Direkt markanın mağazasına gidersen pahalı olur. Ancak toplu markaları satan yerler var isim vermiyeceğim anlarsınız zaten. İndirim dönemlerinde 1000-1500'e güzel ayakkabılar oluyor marka. Temiz kullanım ile 2 sene rahat götürüyor. Ek olarak sezon sonu almakta önemli. Bem mesela yazın seneye giyeceğim botu kışın seneye giyeceğim spor ayakkabıyı alırım.

Vala ben 10 tane meslek iş yaptığım için ayakkabının ömrü bende 6 ay, sonra zaten çapıt oluyor :D

Dolar kaynaklıdır herhalde. Spesifik olarak bu konuyu araştırmadım. Mesela bende siyah güzel deri bir caterpillar colarado bot var kış için. Geçenlerde beyaz Air Jordan stay loyal 3 hediye ettiler. Bir süredir onu giyiyorum ama yine bota geçeceğim gibi. Rahat bir 3 sene giyerim ayakkabı vs alındığında. Bu iki arkadaş daha 2 sene benimle olacaklar gibi.

Eskiden sokakta 20TL'ye aldığım çakma ayakkabıyı 1-2 sene giyebiliyordum. Şimdi orijinaller bile o süreyi zor görüyor.

Bana göre çakma olsa bende giyerim vallahi az para vermiyoruz sorgulatıyor bu kadar olunca. Hayır bir de lacivert aldım değişiklik olsun diye o da aynı neredeyse :D

1758479405878.webp

9 taksit alıyoruz mecbur ne yapalım?

Reklam meklam olmasın diye. Ancak evet. Flo ve Instreet'den bakıyorum ben.
FLO ve InStreet aynı şirket zaten. Ancak ben kendilerinin orijinal ayakkabı yerine A kalite replika sattıklarını düşünüyorum. Oradan aldığım ayakkabılar niyeyse daha hızlı eskiyor.

Zıvanadan çıktılar artık. Türkiye'de üretim yapan firma bile 5-7 bin istiyor. Üstelik firmalar çok özensiz. Outlet olmayan AVM'de yerin ayakkabısında deformeler, yapışkanların yetersiz, eksik olması filan var. Toplasan 3-5 ay giydiğim ayakkabı tabanından ayrıldı. Gittim diktirdim. Eskisinden iyi oldu. 3-5 bin verdiğim ayakkabıya üretici firma önemsemezken terzi gitti çift dikiş attı ayakkabıya. Ne diyeyim haram olsun haksız kazançları.