- Makaleler
- 9
Esenlikler arkadaşlar, bu konumuzda Aula Win60 HE klavyemizin stock Firmware'ı kötü ve Rapid Trigger doğru çalışmadığından olayı Sayodevice Firmware'ını kuracağız.
Bu işlem sonrasında cihazın yazılımını sonradan orijinal yazılıma çeviremezsiniz, bilginize. Ayrıca Firmware'in Linux üzerinden yüklenmesi şiddetle tavsiye edilir. Windows ile kurmaya çalıştığınız zaman yazılım yüklenmeye çalışırken kendisini hard brick'e düşürüyor, bilginize.
1. Adım: Firmware DFU üzerinden yükleneceğinden dolayı klavyemizi sökmemiz gerekiyor.
2. Adım: Görseldeki MCU'yu sağdan birinci ve beşinci bacağa cımbız yardımı ile bilgisayarımıza bağlıyoruz ve cımbızı elimizden çekiyoruz.
3. Adım: Klavyemizin DFU moduna girdiğini anlamak için
4. Adım: Kurulum için gerekli dfu-util paketini kuralım.
5. Adım: Sayodevice Firmware'ını Sayodevice üzerinden indirelim.
6. Adım
7. Adım:
Ve işlem tamamlanmıştır. Sayodevice.com'a giderek klavyemizi artık sorunsuz, rahat ve stabil kontrol edebiliriz.
Kaynak.
Bu işlem sonrasında cihazın yazılımını sonradan orijinal yazılıma çeviremezsiniz, bilginize. Ayrıca Firmware'in Linux üzerinden yüklenmesi şiddetle tavsiye edilir. Windows ile kurmaya çalıştığınız zaman yazılım yüklenmeye çalışırken kendisini hard brick'e düşürüyor, bilginize.
1. Adım: Firmware DFU üzerinden yükleneceğinden dolayı klavyemizi sökmemiz gerekiyor.
2. Adım: Görseldeki MCU'yu sağdan birinci ve beşinci bacağa cımbız yardımı ile bilgisayarımıza bağlıyoruz ve cımbızı elimizden çekiyoruz.
3. Adım: Klavyemizin DFU moduna girdiğini anlamak için
lsusb çıktımızda Artery-Tech DFU in FS Mode yazdığını gördükten sonra 4. Adıma geçiyoruz.4. Adım: Kurulum için gerekli dfu-util paketini kuralım.
Kod:
# Debian/Ubuntu ve tabanlı
apt install dfu-util
# Fedora ve Fedora tabanlı
dnf install dfu-util
# Arch ve Arch Tabanlı
pacman -S dfu-util
5. Adım: Sayodevice Firmware'ını Sayodevice üzerinden indirelim.
curl -O https://sayodevice.com/firmware/other/base_SI_2825HE_ARGB_V1_1.bin6. Adım
sudo dfu-util -l ile cihazımızın DFU modunda olduğuna emin olalım.7. Adım:
sudo dfu-util -a 0 -s 0x08000000:leave -D base_SI_2825HE_ARGB_V1_1.bin komutu ile yazılımı yüklemeye başlayın, cihaz kendini yeniden başlatabilir.Ve işlem tamamlanmıştır. Sayodevice.com'a giderek klavyemizi artık sorunsuz, rahat ve stabil kontrol edebiliriz.
Kaynak.