İstenen bütün belgeler eksiksiz olmalı, adamlar ret basmak için bahane arıyor. Her şeyin tam olsa bile şüphelenen bir memur şaaak diye ret basabilir. Ben davetiyeyle bile gidememiştim Fransa'ya. Davetiye var diye garanti sanma.

Son düzenleme:
İstenen bütün belgeler eksiksiz olmalı, adamlar ret basmak için bahane arıyor. Her şeyin tam olsa bile şüphelenen bir memur şaaak diye ret basabilir. Ben davetiyeyle bile gidememiştim Fransa'ya. Davetiye var diye garanti sanma.
Hocam bu vize işlerinde yeniyim. Bir keresinde 2020 de İngiltere'den turist vizesi almıştım sadece, 3 aylık. Şimdi üniversite okumaya gidiyorum Çekya'ya. Ben bu tarz vize sorunları yaşamam diye düşünüyorum oradaki bir üniversitenin öğrencisi olarak. Yaşamam yani, demi ? İlki için soruyorum özellikle, çünkü heralde böyle 5-6 kere aldıktan sonra falan zaten bu hep geliyor vs diye verirler.

Çekçe eğitim bedava bizim bu çekya'da. İlgilenirseniz. Gerçi Almanya'da da Almanca eğitimler neredeyse bedava fiyatına. Ve almancabilmek çok çok daha kullanışlı.

Çekya'da okursam İngilizce okurum. Bölüme göre değişiyor fakat 2000 euro civarı bir fiyatı vardı. Çekçe öğrenemem şimdi bu kadar kısa sürede 😅

Hocam bu vize işlerinde yeniyim. Bir keresinde 2020 de İngiltere'den turist vizesi almıştım sadece, 3 aylık. Şimdi üniversite okumaya gidiyorum çekya'ya. Ben bu tarz vize sorunları yaşamam diye düşünüyorum oradaki bir üniversitenin öğrencisi olarak. Yaşamam yani, değil mi? İlki için soruyorum özellikle, çünkü herhalde böyle 5-6 kere aldıktan sonra falan zaten bu hep geliyor vs diye verirler.

Ben de lisede Erasmus'la Litvanya'ya gitmiştim. Bu da olumlu bir etken olur başvuru yaparken. Daha önce Avrupa vizesi alman işleri biraz daha kolaylaştırıyor diye biliyorum.

Çekya'da okursam İngilizce okurum. Bölüme göre değişiyor fakat 2000 euro civarı bir fiyatı vardı. Çekçe öğrenemem şimdi bu kadar kısa sürede 😅
Hazırlığı var hocam zaten kendiniz öğrenebileceğiniz bir dil değil pek Çekçe. En zor slav dillerinden biri. Ben hazırlık okuma taraftarıyım.(Bende ingilizce okuyacağım) Dili bilseniz bile, hiç gitmediğiniz ülke ve yaşam tarzı . Alışıp sonra üniversiteye tam manasıyla başlamak daha iyi olacaktır.

Hazırlığı var hocam zaten kendiniz öğrenebileceğiniz bir dil değil pek çekçe. En zor slav dillerinden biri. Ben hazırlık okuma taraftarıyım.(bende İngilizce okuyacağım) dili bilseniz bile, hiç gitmediğiniz ülke ve yaşam tarzı. Alışıp sonra üniversiteye tam manasıyla başlamak daha iyi olacaktır.

Ya Almanya'da tanıdıklar falan da olduğu için iş bulmam daha kolay olur diye düşündük. O yüzden böyle bir karar verdim yani.

Tamamen o gün evraklarını inceleyen kişinin keyfine bağlı, maalesef bunun bir standardı yok. Evleri, arabaları ve bankada yüklü miktarda parası olup vize alamayanlara da çok şahit oluyorum, meslek dahil hiçbir şeyi olmadan vizeyi alanları da görüyorum.

Ayrıca çok büyük ihtimalle o kişi senin amacının turistik gezi olmadığını fark edip o vizeyi vermeyecek. :D Davetiye işi artık sıkıntılı, giden kişinin geri dönmemesi ihtimalini çok daha fazla yükselttiğinin farkındalar. Amacın turistik gezi olsaydı davetiye işinden vazgeçip annenin ve babanın mali sponsorluğuyla başvurman daha mantıklı olurdu.