Makaleler
9
Esenlikler arkadaşlar, bu konumuzda Aula Win60 HE klavyemizin stock Firmware'ı kötü ve Rapid Trigger doğru çalışmadığından olayı Sayodevice Firmware'ını kuracağız.

Bu işlem sonrasında cihazın yazılımını sonradan orijinal yazılıma çeviremezsiniz, bilginize. Ayrıca Firmware'in Linux üzerinden yüklenmesi şiddetle tavsiye edilir. Windows ile kurmaya çalıştığınız zaman yazılım yüklenmeye çalışırken kendisini hard brick'e düşürüyor, bilginize.

1. Adım: Firmware DFU üzerinden yükleneceğinden dolayı klavyemizi sökmemiz gerekiyor.

2. Adım: Görseldeki MCU'yu sağdan birinci ve beşinci bacağa cımbız yardımı kısa devre yaparak bilgisayarımıza USB ile bağlıyoruz ve cımbızı elimizden çekiyoruz.

3. Adım: Klavyemizin DFU moduna girdiğini anlamak için lsusb çıktımızda Artery-Tech DFU in FS Mode yazdığını gördükten sonra 4. Adıma geçiyoruz.

1787250772644.webp

1787251411790.webp

4. Adım: Kurulum için gerekli dfu-util paketini kuralım.
Kod:
# Debian/Ubuntu ve tabanlı
apt install dfu-util

# Fedora ve Fedora tabanlı
dnf install dfu-util

# Arch ve Arch Tabanlı
pacman -S dfu-util

5. Adım: Sayodevice Firmware'ını Sayodevice üzerinden indirelim.
curl -O https://sayodevice.com/firmware/other/base_SI_2825HE_ARGB_V1_1.bin

6. Adım sudo dfu-util -l ile cihazımızın DFU modunda olduğuna emin olalım.

1787251910783.webp

7. Adım: sudo dfu-util -a 0 -s 0x08000000:leave -D base_SI_2825HE_ARGB_V1_1.bin komutu ile yazılımı yüklemeye başlayın, cihaz kendini yeniden başlatabilir.

1787252080845.webp

1787252845310.webp

Ve işlem tamamlanmıştır. Sayodevice.com'a giderek klavyemizi artık sorunsuz, rahat ve stabil kontrol edebiliriz.
Kaynak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu iş firmwaresi olan her klavye için uygulanabilir mi? Elinize sağlık, meraklısı için güzel rehber. Cımbızla tuttuğumuz iki parçayı muhtemelen USB ile bağladınız ama hangi renkleri kullanmak gerekli ve + - vermek gerekli mi? Herhangi bir şekilde soru işareti bırakan nokta o ve ikisi ayrı mı, birleşik şekilde mi bağlanmalı?

bızla tuttuğumuz iki parçayı muhtemelen USB ile bağladınız ama hangi renkleri kullanmak gerekli ve + - vermek gerekli mi? Herhangi bir şekilde soru işareti bırakan nokta o ve ikisi ayrı mı, birleşik şekilde mi bağlanmalı?
Kablo bağlamıyoruz çipe; cımbız yardımıyla birleşik tutup USB'yi bağladığımız zaman çekmemiz lazım. Düzenledim.
Belirli klavyeler Sayodevice yazılımına sahip olabiliyor.