23894

Becerikli
Arkadaşlar 2 senedir Avusturya'dayım. Ülkemiz insanı genelde Avustralya ile karıştırıyor, nerede olduğunu bile bilmiyorlar.

Avusturya seçimi yaparak gerçekten çok memnunum. Viyana yıllardır dünyanın en yaşanılabilir şehri seçiliyor 6 senedir? Kişi başı yıllık gelirde Avrupa'da 3. sırada, Almanya'dan bile iyi. Çok güvenli, kendileri Cermen kökenli ve dili Almanca. Bence Avrupa'da Avusturya'dan tek iyi ülke İsviçre var.

Tartışmalara açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki insanları nasıl? Almanlar gibi disiplinli ve sinirli insanlar mı?
Tarihsel olarak Almanlardan daha Almanlar, yani evet, hatta daha fazlasılar.

Avusturya, gelsin beni yaşasın diye ne tekliflerde bulundu. Her türlü imkanı, ömrümün sonuna kadar sağlayacaklarını garanti ettiler fakat gene de kabul etmedim, etmem.
Sebebini öğrenebilir miyim? :D

Dağ Almancası konuşuyorlar, ırkçılık bakımından Almanlardan daha kötü bir tarihe sahipler üstüne Alman mutfağı genel olarak rezalet. Kasıntı ve zor insanlar. Biraz daha güneye inip muhteşem bir kültüre sahip İtalya'da yaşamak varken maddi refah dışında hiçbir albenisi olduğunu düşünmüyorum. İtalya'da 4+1+1 çalışıyorum yani 4 gün ofiste 1 gün online 1 gün ise bana bağlı öğlenleri 2-2.30 saate yakın fiesta aramız var sohbet muhabbet edip inanılmaz ucuza kaliteli kahvelerimizi içiyoruz. İnsanlar güler yüzlü, bir iş yapamadığın zaman yardımcı oluyorlar, patronun yapamadığın zaman kızmak yerine yardımcı oluyor. Ayrıca Türk nüfusu da çok az olduğu için "ben AKP'li Türklerden değilim" diye kendini ayırt etmene gerek kalmıyor. Mis gibi... O yüzden benim oyum İtalyadan yana.

Dağ Almancası konuşuyorlar, ırkçılık bakımından Almanlardan daha kötü bir tarihe sahipler üstüne Alman mutfağı genel olarak rezalet. Kasıntı ve zor insanlar. Biraz daha güneye inip muhteşem bir kültüre sahip İtalya'da yaşamak varken maddi refah dışında hiçbir albenisi olduğunu düşünmüyorum. İtalya'da 4+1+1 çalışıyorum yani 4 gün ofiste 1 gün online 1 gün ise bana bağlı öğlenleri 2-2.30 saate yakın fiesta aramız var sohbet muhabbet edip inanılmaz ucuza kaliteli kahvelerimizi içiyoruz. İnsanlar güler yüzlü, bir iş yapamadığın zaman yardımcı oluyorlar, patronun yapamadığın zaman kızmak yerine yardımcı oluyor. Ayrıca Türk nüfusu da çok az olduğu için "ben AKP'li Türklerden değilim" diye kendini ayırt etmene gerek kalmıyor. Mis gibi... O yüzden benim oyum İtalyadan yana.
Suç oranı olarak İsviçre ve Avusturya çok daha iyi diye biliyorum, ayrıca sadece suç oranı değil insanları da aynı Türkiye'deki gibi kaba İtalya'nın. Gitmiş görmüş biri olarak söylüyorum.

Dediklerine %100 katılıyorum, ortalama genel bir Türkün herhangi bir cermenle(alman-avusturyalı-hollandalı-ingiliz) insanı ile %100 anlaşması çok zor, her anlamda, adamlar bizim gibi bakmıyor hayata, bizzat deneyimledim. İspanya-İtalya kesinlikle daha iyi bir seçenek, fakat her şey o değil. Avusturyanın artısı diğer EU ülkelerine göre çok izole ve ön planda olmaması, bu onu çok öne itiyor.

Suç oranı olarak İsviçre ve Avusturya çok daha iyi diye biliyorum, ayrıca sadece suç oranı değil insanları da aynı Türkiye'deki gibi kaba İtalya'nın. Gitmiş görmüş biri olarak söylüyorum.
Evet ben de ondan bahsettim.