Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Attack on Titan İncelemesi​

Attack on Titan İncelemesi​

Screenshot_1.webp

Attack on Titan, son yılların en popüler ve etkileyici anime serilerinden biri. İnsanlığın devasa yaratıklar olan Titanlara karşı verdiği amansız mücadeleyi konu alan bu seri, sadece aksiyon ve gerilim dolu sahneleriyle değil, aynı zamanda karmaşık ve sürükleyici hikayesi, derin karakterleri ve görsel kalitesiyle de izleyicileri kendisine çekiyor. Seri, 2013 yılında başladığından beri, hem manga hem de anime uyarlamasıyla büyük bir hayran kitlesi oluşturdu ve pek çok ödül kazandı.

Attack-On-Titan-Final-Season-Titan-Crowd-Header.webp

Attack on Titan, sıradan bir shounen serisinden çok daha fazlasıdır. Seri, insan psikolojisinin en karanlık yönlerini ustalıkla gösterir: en iyisi olma arzusu ama bunu başaramama, özgürlük için savaşma ama bunun bedelini ödeme, arkadaşlarını koruma ama onları kaybetme, dünyayı kurtarma ama onu yok etme… Seri, aynı zamanda, insanlık tarihinin, siyasetin, dinin ve kültürün de eleştirel bir yorumunu yapıyor. Seri, izleyicileri şaşırtmak ve düşündürmek için pek çok gizem ve komplo barındırıyor.

attack-on-titan-final-2@2000x1270.webp

Attack on Titan final sezonu, anime tarihinin en büyük ve en tartışmalı sonlarından biri oldu. Eren Yeager’in insanlığın geri kalanını yok etmek ve başlattığı Rumbling’i durdurmak için eski arkadaşlarının ve düşmanlarının bir araya geldiği bu sezon, hem görsel hem de duygusal açıdan izleyicileri etkiledi. Serinin son bölümü, özellikle uzun ve epik bir savaş sahnesi ile hikayenin sonunu getiren dramatik bir karşılaşma içeriyor.

Final sezonu elbette herkes tarafından beğenilmedi. Bazıları sonun tatmin edici ve tematik olarak uyumlu olduğunu, bazıları ise sonun aceleye getirildiğini ve karakterlerin gelişimine ihanet edildiğini düşündü. Final sezonu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

Finale sallayanları anlamıyorum.
yani böyle bir seriye mutlu son mu olacaktı? Şey istiyorlar herhalde hiç savaş olmayacak, mikasa ve Eren kalan 4-5 yıllarını sonsuza kadar mutlu, evli ve çocuklu yaşayacak. Yani bence olması gerektiği gibi bitti. Final hakkında tek eleştirim neden kötü son oldu değil de daha güzel yapılabilirdi. Olaylar aynı kalıp işleniş değişebilirdi.

Eren ölmeseydi bile mutlu son sayılmazdı. Neredeyse tüm dostlarını kaybetmişsin en azından izleyiciler tatmin olurdu. Yazara az sallamadım o sonu gördükten sonra.

Güzel inceleme ama kısa olmuş, biraz detaylı şeyler bekliyorum sanırım.
Bu animenin müziklerine de bayılıyorum bu arada.

ve 2.favorim bu, ilk başta sevmemiştim ama o sezona cidden yakışıyor

4.Sezon bence iyi ki Mappa'ya geçti, o çizimler ve renk paleti o sezona cuk diye oturuyor bence.

Eren ölmeseydi bile mutlu son sayılmazdı. Neredeyse tüm dostlarını kaybetmişsin en azından izleyiciler tatmin olurdu. Yazara az sallamadım o sonu gördükten sonra.
Knk Rumbling'i başka nasıl durduracaklar? Tatlı dille olmaz diye düşünüyorum. Eren'in ölmesi gerekiyordu ve öldü de. O yüzden finali sizlerden daha çok tatmin etti beni.

