Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Attack on Titan İncelemesi​

Attack on Titan İncelemesi​

Screenshot_1.webp

Attack on Titan, son yılların en popüler ve etkileyici anime serilerinden biri. İnsanlığın devasa yaratıklar olan Titanlara karşı verdiği amansız mücadeleyi konu alan bu seri, sadece aksiyon ve gerilim dolu sahneleriyle değil, aynı zamanda karmaşık ve sürükleyici hikayesi, derin karakterleri ve görsel kalitesiyle de izleyicileri kendisine çekiyor. Seri, 2013 yılında başladığından beri, hem manga hem de anime uyarlamasıyla büyük bir hayran kitlesi oluşturdu ve pek çok ödül kazandı.

Attack-On-Titan-Final-Season-Titan-Crowd-Header.webp

Attack on Titan, sıradan bir shounen serisinden çok daha fazlasıdır. Seri, insan psikolojisinin en karanlık yönlerini ustalıkla gösterir: en iyisi olma arzusu ama bunu başaramama, özgürlük için savaşma ama bunun bedelini ödeme, arkadaşlarını koruma ama onları kaybetme, dünyayı kurtarma ama onu yok etme… Seri, aynı zamanda, insanlık tarihinin, siyasetin, dinin ve kültürün de eleştirel bir yorumunu yapıyor. Seri, izleyicileri şaşırtmak ve düşündürmek için pek çok gizem ve komplo barındırıyor.

attack-on-titan-final-2@2000x1270.webp

Attack on Titan final sezonu, anime tarihinin en büyük ve en tartışmalı sonlarından biri oldu. Eren Yeager’in insanlığın geri kalanını yok etmek ve başlattığı Rumbling’i durdurmak için eski arkadaşlarının ve düşmanlarının bir araya geldiği bu sezon, hem görsel hem de duygusal açıdan izleyicileri etkiledi. Serinin son bölümü, özellikle uzun ve epik bir savaş sahnesi ile hikayenin sonunu getiren dramatik bir karşılaşma içeriyor.

Final sezonu elbette herkes tarafından beğenilmedi. Bazıları sonun tatmin edici ve tematik olarak uyumlu olduğunu, bazıları ise sonun aceleye getirildiğini ve karakterlerin gelişimine ihanet edildiğini düşündü. Final sezonu hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

Linç yiyeceğim belki ama şu seri kadar etinden sütünden faydalanılan hiçbir seri yok. Bu serinin 2. sezonunu getiricez getiricez diye yıllarca beklettiler yok mangaka hapise girdi yok şöyle oldu bilmem ne, 2. sezon bi çıktı millet kafayı yedi gereksiz uzattılar seriyi. Zamanının FB anime gruplarında olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır zaten.

Linç yiyeceğim belki ama şu seri kadar etinden sütünden faydalanılan hiçbir seri yok. Bu serinin 2. sezonunu getiricez getiricez diye yıllarca beklettiler yok mangaka hapise girdi yok şöyle oldu bilmem ne, 2. sezon bi çıktı millet kafayı yedi gereksiz uzattılar seriyi. Zamanının FB anime gruplarında olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır zaten.
Ben mangaya bakıyorum. İstisnalar dışında seriyi seri yapan mangasıdır bence. Bir seriyi sadece anime üzerinden eleştiri yapmak seriye değil animeye olur, yapan stüdyoya vs.

Son düzenleme:
Kitlesini her ne kadar sevmesemde güzel seri, ilk 3 sezon başka 4.sezon başka bir anime gibi hissetirdi bana, Eren bana göre iyi bir MC fakat gözümde bir guts etmez tabii (bu da berserkin seinen olma avantajından kaynaklı) sonu beni tatmin etmedi açıkçası, direkt kendi müttefikleri hariç herkesi katletmesi lazımdı sırf mikasa, Armin ve diğerleri uzun bir hayat yaşasın diye bu kadar şeye katlandı fakat işini yarım bıraktı zaten en son ki panelde gördük paradisi yok etmişlerdi neredeyse, diğer bir konu ise erwin, erwin seride ki en harcanan çar oldu, tüm bunlara rağmen bana göre iyi bir seri determinist bir evrende geçiyor olmasınında etmeni var bu başarıyı yakalayabilmesinde.

Son düzenleme:
İzleyin, izlettirin. Efsane bir seri. Ben son sezonu hala izlemedim. Başları biraz unuttuğum tekrar başlayıp tek solukta bitirmeyi düşünüyorum. Sonu hakkında spoiler almadan izlemenizi tavsiye ederim.