im, ayırıcı çizgi, hazır şablon gibi şeyleri kullanma, ATS direkt eler gibi şeyler söylediler.

Bende yaklaşık bir haftadır hem videolar izleyerek, makaleler okuyarak ve ChatGPT'den destek alarak bir CV hazırladım :D
sildim sildim tekrar yaptım, sabahlara kadar sürdü, uyudum uyandım yine devam ettim ve en sonunda başardım sanırım.
Sizlerden de bir yorum almak istiyorum.

cv.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İnbound değil Inbound olmalı. İngilizce kullanırken büyük harflerde noktalar olmuyor. İkinci olarak CV'ye bu kadar çok önem vermene gerek yok, yaptığın işler, katıldığın seminerler, kendini geliştirdin mi geliştirmedin mi onlar önemli. Diploma notu kısmına 2,34/4 yazmalısın.

Ayrıca bende 1 sene okudum Beykent'te. :D

İnbound değil Inbound olmalı. İngilizce kullanırken büyük harflerde noktalar olmuyor. İkinci olarak CV'ye bu kadar çok önem vermene gerek yok, yaptığın işler, katıldığın seminerler, kendini geliştirdin mi geliştirmedin mi onlar önemli.
Ya o "İ, I" mevzularını da sordum, Türkçe dil kullanımı olduğu için Türkçede nasıl okunuyorsa öyle yazılmalı dedi, ki bunu söyleyen insanlarda boş insanlar değil ha :D Bir tanesi RecoverCV şirketinde baya donanımlı bir İK.

Hahaha :D Beykent Güzel okul ya, baya araştırıp öyle karar verip gitmiştim.

Ya o "İ, I" mevzularını da sordum, Türkçe dil kullanımı olduğu için Türkçede nasıl okunuyorsa öyle yazılmalı dedi, ki bunu söyleyen insanlarda boş insanlar değil ha :D Bir tanesi RecoverCV şirketinde baya donanımlı bir İK.

Hahaha :D Beykent Güzel okul ya, baya araştırıp öyle karar verip gitmiştim.

Abi tamam da İngilizce dilinin kuralları var yani. İstediği kadar İK olsun. Inbound yazılır, İnbound okunur. :D Ya da tamamen Türkçe kullan "gelen-giden" gibi yaz. :D

Yanlış bilgilerim vardı, son mesajımda düzelttim.
Senin CV çöp aga... Çöp derken, bu olmaz, direkt elenir. Türkçe yazım kurallarına göre hareket etmem söylenildi ama yarın onu tekrar bi' soracağım. Seninki çok karmaşık, bol ikonlu :D Fotoğrafa Türkiye'de gerek var.

Senin CV çöp aga... Çöp derken, bu olmaz, direkt elenir. Türkçe yazım kurallarına göre hareket etmem söylenildi ama yarın onu tekrar bi' soracağım. Seninki çok karmaşık, bol ikonlu :D Fotoğrafa Türkiye'de gerek var.
Çalıştığım şirkete 2010'da girdiğim için o fotograf mevzusu karışmış, kusuruma bakmayın.

Ha bu arada sakın angolmanca bir CV hazırlamayın. Inbound monbound karıştırmayın, has ve has Türkçe ya da İngilizce kullanın. Diğer türlü çok saçma duruyor.

Türkçe denildi ise Türkçe yapın, bir daha sormayın bence.

Kullandığınız uygulamaları ve becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu anlamaları için 5 üzerinden bir derecelendirme yapabilirsiniz. Yıl sonu puanınızı X.XX/4 formatında yazmalısınız.

canva.com'da bulunan bu şablonu kullanabilirsiniz. Ücretsiz olanların içinden en iyisi olduğunu düşünüyorum.
Zamanında deneysel olarak 28 sayfa CV hazırlamıştım. Hunharca yaptığım çalışmalarımın tamamını döküm haline getirmiştim. LinkedIn'de bir paylaştım çok acayip yorumlar geldi. Yorumları herkesin kimliği kapalı olacak şekilde TXT formatında aşağı bırakıyorum. Orası sana fikir verecektir. Yapılan kötü yorumlara aldırma. Çok başarılı insanlara bile kötü yorumlar yapılabiliyor. Adam Google Play Store'da WhatsApp'a sövüyor mesela. Kendinden haberi yok ama dünya devine sövebiliyorlar. Onlara da aldırmamak çalışmalarımıza son seviye moral motivasyon kaybı olmadan çalışmamız şarttır. İyi çalışmalar, başarılar...

Dosya Ekleri