Direkt markanın mağazasına gidersen pahalı olur. Ancak toplu markaları satan yerler var isim vermiyeceğim anlarsınız zaten. İndirim dönemlerinde 1000-1500'e güzel ayakkabılar oluyor marka. Temiz kullanım ile 2 sene rahat götürüyor. Ek olarak sezon sonu almakta önemli. Bem mesela yazın seneye giyeceğim botu kışın seneye giyeceğim spor ayakkabıyı alırım.
Ya cakma giyiyordur yada taksitle aliyordur. Taksitle almak o kadar zor degil. Sonucta her ay alinan bir sey degil bu. Nerdeyse iki senede bir ayakkabi aliyorum. 2 senede bir verdigim 5-6k koymuyor oyle olunca.
Dolar kaynaklıdır herhalde. Spesifik olarak bu konuyu araştırmadım. Mesela bende siyah güzel deri bir caterpillar colarado bot var kış için. Geçenlerde beyaz Air Jordan stay loyal 3 hediye ettiler. Bir süredir onu giyiyorum ama yine bota geçeceğim gibi. Rahat bir 3 sene giyerim ayakkabı vs alındığında. Bu iki arkadaş daha 2 sene benimle olacaklar gibi.
Bana göre çakma olsa bende giyerim vallahi az para vermiyoruz sorgulatıyor bu kadar olunca. Hayır bir de lacivert aldım değişiklik olsun diye o da aynı neredeyse
FLO ve InStreet aynı şirket zaten. Ancak ben kendilerinin orijinal ayakkabı yerine A kalite replika sattıklarını düşünüyorum. Oradan aldığım ayakkabılar niyeyse daha hızlı eskiyor.
Zıvanadan çıktılar artık. Türkiye'de üretim yapan firma bile 5-7 bin istiyor. Üstelik firmalar çok özensiz. Outlet olmayan AVM'de yerin ayakkabısında deformeler, yapışkanların yetersiz, eksik olması filan var. Toplasan 3-5 ay giydiğim ayakkabı tabanından ayrıldı. Gittim diktirdim. Eskisinden iyi oldu. 3-5 bin verdiğim ayakkabıya üretici firma önemsemezken terzi gitti çift dikiş attı ayakkabıya. Ne diyeyim haram olsun haksız kazançları.