Güzel inceleme ama kısa olmuş, biraz detaylı şeyler bekliyorum sanırım.
Bu animenin müziklerine de bayılıyorum bu arada.

ve 2.favorim bu, ilk başta sevmemiştim ama o sezona cidden yakışıyor

4.Sezon bence iyi ki Mappa'ya geçti, o çizimler ve renk paleti o sezona cuk diye oturuyor bence.

Red Swan çok underrated ya. Neden kimse sevmiyor onu :/

Knk Rumbling'i başka nasıl durduracaklar. Tatlı dille olmaz diye düşünüyorum. Eren'in ölmesi gerekiyordu ve öldü de. O yüzden finali sizlerden daha çok tatmin etti beni.
bence o sonda gösterilen ağaç şeyi sıkıntı, bütün bunlar tekrar yaşanmasın diye uğraşıldıktan sonra o ağacı göstermek.. bilemedim

kanka Rumbling'i başka nasıl durduracaklar. Tatlı dille olmaz diye düşünüyorum. Eren'in ölmesi gerekiyordu ve öldü de. O yüzden finali sizlerden daha çok tatmin etti beni.

dünyanın yüzde bilmem kaçı gitmişti zaten. Kalan insanları alıp paradise adasına yerleşip mis gibi emekli hayatı yaşacaklardı. Eldialırlardan başka ırk kalmasaydı dünya da savaşda olmazdı.

bence o sonda gösterilen ağaç şeyi sıkıntı, bütün bunlar tekrar yaşanmasın diye uğraşıldıktan sonra o ağacı göstermek. Bilemedim

farklı ırklar olduğu sürece savaşlar olacaktı. 300 yıl sonra eldialıları soykırımdan suçlicaklardı eğer seri devam etseydi.

4. sezon bence iyi ki Mappa'ya geçti, o çizimler ve renk paleti o sezona cuk diye oturuyor bence.

Değil mi? Bunu belirteni ilk defa görüyorum. Ben hatta sezondaki genel hava için (herkes büyümüş vs.) daha "gerçekçi" ve "karanlık" bir temaya geçildiğini zannetmiştim, meğer stüdyo değişmiş. :)

Yine de Wit'i de çok seviyordum ben, değişikliği görünce üzülmüştüm.

bence o sonda gösterilen ağaç şeyi sıkıntı, bütün bunlar tekrar yaşanmasın diye uğraşıldıktan sonra o ağacı göstermek.. bilemedim
Aslında ben döngü teorisine inanıyordum ama o sondaki ağaç beni de şaşırttı.

dünyanın yüzde bilmem kaçı gitmişti zaten. Kalan insanları alıp paradise adasına yerleşip mis gibi emekli hayatı yaşacaklardı. Eldialırlardan başka ırk kalmasaydı dünya da savaşda olmazdı.
Emekli hayatı? :D Knk Eren'in kalmış kaç küsur yılı. Ne hayatından bahsediyorusn. Adam her türlü ölecek.

aslında ben döngü teorisine inanıyordum ama o sondaki ağaç beni de şaşırttı.

emekli hayatı? :D kanka Eren'in kalmış kaç küsur yılı. Ne hayatından bahsediyorusn. Adam her türlü ölecek.

en azından mikasa ile bir sahne olsaydı finalde:cry:
Neyse bir efsane bitti bakalım bunun gibi efsane olacak seri çıkacak mı ileride?

Değil mi? Bunu belirteni ilk defa görüyorum. Ben hatta sezondaki genel hava için (herkes büyümüş vs.) daha "gerçekçi" ve "karanlık" bir temaya geçildiğini zannetmiştim, meğer stüdyo değişmiş. :)

Yine de Wit'i de çok seviyordum ben, değişikliği görünce üzülmüştüm.
Evet ben çok seviyorum o atmosferi, adamlar yapmış he.

Wit de güzeldi, anlatılan konuya uyan bir çizimleri vardı. Mappa'ya gıcık olduğum tek konu, Mikasa'yı çizdikleri haller. Tamam mangaya uygun ama erkek yapmışlar yav resmen.
4.sezon 1.part biraz garipti :unsure: