Google a ESET ÜCRETSİZ DENEME yaz 1 ay kullan, zaten telefon numarası istemiyor. Her ay baska mail ile girersin. Ve Eset diğer tüm antivirüs programlarından daha iyi. Diğerlerinin görmediğini ESET görüyor, bir dene bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsiz antivirüs programı denildiğinde zaten Windows Defender, Bitdefender Free, Avast Free ve AVG Free dışında adam akıllı bir seçeneğiniz olmuyor. Avira'nın da Free sürümü mevcut ancak kesinlikle önermem. Sadece saydıklarımı tavsiye ederim. İnsanların ne dediğine de aldırış etmeyin. Avast ile AVG'nin Free sürümleri de oldukça başarılı sonuçlar veren, kaliteli programlardır. Önyargıya kapılmadan, daha bağımsız bir şekilde kontrol etmek isteyenler 2025 Av-Test sonuçlarına bakabilir. Bitdefender'ın Free sürümünü de öneririm elbette ancak özellikle Avast ve AVG'ye göre çok daha fazla kaynak kullanımına sahip olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Yani hem ücretsiz hem de daha hafif bir şey arıyorsanız, en iyisi ya Windows Defender ile devam etmek ya da AVG kullanmak olacaktır. AVG, Avast'a göre bir tık daha hafif bir yazılımdır ve daha az kaynak tüketimine sahiptir.

Bu arada ücretsiz kullanabilmek için illa başka bir programa da geçmeniz gerekmiyor. Bunu da özellikle belirtmek istedim. Windows Defender'da özellikle eski zamanlara göre çok daha gelişmiş bir durumda. Yani standart ev kullanıcıları için oldukça yeterli düzeyde koruma sağlayabildiği gibi hem aralarında en hafif olanı hemde herhangi bir reklamla filan karşılaşmıyorsunuz. Dileyen kişiler 2025 Av-Test sonuçlarından Windows Defender'ın da performansına bakabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Avast dediğin kullanıcı verilerini satmış ve ceza almış bir şirket. Uzak dur kendisi virüsün ta kendisi.

İsteğim şu aslında, komple ücretsiz olsun istiyorum. Her zaman korumasını istiyorum. Böyle bir program arıyorum. Ama konu Avast'a geçilir mi? Hayatımda denediğimi hatırlamıyorum. Denediysem de silmişimdir. Hani indirdiğimiz programla geliyor, öyle denemişimdir.

Defender çoğu seneryoda fazlasıyla işini görecektir.

Avast hakkındaki iddialar kısmen doğrudur. 2014-2020 arasında, Avast'ın Jumpshot adlı yan şirketi üzerinden kullanıcı tarama verilerini (anonimleştirilmiş olsa da) üçüncü taraflara sattığı ortaya çıktı. Bu, FTC (ABD Federal Ticaret Komisyonu) tarafından 2024'te soruşturuldu ve Avast 16.5 milyon dolar ceza ödeyerek anlaşma yaptı; verileri silmek ve kullanıcılara tazminat ödemek zorunda kaldı (2025'te geri ödeme süreci devam ediyor). Şirket, ürünlerinin gizliliği koruduğunu iddia ederken bu verileri satıyordu, bu yüzden aldatıcı bulundu. Başka kötü yanlar arasında reklamlı arayüz ve kaynak kullanımı eleştirileri var, ama veri satışı en büyük skandal.

Günümüzde Avast güvenilir sayılabilir, çünkü Jumpshot 2020'de kapatıldı, veri toplama politikaları GDPR ve CCPA gibi yasalara uyumlu hale getirildi, bağımsız denetimler yapıldı ve AV-TEST/AV-Comparatives'te yüksek skorlar alıyor. Avast için "güvenli" diyebiliriz, çünkü yasal zorunluluklarla düzelttiler ve 2025'te yeni bir skandal yok, ama eğer veri gizliliğine çok fazla önem veriyor ve bu olaydan dolayı şüpheyle yaklaşıyorsanız başka programlara yönelebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1757548627182.webp
    1757548627182.webp
    48 KB · Görüntüleme: 41
Avast, AVG ya da Avira öneriyorum. Üçü de iyi antivirüstür ve firmaları aynı. Üçü arasında tercih senin.

Ben geçtim ücretsiz kanatta kullanılacak A-V'lerden. Ücretli kullanacaksanız Kaspersky, Norton, Bitdefender üçlüsüne bakın mutlaka.