1 sene önce artı olarak Total Security versiyonu. Biz yeni nesil paketlerindeki beceriksizlikten bahsediyoruz.
Anlıyoruz. Şu anda aynı test yapılsa sonuç değişmeyecek çünkü Kaspersky yeni motora adapte oldu. Kaspersky 2024 yılına da kötü falan başlamadı. Gerçek dünya koruması testinde ve malware protection koruması testinde gayet iyi sonuç çıkarmış.

Eski virüslerden 0 yenilerde 17 tane bıraktı. ESET'e bakarsak bu sayı yeni de 26 eski de 16 gayet de başarısız ESET.
Gerçekten sadece bu teste göre antivirüsleri bu kadar çok eleştirmeniz komik ve yanlış. AVG ve Avira denen antivirüsler ESET ve Kaspersky'ın bulut ağı ve davranış algılama teknolojisini Geçemez.

Eset yeni zararlılardan şu kadar bıraktı diye başarısız olmuyor bunu anlayın ilk önce. Siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız olay sadece veritabanından ibaret falan değil. Belki antivirüs bıraktığı dosyaları çalıştırdığında runtime esnasında algılayacak ya da belki Instrusion Prevention sistemleri kötü amaçlı programın etkinliğini önleyecek belki zararlı çalıştıktan sonra davranış analizi ile zararlı tespiti gerçekleştirip kötü amaçlı programın etkinliğini sonlandıracak bilemeyiz. Kaspersky ve ESET bu durumlarda rakiplerinden daha hızlı aksiyon alıyor o yüzden hep öneriyoruz bu programları. Açıkçası youtube videosundaki 300-500 virüs ile yapılan testler AV seçimi ve eleştiri yapmak için yeterli olmaz bence.

Son düzenleme:
Anlıyoruz. Şu anda aynı test yapılsa sonuç değişmeyecek çünkü Kaspersky yeni motora adapte oldu. Kaspersky 2024 yılına da kötü falan başlamadı. Gerçek dünya koruması testinde ve malware protection koruması testinde gayet iyi sonuç çıkarmış.

Gerçekten sadece bu teste göre antivirüsleri bu kadar çok eleştirmeniz komik ve yanlış. AVG ve Avira denen antivirüsler ESET ve Kaspersky'ın bulut ağı ve davranış algılama teknolojisini Geçemez.

ESET yeni zararlılardan şu kadar bıraktı diye başarısız olmuyor bunu anlayın ilk önce. Siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız olay sadece veritabanından ibaret falan değil. belki antivirüs bıraktığı dosyaları çalıştırdığında runtime esnasında algılayacak ya da belki Instrusion Prevention sistemleri kötü amaçlı programın etkinliğini önleyecek belki zararlı çalıştıktan sonra davranış analizi ile zararlı tespiti gerçekleştirip kötü amaçlı programın etkinliğini sonlandıracak bilemeyiz. Kaspersky ve ESET bu durumlarda rakiplerinden daha hızlı aksiyon alıyor o yüzden hep öneriyoruz bu programları. Açıkçası YouTube videosundaki 300-500 virüs ile yapılan testler AV seçimi ve eleştiri yapmak için yeterli olmaz bence.

10 bin tane virüs üzerinde Avira 99.95 ESET 99.93 yine az.

Son düzenleme:
4 - 5 yıldır hiç kullanmadım, belki yemişimdir ehe.
Hocam ben bayağı fazla dosya açmak zorunda kalıyorum, bazen riskli dosyalar açtığımdan dolayı kullanıyorum. O kadar bilgili olmama rağmen ne olur ne olmaz kullanıyorum, sonra sonum ruhi çenet gibi olmasın. Kullanmıyor isen bile yani bilgisayarının güvenliğinden dolayı ayda 1 MBAM açar tararsın.

Hocam ben bayağı fazla dosya açmak zorunda kalıyorum, bazen riskli dosyalar açtığımdan dolayı kullanıyorum. O kadar bilgili olmama rağmen ne olur ne olmaz kullanıyorum, sonra sonum ruhi çenet gibi olmasın. Kullanmıyor isen bile yani bilgisayarının güvenliğinden dolayı ayda 1 MBAM açar tararsın.
İnanmazsın ama Linux üzerinden kullanıyorum Windows'u. Öyle manyağım.